не е тривиално, това е разликата fat32, ntfs и exfat!

Чрез тази статия ApkVenue ще даде обяснение на това какво представляват FAT32, NTFS и exFAT. Ако сте нетърпеливи, можете да видите обяснението по-долу.

Често пъти, ако искате да форматирате светкавицата, все пак искате да се объркате от разликите между файловите системи FAT32, NTFS и exFAT. Всъщност каква е разликата и какви са предимствата на всеки от тези формати?

Отпуснете се, чрез тази статия ApkVenue ще предостави обяснение какво представляват FAT32, NTFS и exFAT. Ако сте нетърпеливи, можете да видите обяснението по-долу.

  • Каква е разликата между HTTP и HTTPS? Заедно с предимствата на използването му
  • Това е разликата между Hard Reset и Soft Reset на Android
  • Root срещу jailbreak, това е разликата между модирането на Android и iOS

Това е разликата между FAT32, NTFS и exFAT!

Източник на снимки: Снимка: Howtogeek

Преди да продължите напред, първо трябва да знаете какво представлява файлова система. Файловата система е основно набор от настройки, които се използват за определяне как данните се съхраняват и извличат на устройство за съхранение, като флаш диск, твърд диск, карта с памет и т.н.

Лесен пример, като да съхранявате оригинални документи на различни места като чекмеджета, маси, дори шкафчета. Е, методът на файловата система не се различава много от този, но само чрез изчислителния процес.

1. Какво представлява файловата система FAT32?

Източник на снимка: Снимка: Partitionwizard

Файловата система FAT32 е най-старата и най-опитната файлова система в историята на изчисленията. Тази система е стартирана през 1977 г. с 8-битовата файлова система FAT, досега тя е нараснала до 32-битова FAT32.

FAT32 е иновация от FAT16, която ви позволява да съхранявате файлове с размер до 4GB. Така че с файлова система като тази можете да съхранявате файлове с такъв размер в устройство за съхранение.

2. Какво представлява файловата система NTFS?

Източник на снимки: Снимка: Aftvnews

Друга файлова система, направена от Microsoft, е NTFS. Тази файлова система NTFS е въведена през 1993 г., когато наскоро беше представен Windows NT 3.1. Самата NTFS означава файлова система с нова технология . Е, самата файлова система NTFS има доста опростен дизайн, но нейните възможности са по-добри от файловата система FAT.

Предимството е, че NTFS е в състояние да зададе обемна квота за всеки потребител или може да се нарече дискова квота. NTFS също поддържа криптирана файлова система, така че е доста безопасно, когато съхранявате данни в тази файлова система NTFS.

ВИЖТЕ СТАТИИ

3. Какво представлява файловата система exFAT?

Източник на снимки: Снимка: Tbico

Файловата система exFAT принадлежи към семейството FAT, но все пак е по-добра от FAT32. На теория exFAT и FAT32 имат едни и същи характеристики. Има обаче разлики в тяхното използване.

Ако FAT32 може да побере само файлове с максимален размер от 4 GB, тогава exFAT е надстройка от FAT32, което може да бъде най-добрият избор. Така че можете да съхранявате данни дори повече от 4 GB. Обикновено това се прилага към днешната флаш памет и microSD.

Е, това е разликата от FAT32, NTFS и exFAT. Дано разберете какво каза ApkVenue. Не забравяйте да прочетете статии, свързани с компютри, или други интересни статии от Jofinno Herian.