как лесно да проверите баланса на електронните такси на мобилния телефон

Искате ли да проверите баланса си по електронен път лесно и бързо? Хайде, вижте съвети и трикове как да проверите e-Toll чрез HP от ApkVenue. Проверете баланса за по-малко от 1 минута.

Как да проверите баланса на електронните такси е наистина задължително, за да знаете. Не позволявайте, когато сте пред портата за пътни такси, че не можете да я използвате, защото оставате без баланс.

Картата e-Toll наистина носи много предимства и ползи, защото може да се използва в няколко важни сектора, които са близо до живота ви.

Не само за плащане на пътни такси, тази карта може да плати и за билети TransJakarta, Commuter Line и различни други търговци .

Вече не е нужно да отивате до банкомата или да ходите до най-близкия магазин, сега има начин да проверите e-Toll чрез мобилен телефон, който можете да използвате. Тогава, какви са стъпките?

Лесни начини за проверка на баланса на електронните такси на телефони с Android

Преди да използвате картата си e-Toll за извършване на транзакции по пътни такси или други търговци , е добре да проверите баланса на наличната в нея карта e-Toll.

Начинът за проверка на баланса на e-Toll чрез мобилен телефон, който ApkVenue ще обсъди този път, е много лесен за изпълнение , след по-малко от минута можете веднага да разберете оставащото салдо на картата, която имате.

Има 2 начина да проверите баланса си по E-Toll на мобилен телефон с Android, който можете да направите, а именно чрез функцията NFC в приложението Mandiri Online, а също и чрез едно от най-надеждните приложения за онлайн пазаруване.

И двата метода осигуряват точни резултати , така че просто трябва да изберете този, който е най-удобен за използване.

Проверете лесно електронната такса на телефони с Android

С днешната усъвършенствана технология за мобилни телефони можете да извършвате различни дейности на мобилния си телефон и една от които е проверка на e-Toll.

Начинът да проверите e-Toll чрез мобилен телефон с Android също е много практичен и бърз, вместо да се налага първо да отидете до банкомат или до минимаркет.

В допълнение, как да проверите e-Toll на този мобилен телефон може да стане много по-бързо, като използвате функцията NFC на вашия мобилен телефон.

Само за няколко секунди информацията за вашата e-Toll карта може да се види точно и подробно .

Как да проверите оставащия баланс на електронните такси с Mandiri Online

Някои смартфони с Android са оборудвани с функцията за комуникация в близко поле , известна още като NFC за изпращане на файлове или проверка на електронни пари .

Начинът за проверка на първото салдо по електронна такса, който ApkVenue ще сподели, също използва тази функция, за да може да видите оставащото салдо на вашата карта.

Сега, за да разберете как да използвате функцията NFC на мобилен телефон с Android, за да проверите оставащия баланс на вашата карта за електронна такса, нека следваме няколко практически стъпки.

Стъпка 1 - Изтеглете и инсталирайте приложението Mandiri, за да проверите баланса на електронните такси

На първо място, трябва да изтеглите и инсталирате приложението Mandiri Online, което можете да изтеглите чрез връзката по-долу.

Стъпка 2 - Активирайте функцията NFC на HP

След това активирайте функцията NFC, налична на вашия смартфон с Android. Трябва само да плъзнете надолу лентата за известия и да активирате NFC, като докоснете наличната икона.

Стъпка 3 - Проверете баланса на електронните такси

За да проверите картата си за e-Toll на мобилния си телефон, отворете приложението Mandiri Online и поставете картата e-Toll върху частта с логото на NFC на гърба на смартфона.

Тогава номерът на картата автоматично ще излезе заедно с оставащия наличен баланс на електронните такси, банда.

Catatan:


Cara ini hanya berlaku pada kartu e-Toll dan e-Money yang diterbitkan oleh Bank Mandiri dan merchant yang bekerja sama, seperti GazCard dari Pertamina dan Indomaret Card dari Indomaret.

Как да проверите баланса на E-Toll картата с Tokopedia

Кой каза, че услугите за електронна търговия като Tokopedia са полезни само за онлайн пазаруване?

Знаете ли, Tokopedia предлага и услуги за попълване на баланса на електронни пари. Не само попълнете, можете също да проверите баланса си по E-Toll едновременно , знаете ли.

За тези, които не знаят как да проверяват e-Toll чрез мобилен телефон, особено в приложението Tokopedia, ето няколко стъпки, които можете да следвате.

Стъпка 1 - Изтеглете и инсталирайте приложението Tokopedia, за да проверите баланса на електронните такси

Тъй като този един метод изисква приложение, трябва да изтеглите приложението Tokopedia, ако не е инсталирано на вашия мобилен телефон.

За да бъдете практични, всичко, което трябва да направите, е да щракнете върху връзката по-долу, за да изтеглите Tokopedia:

Производителност на приложенията Tokopedia ИЗТЕГЛЯНЕ

Инсталирайте приложението както обикновено, след което влезте или регистрирайте ново, ако нямате акаунт в Tokopedia.

Стъпка 2 - Отворете менюто Top-Up на Tokopedia

Отворете приложението, след което в главното меню щракнете върху опцията от менюто Вижте всички . Когато се отвори нов прозорец, превъртете екрана си надолу, докато намерите раздела Top-Up .

Стъпка 3 - Изберете тип карта, за да проверите баланса на електронните такси

Когато се натисне менюто Top-Up , ще се появят няколко опции за зареждане, които можете да направите, след което изберете Електронни пари . Изберете вида на e-Toll картата, която искате да проверите.

Стъпка 4 - Актуализиране на данните за баланса като начин за проверка на електронната такса на HP

За да разберете оставащото салдо на вашата карта за електронна такса, щракнете върху бутона Актуализиране на баланса , след което поставете картата си за електронна такса върху използвания мобилен телефон.

Уверете се, че функцията NFC е включена предварително , за да може балансът да се види веднага, както е на изображението по-горе.

Предимства от проверка на баланса на електронните такси с функцията NFC на Android Mobile

Предимството на използването на тази NFC функция е, че тя може да ви улесни и практически да проверите оставащия баланс на e-Toll, преди да го използвате.

Тук не е нужно да отивате до банкомат, да въвеждате акаунт с помощта на приложението за мобилно банкиране или да посещавате магазин за удобство, за да проверите баланса си по e-Toll.

Тогава откъде знаете, че вашият Android смартфон поддържа NFC или не? Първо, можете да проверите спецификациите на HP, достъпни онлайн в интернет.

Освен това можете лесно да използвате приложението Mandiri Online. Ако известието „съжалявам, вашето устройство не поддържа NFC“, което означава, че мобилният ви телефон не може да провери баланса на електронните такси на бандата .

Сега това е начинът да проверите оставащия баланс на e-Toll на мобилен телефон с Android и някои от причините за предимствата на извършването на този процес директно на смартфон.

С този прост трик, който ApkVenue споделя, можете по-лесно да проверите оставащия баланс на електронните такси по всяко време и навсякъде.

Наистина практично, нали? Затова се опитайте да споделите своя опит, докато използвате електронни пари в колоната за коментари по-долу!

Прочетете също статии за производителността или други интересни статии от Satria Aji Purwoko .