25+ най-добри екшън филма за всички времена (актуализация 2021)

Този списък с най-добрите и най-новите екшън филми за 2021 г. може да бъде препоръка за тези от вас, които обичат да гледат филми, пълни с екшън и екшън. Вижте списъка тук!

Най-добрите екшън филми винаги могат да представят свое собствено забавление с отличителен начин за изпомпване на адреналина на публиката.

Не е грешно да се каже, че филм с екшън жанр винаги е бил на върха в списъка с любими филми на много кръгове. Включително и теб, нали?

Заредени с напрегнати сцени, които дори стимулират адреналина, разбира се, най- новата и най-добрата гама от екшън филми от 2021 г., които ApkVenue ще прегледа този път, не трябва да се пропуска, за да ги гледате.

Заинтригуван от заглавията на филмите, които препоръчва Джака? Поправяйте вижте следващата дискусия тук!

Предстоящ 2021 екшън филм

На фона на недовършената пандемия на COVID-19, за щастие филмовата индустрия вече бавно се връща на пистата, забавлявайки цялата публика.

Всъщност няколко списъка с най-новите екшън филми, за които се говори, че ще бъдат пуснати скоро през 2021 г., започнаха да циркулират много в интернет и се превърнаха в гореща тема за разговори за любителите на филмите.

Тогава какви са заглавията на най-новия екшън филм през 2021 г., който ще излезе тази година? Ето пълния списък.

1. Няма време за умиране

Планиран да бъде пуснат на 10 април миналата година, филмът с участието на Даниел Крейг, озаглавен „ Няма време да умреш“, най-накрая се говори, че ще дойде по кината на 2 април 2021 г.

Разположен 5 години след последния филм, „Няма време да умреш“ разказва живота на Джеймс Бонд (Даниел Крейг), след като се отказва като таен агент и се наслаждава на живота си в Ямайка.

Един ден обаче старите му колеги от ЦРУ дойдоха за помощ, за да спасят учен. Кой би си помислил, че тази опасна мисия ще доведе Бонд до мистериозен престъпник, който е въоръжен с най-новата и смъртоносна технология.

Заглавие Няма време да умреш
На живо 2 април 2021 г.
Продължителност 2 часа 43 минути
Производство Metro-Goldwyn-Mayer (MGM), Universal Pictures, Eon Productions
Директор Кари Джоджи Фукунага
В ролите Даниел Крейг, Ана де Армас, Рами Малек и др
Жанр Екшън, Приключенски, Трилър
Рейтинг TBA

2. Mortal Kombat

Като един от най-чаканите нови екшън филми през 2021 г., Mortal Kombat представя родния актьор Джо Таслим като един от героите в историята.

Екранизацията на популярната игра Mortal Kombat се планира да бъде излъчена на 16 април. След като преди това, през 2019 г. имаше много дискусии от обществеността за любителите на филма в страната.

Не е ясно как ще бъде показан сюжетът във филма. Джо Таслим обаче играе Sub Zero, за когото е известно, че има забързан военен характер със специална способност да използва лед.

Заглавие Mortal Kombat
На живо 16 април 2021 г.
Продължителност TBA
Производство New Line Cinema, NetherRealm Studios, Atomic Monster
Директор Саймън Маккуоид
В ролите Jessica McNamee, Hiroyuki Sanada, Joe Taslim, et al
Жанр Екшън, приключенски, фентъзи
Рейтинг TBA

3. Черна вдовица

Все още ли си спомняте трейлъра на Черната вдовица, който шокира виртуалния свят в края на 2019 г.? Планиран за излизане през май 2020 г., всъщност филмът, направен от Marvel, все още не се е появил на кино екрана.

Самият този филм се фокусира върху историята на пътуването на Наташа Романоф (Скарлет Йохансон), която никога не е била разкривана в предишни филми на Marvel.

Тогава каква е историята на Наташа Романова в неговия солов филм този път? По-добре гледайте пълната история, когато излезе на 7 май, Добре!

