как да сканирам и унищожавам вируси на компютър без антивирус

Тревога! Вирусните и троянски атаки в интернет стават луди. Ето как да сканирате за вируси без антивирусен софтуер. (Онлайн метод)

В днешно време вирусните и троянски атаки се увеличават от ден на ден. Естествено, ако в миналото разпространението на вируса обикновено беше чрез използването на светкавица, която беше включена във всеки компютър. Сега вирусът се разпространява широко в интернет, главно от файлове, които изтегляме .

Трябва да инсталираме антивирусен софтуер, особено за тези от вас, които обичат да изтеглят файлове през интернет. Ако обаче антивирусът не е истински, известен още като пиратски, това е лъжа. Следователно ApkVenue има алтернативно решение, а именно как да сканира вируси онлайн .

  • 10 признака, когато компютърът ви е заразен с вируси и злонамерен софтуер!
  • 10 най-добри антивирусни приложения за Android 2016 г.

Как да сканирам файлове, URL адреси и мрежата без антивирус

Повечето хора често изтеглят софтуера, не е официално лице на уебсайта на доставчика на софтуер на трета страна. Проблемът е, че софтуерът може да е бил заразен с вирус. Затова трябва да направим сканиране на вируси, преди да решим да го изтеглим.

Отчитането от TechViral, едно от най-добрите уеб приложения е VirusTotal.com , можете да сканирате файлове , URL адреси и дори уебсайтове. VirusTotal е уебсайт, създаден от испанската компания за сигурност Hispasec Sistemas, която стартира през юни 2004 г. и придобита от Google Inc. през септември 2012 г. Ето стъпките.

  • Отворете www.virustotal.com от любимия си браузър.
  • Има три опции, можете да сканирате файлове, като ги качите на VirusTotal с максимален размер 128MB . Ако просто планирате да изтеглите файла, използвайте URL и уебсайта .
  • Например ApkVenue иска да сканира определен URL или цял сайт, за да се увери, че няма вредни вируси и троянски коне. Въведете URL и кликнете върху Сканиране!
  • След това VirusTotal ще извърши сканиране . Изчакайте няколко минути и веднага изведете резултатите.
  • С това можете да знаете със сигурност какво ще изтеглим е напълно безопасно или не.

Можете да сканирате всичко, например ако сте Blogger. Можете да сканирате вашата WordPress или Blogspot тема, преди да бъде инсталирана във вашия блог , за да сте сигурни, че темата не съдържа вредни вируси и троянски коне. Особено за тези от вас, които не използват антивирусна програма на своя лаптоп, силно се препоръчва използването на този онлайн скенер за вируси . Причината е, че вирусът може да идва от официални сайтове, камо ли от пиратски сайтове. Опитайте добре!