3 начина за сканиране на баркод и qr код на мобилен телефон, можете и без приложението!

Искате ли да сканирате баркодове по телевизията, YouTube или покани? Тук ApkVenue разглежда колекция от начини за сканиране на баркодове и QR кодове на телефони с Android лесно и без приложения, нали знаете!

Виждали ли сте баркод или QR код, показвани по време на гледане на телевизионни предавания или YouTube на живо ? Или може би сте го виждали на покани за сватба, банда?

В действителност, в сравнение с даването му устно или писането в текст, баркодовете и QR кодовете са малко по-практични.

Тук можете просто да сканирате или сканирате баркода и QR кода, за да покажете информацията в него. Може да бъде връзка към определен сайт към адрес в Google Maps.

За тези от вас, които не искат да се усложняват, този път ApkVenue ще прегледа колекция от методи за сканиране на баркод на мобилен телефон с Android, които можете да практикувате сами, както по-долу!

Колекция от начини за сканиране на баркодове и QR код на телефони с Android, без караница!

Как да сканирате баркод на мобилен телефон с Android, разбира се, възползвайте се от функцията на камерата на вашето устройство. Така че, уверете се, че тази функция работи правилно, преди да изпълните тези стъпки.

О, да, в този преглед ApkVenue ще сподели няколко алтернативни начина за сканиране на баркодове, както с помощта на приложението Android, чрез Google Assistant, така и дори онлайн .

За подробности просто трябва да следвате стъпките по-долу. Виж това!

1. Как да сканирам баркод чрез Android Mobile с приложение

Първо, можете да разчитате на приложение, наречено QR & Barcode Scanner, което е достатъчно малко, за да не натоварва твърде много вашия смартфон .

За да използвате приложение за скенер на баркод на мобилен телефон с Android, трябва само да изпълните стъпките по-долу, ОК!

Стъпка 1 - Изтеглете приложението QR & Barcode Scanner

 • Изтеглете приложението QR & Barcode Scanner и го инсталирайте на вашия смартфон . За да получите това приложение за скенер на баркод , можете да следвате връзката по-долу, банда.
Помощни програми за ИЗТЕГЛЯНЕ

Стъпка 2 - Отворете приложението QR & Barcode Scanner

 • Когато за първи път отворите това приложение, ще бъдете помолени да активирате разрешенията на камерата, за да правите снимки. Докоснете Разрешаване, за да продължите.
 • След като камерата се активира, всичко, което трябва да направите, е да насочите скенера за QR и баркод към баркода или QR кода, който искате да сканирате, например, когато гледате поточно предаване на живо в YouTube.

Стъпка 3 - Отидете на страницата на сайта

 • Освен това, съдържанието на баркода веднага ще се покаже, например под формата на URL, който можете да отворите, като докоснете опцията Open .
 • След това веднага ще бъдете пренасочени към тази страница в приложението за браузър HP, Google Chrome, както е показано по-долу. Наистина лесно, нали?

2. Как да сканирам баркодове на телефони с Android с Google Assistant

Специално за потребителите на смартфони с Android можете да се възползвате и от една от функциите на Google Assistant , а именно Google Lens за сканиране на баркодове и QR кодове.

За да влезете сами в Google Assistant и да започнете да сканирате баркода, също е доста лесно тук!

Стъпка 1 - Отворете Google Assistant на Android

 • За да активирате Google Assistant, можете да използвате гласовата команда „OK Google“ или да натиснете бутона Home на Android за няколко секунди.
 • След като се появи изскачащият прозорец на Google Assistant, всичко, което трябва да направите, е да докоснете иконата на Google Lens . След това активирате разрешенията на камерата за Google Lens, като докоснете Allow .

Стъпка 2 - Стартирайте сканирането на баркод в Google Lens

 • След това просто насочвате камерата на Google Lens към баркода или QR кода, който се показва. Ако сканирате баркод по телевизията, уверете се, че излъчването е ясно и не е размазано, а!
 • Например тук ApkVenue ще прегледа как да сканирате баркода на Sahur Segerr Trans7, където можете просто да сканирате, щракнете върху връзката и веднага да бъдете насочени към свързаната страница, банда.

3. Как да сканирам баркод онлайн без приложение

И накрая, ако ви мързи да инсталирате приложение или да използвате iPhone, например, можете също да следвате метода за онлайн сканиране на баркод с инструменти, които можете да използвате директно чрез браузър .

На потребителите на мобилни телефони с Android се препоръчва да използват Google Chrome , докато на потребителите на iPhone се препоръчва да отидат в Safari , банда.

Стъпка 1 - Отворете QR уебсайта

 • Отворете приложението на браузъра на вашия смартфон , след което отворете QR уебсайта ( //webqr.com/ ). След това активирайте функцията на камерата, като докоснете Разрешаване .
 • След това просто насочвате камерата към QR сайта към баркода или QR кода, който искате да сканирате, банда.

Стъпка 2 - Щракнете върху Свързване на баркод или QR код

 • Тук ApkVenue дава пример за това как да сканирате баркод или QR код за Google Maps, който сега често се използва за покани за сватба.
 • Трябва само да докоснете връзката, показана в долната част и след това тя автоматично ще бъде пренасочена към приложението Google Maps с местоназначението, банда.

Видео: В допълнение към сканирането на QR код, това са интелигентните функции на камерата на смартфона , които може да не знаете!

Е, така можете да сканирате баркод на мобилен телефон с Android чрез различни алтернативи, които можете да опитате и изберете според вашите нужди.

Напишете мнението си в колоната за коментари по-долу и споделете тази статия с приятелите си, ако е полезно. Успех и до нови срещи в следващата статия на ApkVenue!

Прочетете също статии за Сканиране или други интересни статии от Satria Aji Purwoko .