Заглавие Черна вдовица
На живо 7 май 2021 г.
Продължителност TBA
Производство Marvel Studios, Zak Productions
Директор Кейт Шортленд
В ролите Скарлет Йохансон, Флорънс Пю, Дейвид Харбър и др
Жанр Екшън, Приключенски, Sci-Fi
Рейтинг TBA

4. Годзила срещу Конг

Филмите с чудовищна тема имат своя собствена база от фенове и са такива, които доста често се представят на кино екрана. Един от тях, който е доста феноменален, е Годзила.

След като преди това беше съобщено да бъде излъчено през ноември миналата година, филмът Godzilla vs. "Конг", режисиран от Адам Уингард, най-накрая е насрочен за излизане на 21 май.

Както подсказва заглавието, самият този филм се фокусира върху битката на две чудовища; Годзила и Кинг Конг, които уж според режисьора ще покажат няколко сцени на насилие, докато накрая не решат да имат рейтинг PG-13.

Заглавие Годзила vs. Конг
На живо 21 май 2021 г.
Продължителност TBA
Производство Легендарно развлечение, Warner Bros
Директор Адам Уингард
В ролите Millie Bobby Brown, Alexander Skarsg rd, Eiza Gonz lez, et al
Жанр Екшън, Sci-Fi, трилър
Рейтинг TBA

5. Бързи и яростни 9

След като няколко пъти отлагаше прожекцията, появата на Вин Дизел и неговите приятели във филма " Бързи и яростни 9 " най-накрая трябва да бъде излъчена на 28 май.

Франчайзът от популярния филм "Бързи и яростни" ще повдигне семейния конфликт на Торето, който е доста сложен. Където Якоб, който е отдавна изгубеният брат на Дом, сега се появява и се превръща в нов враг за Дом.

История за конфликт в семейство като това може да звучи клиширано, но дали Джъстин Лин може да донесе нещо различно във Fast & Furious 9? Просто трябва да изчакаме датата на падежа!

Заглавие Бързи и яростни 9
На живо 28 май 2021 г.
Продължителност 2 часа 25 минути
Производство One Race Films, Roth / Kirschenbaum Films, Perfect Storm Entertainment
Директор Джъстин Лин
В ролите Вин Дизел, Мишел Родригес, Шарлиз Терон и др
Жанр Екшън, Приключенски, Престъпление
Рейтинг TBA

6. Top Gun: Maverick

В допълнение към филма с участието на Том Круз, Top Gun: Maverick е продължение на филма Top Gun, който излезе през 1986 г.

В този филм, направен от Paramount Pictures, той показва предизвикателното действие на капитан Пит „Маверик“ Мичъл (Том Круз), който е инструктор по полет.

Срещайки детето на покойния си най-добър приятел, на Маверик се казва, че е изправен пред несигурността в бъдещето си и е преследван от миналото си. Каква е следващата история?

Заглавие Top Gun: Maverick
На живо 2 юли 2021 г.
Продължителност TBA
Производство Paramount Pictures, Skydance Media, Jerry Bruckheimer
Директор Йосиф Косински
В ролите Том Круз, Дженифър Конъли, Майлс Телър и др
Жанр Екшън, драма
Рейтинг TBA

7. Отрядът за самоубийци 2

Искате ли да видите вълнуващите приключения на Харли Куин? Тихо! Сега можете да го видите отново във филм, наречен The Suicide Squad 2, който трябва да бъде излъчен на 6 август.

В този супергеройски филм от DC този път отрядът за самоубийства заема темата за войната през 70-те години, комбинирана с гения на Джеймс Гън, режисьор в смесването на герои и комедийни елементи.

Какво ще бъде, а, сюжетът, представен в този филм? Ще бъде ли толкова невероятно, колкото положителните коментари на потребителите по време на пускането на трейлъра?

