как да разберете wa tap и как да го поправите

Как да разберете, че WA се подслушва е просто. С този трик можете веднага да идентифицирате характеристиките на WA, който се хаква и как да го разрешите.

Как да разберете, че WA е подслушван, всъщност е много просто. Можете да разберете дали нещо не е наред с вашия WhatsApp само за няколко секунди.

Като популярно приложение за чат , ApkVenue е сигурен, че съхранявате много лични неща и поверителни документи в него, и разбира се, се притеснявате за поверителността на тези данни.

С нарастването на киберпрестъпността сега има все повече случаи на хакване на WhatsApp, които могат да бъдат насочени към всеки. Може би сте един от тях!

За да сте сигурни, първо можете да проверите характеристиките на WA, който се подслушва и как да го разрешите лесно, което ApkVenue обобщи по-долу.

Колекция от характеристики на подслушван WA, които можете лесно да познаете!

Много методи се използват от хакери или похитители, за да се включат във вашия акаунт в WhatsApp. Като използването на WA Web, използване на WiFi мрежа или злонамерен софтуер и определени приложения.

Разбира се, не искате личните съобщения на WhatsApp да се консумират от безотговорни страни. Или дори акаунтът ви в WA се използва за престъпни действия.

За това този път ApkVenue обобщи характеристиките на WA, който се подслушва и как да разберете какво можете да направите сами, банда.

С колекцията от функции на WA, хакнати, които ApkVenue сподели този път, можете да бъдете по-интроспективни и да направите най-подходящите усилия за превенция и контрол.

Съвети и трикове за това как да знаете, че WA се използва лесно и практично

За да можете да знаете, че акаунтът в WhatsApp, който използвате, е хакнат, не ви е необходимо специално приложение, за да го направите .

Само с няколко малки знака можете да тренирате как да разберете, че WA е бил подслушван от тази банда Jaka и да предприемете съответните действия след това.

Въпреки че смятате, че във вашия WA чат няма нищо важно , все пак трябва да се предприемат контрамерки, тъй като потенциалът за хакерство не се ограничава до познаване на съдържанието на съобщението.

Следователно наистина е задължително да знаете характеристиките на подслушвания WA и как да ги преодолеете, така че вашите комуникационни дейности да станат много по-безопасни и по-удобни.

1. WA Chat чете автоматично, характеристиките на WA в най-ясния хак

Начинът да разберете какво се подслушва първо на WhatsApp е съвсем ясен и обикновено веднага ще осъзнаете, че има нещо странно във вашата WA, банда.

Били ли сте някога за чат , което е прочетено , но смятате, че не сте отворили или прочетете чата ?

Ако е така, това е една от най -очевидните характеристики на WA, който се хаква . Това показва, че някой е отворил и прочел чата .

Възможно е този човек да има достъп до вашия смартфон, когато не сте наясно или дори сте подслушвани дистанционно по усъвършенстван метод.

2. Активен акаунт в WhatsApp Web (WA Web) на други устройства, WA изображенията ясно се подслушват

Друга характеристика на WhatsApp, която се подслушва, е активната WhatsApp Web (WA Web) на други устройства , различни от компютъра или лаптопа, до които обикновено имате достъп.

Може би не използвате WhatsApp Web на компютър или лаптоп, но вижте известието, ако се окаже, че вашият уеб акаунт в WA е активен. За да го проверите, можете да следвате стъпките по-долу.

  • Стъпка 1: Отворете приложението WhatsApp, след това отидете на настройките на иконите с три точки горе вдясно и изберете опцията WhatsApp Web .
  • Стъпка 2: На тази страница ще знаете информация за това на кое устройство се активира WhatsApp Web, както е показано на изображението по-долу. Можете също да видите състоянието на WA Web в лентата за известия, банда.

Изследвайки тази информация, можете ясно да видите дали се случва някаква подозрителна дейност с вашия акаунт.

За щастие можете също така веднага да излезете от акаунта си от всички компютри, свързани към вашия WhatsApp, като натиснете опцията за излизане от всички компютри.

3. WhatsApp акаунт на смартфон излиза сам

Понякога приложението WhatsApp излиза самостоятелно, без вие да знаете, и това често се подценява и просто се смята за вятър .

Обикновено мислите за WhatsApp, който изведнъж излиза от системата , като приложение, което се срива , нали? Всъщност това показва нещо по-лошо.

