проблем с wifi? проверете тези 6 причини и как да ги отстраните

Има моменти, когато WiFi на телефон с Android изведнъж не може да се използва. Е, в тази статия ApkVenue иска да ви каже как да се справите със счупения WiFi на Android.

Безжичната вярност или WiFi стана част от нашето ежедневие. С WiFi можем да осъществим достъп до интернет по-лесно, по-бързо, по-стабилно и по-евтино. Дори е безплатно, ако използваме WiFi съоръжения на обществени места като кафенета или библиотеки. Следователно понастоящем всички видове смартфони, било то телефони с Android, iPhone, телефони с Windows, BlackBerry и т.н., трябва да вграждат WiFi устройства и функции. Има обаче моменти, когато WiFi на телефон с Android изведнъж не може да се използва. Е, в тази статия ApkVenue иска да ви каже как да се справите със счупения WiFi на Android.

  • Запазване на мобилни данни срещу WiFi квота Ala Opera Max
  • Лесни начини за отстраняване на счупени WiFi проблеми на лаптоп
  • 10 опасности от WiFi за човешкото здраве, включително увреждаща СПЕРМА!

Увреждането на WiFi може да бъде причинено от различни неща. Възможно е WiFi компонентът на вашия мобилен телефон с Android да е повреден. Преди обаче да решите да обслужвате мобилния си телефон с Android или да заявите гаранция, първо опитайте да проверите дали WiFi на вашия мобилен телефон с Android наистина е повреден или не. Ако все още може да се работи по прост начин, не се притеснявайте да бъдете обслужван . Ето стъпките.

6 причини за счупен WiFi на Android и как да ги преодолеем

Проверете WiFi на телефон с Android

Първото нещо, което трябва да проверите, са WiFi настройките на вашия мобилен телефон с Android, независимо дали е включен или не. Ако не работи, първо го включете. Номерът е, отворете настройките на мобилния си телефон с Android. След това потърсете WiFi, след което го включете. Това е най-простият и ранен начин да го направите. Защото кой знае, че WiFi случайно стиска, когато работите на вашия мобилен телефон с Android.

Проверете WiFi модема

Ако използвате частен WiFi, уверете се, че рутерът или модемът, който използвате, е включен и работи. Ако не, тогава първо го включете. Уверете се също, че сте попълнили квотата си за кредит или данни за вашия WiFi модем. Ако използвате обществен WiFi, като например в кафене. Можете да попитате чиновника или сервитьора дали WiFi там е включен или не. Защото може да е, че WiFi изпитва смущения.

Прочетете също: Лесни начини за проверка на квотата BOLT! на телефон с Android

Проверете отново паролата за WiFi

Ако WiFi, който използвате, има парола, уверете се, че сте въвели правилната парола. Не забравяйте за буквата или подреждането на цифрите. Ако използвате обществен WiFi, опитайте да помолите персонала за правилната парола. Всъщност, ако можете да го запишете, така че не е грешно.

Прочетете също: Как да знам WiFi парола на Android

Проверете свързаните устройства

Модем или WiFi рутер обикновено има ограничение за броя на използваните устройства. Например, той може да споделя само до 10 устройства, 32 устройства и т.н. Първо проверете дали рутерът е пълен или не. Ако се окаже пълен, съвсем естествено е, че не можете да се присъедините към него.

Проверете Използване на други устройства

Опитайте да използвате друго устройство, например лаптоп или друг мобилен телефон с Android, принадлежащ например на ваш приятел. Ако това не работи, може да има проблем с рутера или модема. Ако обаче други устройства могат да използват WiFi, възможно е телефонът ви с Android да има проблем.

Проверете състоянието на WiFi на телефона си с Android

За да разберете дали вашето WiFi устройство работи или не, можете да използвате приложението Phone Tester . Това приложение може да разбере състоянието на различни устройства на вашия мобилен телефон с Android. Опитайте първо да изтеглите приложението тук.

Miguel Torres Benchmarking Apps ИЗТЕГЛЯНЕ

Можете да отворите приложението, след което да изберете "WiFi статус". Ще видите, че вашият WiFi статус работи правилно или не.

Ако сте мобилен потребител на Android от ASUS ZenFone , можете да следвате Как да проверите качеството на ASUS Zenfone HP без приложение . Просто отворете приложението на калкулатора, след това напишете ".12345+" , след което щракнете върху бутона "=" .

Изберете „WiFiBus_Test“ . Изчакайте процеса на зареждане за известно време. Тогава, когато се появят думите „PASS“ , това означава, че WiFi е добре.

Е, ако всички стъпки по-горе са направени и се окаже, че вашият Android WiFi е повреден, тогава той трябва да бъде поправен или обслужен . Ако все още няма гаранция, гаранцията твърди, че можете да я поправите на място или от служител ( сервизен център ). За устройства ASUS ApkVenue има пълния адрес в следната статия: Вашето устройство ASUS е повредено? Това е пълният списък на сервизните центрове на ASUS в Индонезия .

Това са различните стъпки, които можете да предприемете, когато имате счупен WiFi проблем на Android. Въпросът е, че първо проверявате проблема си с Android WiFi по прости начини. Само ако е абсолютно сигурно, че е повреден, можете да поискате гаранция или да го поправите в официален сервизен център . Ако имате други практически решения за справяне с неработещ Android WiFi, можете да ги споделите с ApkVenue и други читатели чрез колоната за коментари по-долу.