Заглавие Отрядът за самоубийци 2
На живо 6 август 2021
Продължителност TBA
Производство Atlas Entertainment, DC Comics, DC Entertainment
Директор Джеймс Гън
В ролите Марго Роби, Тайка Уайтити, Алис Брага и др
Жанр Екшън, приключенски, фентъзи
Рейтинг TBA

8. Човекът на краля

За тези от вас, верни фенове на франчайза на Кингсман, нямате търпение за новия му филм „Човекът на краля“.

След като по-рано беше съобщено, че ще бъде освободен през септември 2020 г., продуцентската партия беше принудена да го отложи до август 2021 г. поради все по-широко разпространената пандемия Covid-19.

Като се вземе предвид историята на Първата световна война, ще ви бъдат представени страхотни действия на тайните агенти на Кралство Великобритания в борбата с престъпността, от Ралф Файнс, Харис Дикинсън до Джема Артертън.

Заглавие Човекът на краля
На живо 20 август 2021
Продължителност TBA
Производство Студия от 20-ти век, Marv Films, Marv Studios
Директор Матю Вон
В ролите Ralph Fiennes, Harris Dickinson, Gemma Arterton, et al
Жанр Екшън, Приключенски, Комедия
Рейтинг TBA

9. Мисия: Невъзможна 7

Въпреки че процесът на заснемане е спрян поради нарушаване на протокола COVID-19, датата на излизане на филма Мисия: Невъзможна 7 най-накрая е известна на 19 ноември.

Съобщава се, че последният екшън филм през 2021 г. показва действието на специален агент Итън Хънт (Том Круз), който изпълнява трудна и опасна мисия.

Въпреки че не е ясно какъв е сюжетът на историята, много фенове на филмовия франчайз „Мисията: Невъзможно“ нямат търпение да присъстват на специалния агент на екрана на киното.

Заглавие Мисия: Невъзможна 7
На живо 19 ноември 2021 г.
Продължителност TBA
Производство Лош робот, New Republic Pictures, Paramount Pictures
Директор Кристофър Маккуари
В ролите Ванеса Кърби, Том Круз, Ребека Фъргюсън и др
Жанр Екшън, Приключенски, Трилър
Рейтинг TBA

10. Матрицата 4

И накрая, в списъка с най-новите екшън филми от 2021 г. този път, а именно „Матрицата 4 “ с участието на Приянка Чопра, Киану Рийвс, Джесика Хенвик и редица други известни холивудски актьори.

Въпреки че повдига жанра на екшъна, според признанието на Киану Рийвс, когато е бил гост-звезда в шоуто на Би Би Си през септември миналата година, в този филм има любовна история.

Самата Warner Bros. не е разкрила конкретно дали Matrix 4 е продължение или не по отношение на настройката на времето. Нека просто изчакаме изненадата на 22 декември, добре!

Заглавие Матрицата 4
На живо 22 декември 2021 г.
Продължителност TBA
Производство NPV Entertainment, Silver Pictures, Village Roadshow Pictures, Warner Bros
Директор Лана Вачовски
В ролите Приянка Чопра, Киану Рийвс, Джесика Хенвик и др
Жанр Екшън, Sci-Fi
Рейтинг TBA

Най-новите екшън филми 2020

По-долу ApkVenue ще ви разкаже някои от най-новите екшън филми, излъчени през 2020 г. вчера. Гарантирано пълно с екшън и вълнуващи сцени!

1. Wonder Woman 1984 (Най-новият екшън филм 2020)

Нова глава от живота на Даяна Принс (Гал Гадот) най-накрая е официално назначена на кино екран във филм, наречен Wonder Woman 1984 .

По време на Студената война през 80-те години, този път се казва, че Даяна работи като антрополог в института Смитсония, който се специализира като експерт по културата на древните средиземноморски цивилизации.

Изправени пред двама нови врагове; Барбара Ан Минерва (Кристен Уиг) и Максуел Лорд (Педро Паскал) , Диана също се опитаха да възстановят нещата в норма.

Присъствието на някого в миналото на Даяна също оцвети битките й в този един екшън филм. Кой е той?