Така че, WA, който често е принуден да се затваря и излиза внезапно, може да бъде една от характеристиките на акаунта на WA, който се греши от други страни.

Възможно е акаунтът в WhatsApp да се отваря на друго устройство със смартфон , така че WhatsApp ще излезе сам и няма да можете да влезете отново.

Досега WhatsApp не поддържаше режима за активиране на 1 WA номер на 2 различни смартфон устройства .

Но единственият начин да влезете в WA е като предадете проверката на OTP кода . Ако акаунтът изведнъж излезе сам, има вероятност хакерите също да са използвали вашия телефонен номер, знаете ли!

Други характеристики на WA се използват ...

4. Повишаване на температурата на смартфона , WA Характеристики подслушвани прости

Ако вашият смартфон изведнъж преживее неестествено повишаване на температурата или терминът HP има прегряване , може би преминавате през хакерски процес, банда!

Причината е, че някои хакери могат да използват определени методи, за да промъкнат приложения, вируси или злонамерен софтуер в смартфони, за да шпионират вашите дейности и да накарат работата им да се претовари .

Това може да се случи, например, когато изтеглите изображение, файл или щракнете върху връзка с неясен източник. Така че, прегряването също може да бъде начин да разберете, че WA е подслушван, банда.

Приложението, вирусът или зловредният софтуер със сигурност ще работят във фонов режим и ще повишат производителността и след това ще загреят смартфона .

5. Разточителна консумация на батерия

Някога изпитвали ли сте странна батерия на смартфона, която внезапно намалява? Това също може да е знак за подслушване на WhatsApp, знаете ли.

Както и преди, разточителната консумация на батерията може да бъде причинена от подозрителни приложения, вируси и зловреден софтуер, работещи във фонов режим, така че да не знаете за това.

Ако установите, че проблемът с батерията на смартфона пада внезапно, опитайте да изключите интернет и да рестартирате мобилния си телефон, за да го разрешите.

Проверете състоянието на батерията с програмите на Android и ако няма признаци на повреда и консумацията на батерията все още е много разточителна, има възможност за хакване на вашия мобилен телефон.

6. Ненормално използване на Интернет

Чувствате ли се, че вашият интернет пакет свършва по - бързо от обикновено, въпреки че е нормална употреба? Възможно е вашият WhatsApp също да бъде отвлечен тук.

За да разберете как WA се подслушва дистанционно с този метод, можете лесно да проверите използването на интернет данни на вашия смартфон .

Не е необходимо да инсталирате приложение, за да проследявате съмнителни данни, можете да получите достъп до него в менюто Настройки> Безжични и мрежи> Използване на данни .

По този начин можете да разберете кои приложения използват интернет и WiFi данни, които също можете да проследявате ежедневно до месечно.

7. Чувате шум, когато се обадите на WA, характеристиките на WA са ясно докоснати

WhatsApp вече е оборудван с функции за гласови разговори и видео разговори , където това също може да се използва като отвор за хакери за извършване на подслушване.

Една от характеристиките на WA, използвана чрез тази функция, е звуков шум ( шум ), когато разговаряте.

Как така? Причината е проста, защото има шпионско приложение, което се използва за записване на вашите разговори, когато се обадите.

След запис на разговора, хакерът ще събере данните, банда. Внимавайте, когато откриете черти на WA в хак като този, да!

Опасности и решения на използваните характеристики на WA и как да ги преодолеем

Хакнат акаунт в WhatsApp със сигурност ще причини много загуби за вас, които са злоупотребявани от безотговорни страни, например като:

  • Ако това е само за забавление, частни и чувствителни чатове могат да се консумират от други хора. Особено ако съдържа позор, това може да бъде оръжието на една безотговорна страна за изнудване на жертвата.
  • Използва се за изпращане на WA спам чатове, които могат да съдържат невярна информация ( измами ), които имат за цел да провокират други хора, които я получават.
  • Важна сигурност на данните , като имейли, пароли и банкови данни, които могат да бъдат откраднати, за да се възползват от ползите за извършителите.

За тези от вас, които не са или може би вече са осъзнали характеристиките на подслушването на WA, както е посочено по-горе, всъщност има някои превантивни стъпки и начини за справяне с подслушването на WA, които можете да направите.

Има поне пет метода, които можете да направите тук. Нещо? Вижте рецензията по следните точки.

