6-те най-добри сайта за изучаване на исляма и неговата история

Искате ли да започнете да изучавате по-задълбочено исляма, включително неговата история? Ето няколко препоръки за безопасно и надеждно ислямско обучение.

Развитието на технологиите не трябва да се използва само за осъществяване на светски дела, но и за задгробния живот, банди.

Едно от нещата, които можем да направим с помощта на технологията за отвъдното, е да се снабдим с религиозни знания, които могат да бъдат ориентир в живота.

За щастие, освен ислямските приложения, в момента в интернет има много сайтове за ислямско обучение . Но има и много фалшиви сайтове, които носят ислямското име, банди.

Следователно трябва да бъдете внимателни и бдителни, когато избирате правилния сайт, за да се позовавате на четенето си.

Е, за тези от вас, които искат да научат повече за исляма, включително неговата история, ето препоръките на Джака.

Най-добрите сайтове за по-задълбочено изучаване на исляма

Науката е едно от важните неща, което ще отвори умовете и ще промени начина, по който човек гледа на нещата.

Не само общата наука, ние също трябва да изучаваме по-задълбочено религията, банда, за да не бъдем лесно провокирани.

Е, за тези от вас, които искат да научат повече за науката ислям, ето няколко препоръки за най-добрите сайтове за изучаване на ислям, които ApkVenue е събрал и, ако Бог иска, е в безопасност и доверие, банда.

1. мюсюлмански или ид

Muslim.or.id е публичен уебсайт, съдържащ хиляди ислямски статии, които със сигурност са полезни. Този сайт се управлява от студенти и възпитаници в Джокякарта и околностите.

Този сайт предлага голям избор от статии за исляма, които са интересни за четене, включително за историята на исляма, банди.

Въпреки че се използва научен стил на писане (пълен с аргументи), използването на лек език все пак ще ви улесни да разберете всяко послание, което писателят иска да предаде в статията.

Всъщност за тези от вас, които тепърва учат за исляма, статиите на този сайт все още са лесни за разбиране, банда.

2. Muslimah.or.id

Почти същото като преди, Muslimah.or.id е сайт, който предоставя колекция от ислямски научни статии, които са по-специално за мюсюлманки.

Не само съдържащ твърде тежко за религията съдържание, този сайт предлага и разнообразие от леки статии, които са интересни и интригуващи за четене, банда.

Едно от тях е дали жените могат да носят якета извън дома.

Така че, за момичета, които искат да изучават по-задълбочено исляма чрез статии, които се обсъждат на интересен език и съдържание, Muslimah.or.id може да бъде добра препоръка за четене.

3. Islami.co

Все още същият като другите уебсайтове за ислямско обучение, Islami.co също предоставя основни и средни ислямски знания или изследвания, които можете да научите.

Едно обаче, което отличава този сайт от останалите, е, че Islami.co винаги отговаря на политически въпроси и връзката му с исляма.

Както знаем, в момента се обсъждат политически въпроси в Индонезия.

Така че за вашето поколение хилядолетия, което се интересува от политически въпроси и иска да знае от ислямска гледна точка, тогава този сайт е подходящ за справка за четене в кулоарите на заетостта, банди.

4. Nu.or.id

Nu.or.id е уебсайт, който е доста пълен, като предоставя избор на теми за своите статии. Тези теми варират от шариатската икономика, наследяването, науката за монотеизъм до трупа.

Сайтът, ръководен от няколко журналисти от младото поколение на ислямската организация Nahdlatul Ulama (NU), е активен в писането на новини, отговаря на проблемите на хората и отговаря на други ислямски проблеми.

Едно от предимствата на този НУ сайт е по отношение на отговорите на ислямските проблеми, които винаги се отнасят първо до мненията на учените, а след това към мненията на приятели или Пророка Сау.

Въпреки че досега сме били научени винаги да се подчиняваме на заповедите на Корана и хадисите, ние също се нуждаем от учени като посредници, за да разберем и двете.

Този сайт на NU Online се превърна в широко посещаван ислямски портал, дори той е включен в списъка с най-високи класирания на национално ниво, знаете ли, банда.

5. Islamqa.info

IslamQA или Islam Question & Answer е уебсайт, който предоставя информация за исляма, която е в съответствие с мислите на салафитската мисловна школа.

Този сайт, който има визия да се превърне в енциклопедия по исляма, предоставя фетви, обхващащи основните принципи на вярата, етикета и морала, ислямската история и ислямската политика.

IslamQA е основана през 1997 г. от Мохамед Ал-Мунаджид, който е учен от Саудитска Арабия, този сайт е един от най-популярните салафитски сайтове в света.

Освен това този сайт е достъпен и на 16 езика като арабски, английски, китайски, индонезийски, японски, турски, руски и много други.

6. Kalamullah.com

За тези от вас, които предпочитат да четат статии на английски или също искат да научат английски, тогава сайтът Каламула е много подходящ, за да бъде опция за по-задълбочено изучаване на исляма, банда.

Kalamullah.com е един от най-добрите уебсайтове, който е полезен за добавяне на по-задълбочени познания за исляма, включително неговата история.

Интересното е, че този сайт предлага селекция от статии, организирани по категории като акида, хадис, фетва, статии за мюсюлмани и мюсюлманки, за начинаещи мюсюлмани, дори за немюсюлмани, знаете ли, банди.

Освен това има и статии на тема личност, семейство, сърце и душа, като всички те се основават на ислямско религиозно знание.

Но за съжаление този сайт не предлага статии за четене, които могат да бъдат прочетени директно на уебсайта, но първо трябва да го изтеглите, банда.

Това са някои препоръки на сайта за изучаване на исляма, които могат да бъдат ориентир за четенето ви в кулоарите на натоварения ви график и ако Бог даде, това е безопасно и надеждно, банда.

Имате ли препоръки за други сайтове за ислямски изследвания? Хайде, пишете в колоната за коментари по-долу, добре!

Прочетете и други интересни статии за Ngabuburit от Shelda Audita .