Заглавие Wonder Woman 1984
На живо 25 декември 2020 г.
Продължителност 2 часа 31 минути
Производство Atlas Entertainment, DC Comics, DC Entertainment
Директор Пати Дженкинс
В ролите Gal Gadot, Chris Pine, Kristen Wiig, et al
Жанр Екшън, приключенски, фентъзи
Рейтинг 60% (249)


5,5 / 10 (86 759)

2. Тенет

Последният екшън филм на Кристофър Нолан през 2020 г. е малко по-различен от екшън филмите като цяло , но тази разлика е това, което прави Tenet уникален.

По време на филма не само се отнасяте към различни завладяващи екшън сцени от престрелки за бойни сцени, но също така сте любопитни към сюжета .

Въпреки че моли публиката да помисли малко повече, когато го гледа, сензацията, която се сервира от Тенет в края на филма, е доста задоволителна. Рядко в други филми.

Заглавие Тенет
На живо 3 септември 2020 г.
Продължителност 2 часа 30 минути
Производство Warner Bros. Снимки


Синкопия

Директор Кристофър Нолан
В ролите Джон Дейвид Вашингтон, Робърт Патинсън, Елизабет Дебички и др
Жанр Екшън, Sci-Fi
Рейтинг 71% (гнили домати)


7,8 / 10 (IMDb)

3. Мулан

След няколко забавяния, Дисни най-накрая официално пусна най- новия си филм на живо „ Мулан“ през 2020 г. вчера.

Този екшън филм, базиран на китайски фолклор, е глътка свеж въздух за филмовата индустрия в разгара на несигурността поради настоящата пандемия.

Въпреки че не е толкова успешен като филмите на Дисни като цяло, присъствието на този филм е специално забавление за много хора, които отдавна не се радват на вълнението от филмите на боксофиса в кината.

Заглавие Мулан
На живо 4 септември 2020 г.
Продължителност 1 час 55 минути
Производство Уолт Дисни Снимки


Good Fear Productions

Директор Ники Каро
В ролите Yifei Liu, Donnie Yen, Li Gong и др
Жанр Екшън, Приключенски, Драма
Рейтинг 74% (гнили домати)


5.4 / 10 (IMDb)

4. Старата гвардия

Следващият филм е „Старата гвардия“, който се излъчва изключително на стрийминг платформата Netflix . В този последен екшън филм от 2020 г. участват Чарлийз Терон и редица други известни звезди.

Този филм разказва историята на група наемници, които се оказват безсмъртни, дори хиляди години. Всичко се променя, когато тайната им е разкрита от зли партии.

Ако обичате да гледате екшън филми с изненадващи фантастични елементи, наистина трябва да гледате „Старата гвардия“. Мисля, че този филм може да бъде един от най-добрите филми за всички времена.

Заглавие Старата гвардия
На живо 10 юли 2020 г.
Продължителност 2 часа 5 минути
Производство Skydance Media, Denver и Delilah Productions, Marc Evans Productions
Директор Джина Принс-Байтууд
В ролите Шарлиз Терон, Кики Лайн, Матиас Шоенартс
Жанр Екшън, приключенски, фентъзи
Рейтинг 80% (234)


6,7 / 10 (82,201)

5. Лоши момчета за цял живот

Следващият филм в този списък е Bad Boys for Life , третият филм, както и последният екшън филм от франчайза Bad Boys, с участието на Мартин Лорънс и Уил Смит .

В този филм те се връщат да работят заедно за борба с престъпността 20 години след излизането на втория филм. Вече е на път да се пенсионира, има дори нови престъпници, банда.

Ще ви забавляват всички страхотни действия и разбира се хрупкавата комедия, която стартират двамата главни герои. Химията им е наистина добра, знаете ли!

Заглавие Лоши момчета за цял живот
На живо 17 януари 2020 г.
Продължителност 2 часа 4 минути
Производство Columbia Pictures, 2.0 Entertainment, Don Simpson / Jerry Bruckheimer Films, Overbrook Entertainment
Директор Адил Ел Арби, Билал Фалах
В ролите Уил Смит, Мартин Лорънс, Ванеса Хъджънс и др
Жанр Екшън, комедия, престъпност
Рейтинг 77% (249)


6,7 / 10 (86 759)

6. Харли Куин: Хищни птици

Въпреки че филмът „Отряд самоубийци“ се смяташе за разочароващ, присъствието на Харли Куин , изиграна от Марго Роби, успя да смае феновете.