1. Не използвайте обществен WiFi, ако не искате да изпитате характеристиките на WA в хак

Първият начин да се справите с подслушването на WA е да не използвате обществен WiFi на обществени места, ако не е в спешен случай. Защо?

Тъй като общественият WiFi разбира се е готов да получи достъп до него и е уязвим и опасен за кибер атаки. Особено ако го използвате за достъп до лична информация, като WhatsApp.

Въпреки че ще бъде малко по-разточителна квота, използването на вашия собствен апкет за данни ви дава много по-безопасно и приятно изживяване при използване на WhatsApp.

Уверете се, че винаги имате достъп до интернет чрез портали, за които се доверявате на нивото на сигурност, за да предотвратите хакване.

2. Затегнете системата за сигурност на смартфона

Не е невъзможно, ако извършителите на хакване на WhatsApp са най-близките до вас хора, например приятели или колеги, банди.

За да не се хаква лесно WA , не давайте достъп на WhatsApp до други хора. Тук можете да затегнете системата за сигурност на смартфона , като активирате парола .

Използвайки парола, не е нужно да проверявате как да разберете, че WA се подслушва твърде често, тъй като системата е много по-безопасна.

Паролата тук е ключалка за сигурност на мобилен телефон с алтернативи под формата на пръстов отпечатък, ПИН или шаблон. И също така заключете WhatsApp с приложението WA шкафче, за да увеличите сигурността му.

3. Избягвайте да използвате приложения на трети страни за WhatsApp

В момента има много приложения на трети страни, налични за WhatsApp. Тук ApkVenue ги разделя на две категории, а именно приложението за поддръжка на WhatsApp и приложението WhatsApp MOD.

Първо, приложението за поддържане на WhatsApp може да бъде една от вратичките за хакери за кражба на данни за потребителски акаунти в WhatsApp. Например приложението за създаване на стикери WA към приложението за запис на телефон.

Второ, има приложението WhatsApp MOD, което разбира се е подозрително и може да има злонамерен софтуер, който може да открадне вашите данни.

Сред всички предимства и страхотни функции на приложението WA MOD, по-добре използвайте официалното приложение, така че никога да не усетите характеристиките на WA да бъдат хакнати.

4. Активирайте настройките за потвърждаване в две стъпки (потвърждение в две стъпки)

Това е, което често може да бъде пренебрегнато от много обикновени хора, когато използва приложението WhatsApp на своя смартфон .

Активирайки функцията за двуетапна проверка или проверка в две стъпки , със сигурност затруднява хакерите да проникнат в акаунта ви, банда.

За това как да защитите WhatsApp от подслушване с помощта на тази вградена функция, можете да следвате стъпките, както следва.

  • Стъпка 1: Отворете приложението WhatsApp , след това докоснете иконата с три точки в горния десен ъгъл и изберете менюто Настройки .
  • Стъпка 2: След това изберете опцията Акаунт и изберете опцията за потвърждаване в две стъпки .
  • Стъпка 3: Активирайте функцията за потвърждаване в две стъпки, като докоснете бутона Активиране и следвайте следващите стъпки, като въвеждане на ПИН и имейл за възстановяване.

5. Рутинно излизане от WhatsApp Web

Както споменахме по-горе ApkVenue, една от характеристиките на отвличането на дистанционно WA е наличието на подозрителна дейност с помощта на уеб услугата WhatsApp.

Начинът да се предотврати подслушването на WA чрез WhatsApp Web е да се излиза редовно по следния начин.

  • Стъпка 1: Отворете приложението WhatsApp, след това докоснете иконата с три точки в горния десен ъгъл и изберете опцията WhatsApp Web .
  • Стъпка 2: За да го деактивирате, трябва само да изберете опцията Изход от всички устройства> Изход . Акаунтът в WhatsApp автоматично ще излезе от устройството в списъка.

Е, това са някои от характеристиките на WA, които се подслушват и как да се справят с него за тези от вас, които са били ударени и как да го предотвратите, за да избегнете нежелани неща.

За пореден път ApkVenue ви напомня да останете нащрек и да защитите цялата важна информация на вашия смартфон , банда.

Дано информацията, която ApkVenue споделя този път, е полезна за всички вас и ще се видим в следващата статия на Jaka!

Прочетете също статии за WhatsApp или други интересни статии от Naufaludin Ismail .