как да удължим активния период на smartfren

Искате ли да знаете как да удължите активния период на Smartfren до една година, без да купувате кредит? Вижте пълната статия на Jaka!

Активният период на вашата карта Smartfren е на път да изтече, но не знаете как да го удължите? Страхувате се, че вашият хубав номер просто ще изгори?

Едно от най-важните неща за числото е активният период на числото. Ако премине, вашият номер може просто да изчезне.

За това този път ApkVenue ще ви даде най -лесният и ефективен начин за удължаване на активния период на Smarfren !

Как да проверите активния период на Smartfren

Преди да удължите активния период на вашия Smarfren, трябва да знаете колко дълго е активен, банда. Например продължителността все още е дълга, не е необходимо да се удължава.

Има поне пет начина да проверите активния период на вашия Smartfren . Нещо?

Чрез SMS

Първият начин е чрез SMS . Просто влизате в приложението Съобщение или Съобщение и след това създавате нов SMS.

В числовото поле въведете 999 . След това въведете съобщение CHECK или CHECK . По-късно ще получите SMS с отговор под формата на информация за оставащия кредит и датата на валидност, до кога.

Чрез код за набиране

Освен SMS, можете да използвате и код за набиране, който е не по-малко лесен. Трикът, отворете Телефон или Телефон .

След това въведете числото * 999 # и натиснете бутона на телефона. По-късно ще се появи изскачащ прозорец, съдържащ оставащото кредитно салдо и колко дълго трае.

Чрез гласово повикване

Ако искате да слушате гласа на обслужване на клиенти , можете да проверите активния период на вашия Smartfren чрез гласово повикване.

За да направите това, обадете се на 999 и чуйте подканите. За да разберете оставащия кредит и неговия активен период, натиснете номер 1 . След това затворете телефона, за да прекратите разговора.

Чрез приложението MySmartfren

Smartfren има сложно приложение, наречено MySmartfren . С това приложение можете да правите нещо като закупуване на пакети и да проверявате информацията за номера си.

Можете също да проверите неограничения период на активност Smartfren в това приложение. За целта отворете приложението MySmartfren. След това натиснете бутона за профил в горния ляв ъгъл .

Под вашия номер има активна публикация до определена дата. Ако нямате това приложение, можете да го изтеглите безплатно чрез връзката по-долу:

Производителност Smartfren Apps ИЗТЕГЛЯНЕ

Чрез уебсайта

Как да разберете последния си активен период от Smartfren е чрез сайта my.smartfren.com . Методът също е наистина лесен.

Просто трябва да влезете, използвайки вашия акаунт в Smartfren . След като влезете успешно, веднага ще разберете активния си период в главното меню.

Как да удължим активния период на Smartfren

След като знаете как да проверите активния период на номерата на Smartfren, сега ApkVenue ще ви каже как да удължите активния период на Smartfren.

Има поне два начина, по които можете да го използвате, а именно чрез закупуване на кредит и активиране на пакета Connex Evo.

Чрез закупуване на кредит

Най-лесният начин да удължите активния период на Smartfren е да закупите кредит. Но трябва да запомните, че удължаването на активния период не е натрупващо се .

Например купувате 25 хиляди кредита и получавате активен период от 30 дни. След това на следващия ден купувате кредит от 5 хиляди с активен период от 7 дни.

Вашият активен период не става непременно 37 дни, банда, но вместо това участва в най-дългия активен период (30 дни).

Няма начин да закупите Smartfren активен период с кредит или да го увеличите чрез прехвърляне на Smartfren кредит от приятели. И така, начинът е да купите кредит.

Трябва да знаете, че номиналната разлика е различна от добавянето на активния период на Smartfren. Можете да видите подробностите в таблицата по-долу:

Номинален кредит Допълнителен активен период
5000 IDR 7 дни
10 000 Rp 15 дни
20 000 IDR 30 дни
25 000 IDR 30 дни
50 000 IDR 60 дни
60 000 Rp 75 дни
100 000 IDR 120 дни
150 000 Rp 150 дни
200 000 IDR 150 дни
300 000 IDR 180 дни
500 000 IDR 240 дни
1 000 000 Rp 360 дни

Без кредитно допълване

Ами ако искате да удължите активния си период, когато нямате пари за закупуване на кредит? Има начин, банда!

ApkVenue обаче ви предупреждава да бъдете особено внимателни, когато използвате този метод . Ако не, кредитът и квотата ви могат просто да бъдат загубени.

И така, как го правиш?

Стъпка 1 - Регистрирайте се за пакетите Connex Evo

Първо отворете Съобщението или Съобщението в HP-mu и след това създайте нов SMS. В числовото поле въведете числото 123 . След това въведете съобщението CONNEX EVO, за да се абонирате за пакета.

За тези от вас, които не знаят, този пакет е интернет пакет, който автоматично ще преобразува кредита ви в квота .

Ако искате да се регистрирате за този пакет само за удължаване на активния период, уверете се, че в момента не сте регистрирани с никакви пакети или имате кредит .

Стъпка 2 - Проверете активния период

Освен това можете да проверите активния период чрез методите ApkVenue, споменати по-горе. Ако успеете, тогава ще получите безплатно 1-годишен активен номер на Smarfren.

Както можете да видите чрез илюстрацията по-горе, активният период на Jaka, който първоначално е бил само до 21 юли 2020 г., се променя на 22 април 2021 година .

Стъпка 3 - Деактивирайте пакетите Connex Evo

Пакетът Connex Evo може би е скъп интернет пакет, така че не побира джобовете на повечето хора.

Следователно, след като активният ни период се увеличи, ApkVenue препоръчва да деактивирате този пакет.

Начинът да деактивирате този пакет трябва да бъде чрез въвеждане на CONNEX OFF или EVO OFF . Но когато Jaka опита, се появи съобщение по следния начин:

Mohon Maaf paket yang Anda pilih sudah tidak tersedia lagi. Untuk selanjutnya silahkan beli paket Volume Based via Aplikasi MySmartfren atau telp *123#

ApkVenue също се опита да спре пакета чрез приложението, но все още не работи. При проучване се оказва, че има информация, че този тип пакети не могат да бъдат спрени .

След като Jaka се опита да поработи с него, единственият начин да спре този пакет е CONNECT OFF . ApkVenue обаче не гарантира, че този метод може да се направи от всеки.

DISCLAIMER: Menggunakan cara ini memiliki risiko tinggi. Jaka tidak bertanggung jawab pada apapun yang terjadi pada nomor Smartfrenmu

Това бяха някои начини за удължаване на активния период на Smartfren и как да го проверите. По този начин няма да получите инцидент с изгорял номер.

Докато използвате картата Smartfren, имахте ли незабравим инцидент? Пишете в коментарите, да!

Прочетете също статии за оператори или други интересни статии от Fanandi Prima Ratriansyah .