В резултат на това продуцентите чуха мнението на феновете да направят самостоятелния филм на Харли Куин, озаглавен „Хищни птици“.

Този филм не разочарова, банда. Ще бъдете забавлявани от действието на Харли Куин и други жени-герои при изкореняването на новия опасен злодей на Готъм.

Заглавие Харли Куин: Хищни птици
На живо 7 февруари 2020 г.
Продължителност 1 час 49 минути
Производство DC Films, LuckyChap Entertainment, Kroll & Co. Развлечения, Clubhouse Pictures
Директор Кати Ян
В ролите Марго Роби, Роузи Перес, Мери Елизабет Уинстед и др
Жанр Екшън, Приключенски, Престъпление
Рейтинг 78% (391)


6,2 / 10 (105 394)

7. Екстракция

В следващия номер е новият екшън филм 2020, който се разпространява изключително в най-голямата легална услуга за стрийминг на филми в света, Netflix .

Ако пропуснете действието на Крис Хемсуърт след Avengers: Endgame , можете да гледате този филм, банда. За съжаление в този филм няма да видите комедия на Крис като Тор .

Разказва историята на наемник, изпратен да спаси дете от най-големия наркобос в Индия, който е отвлечен от съперник.

Заглавие Екстракция
На живо 24 април 2020 г.
Продължителност 1 час 56 минути
Производство AGBO, Thematic Entertainment, India Take One Productions, TGIM Films
Директор Сам Харгрейв
В ролите Крис Хемсуърт, Брайън Лерум, Райдър Лерум и др
Жанр Екшън, трилър
Рейтинг 68% (175)


6,8 / 10 (91 009)

Препоръчана версия за най-добър екшън филм на IMDb и Rotten Tomatoes

За да се измери качеството на филма, рейтингът е един от основните показатели. В момента IMDb и Rotten Tomatoes са най-популярните сайтове за рейтинг на филми и тук са най-добрите екшън филми и за двамата.

1. Джон Уик: Глава 3 - Парабелум (препоръчан най-добър екшън филм 2019)

Джон Уик: Глава 3 - Парабелум е продължение на най-добрия екшън филм от 2019 г., изигран от известния актьор Киану Рийвс .

В това трето продължение Джон Уик трябва да се изправи срещу всички убийци, след като е приел статут на exCommunicado в края на втория филм.

О, да, в третата поредица на Джон Уик също трябва да се гордеете. Проблемът е, че има двама известни индонезийски актьори, които стават международни, Яян Рухиян и Чечеп Ариф Рахман, които се появяват.

Е, преди да видите действието, по-добре първо гледайте първия и втория филм!

Заглавие Джон Уик: Глава 3 - Парабелум
На живо 15 май 2019 г.
Продължителност 2 часа 11 минути
Производство Summit Entertainment, Lionsgate
Директор Чад Стахелски
В ролите Киану Рийвс, Хали Бери, Иън Макшейн и др
Жанр Екшън, Криминал, Трилър
Рейтинг 90% (325)


7,5 / 10 (200 625)

ВИЖТЕ СТАТИИ

2. Логан (2017)

Феновете на Върколака трябва да са тъжни, когато гледат този филм за Логан . Как не, този филм ще бъде последният филм на Хю Джакман като супергерой от Marvel.

Този филм е и десетият филм от цялата поредица X-Men, както и третият самостоятелен филм на Wolverine след X-Men Origins: Wolverine (2009) и The Wolverine (2013).

Историята се съсредоточава върху стария герой Върколак. Той и Чарлз Ксавие, които са болни, трябва да защитят млад мутант на име Лора.

Като цяло филмът е високо оценен за своя сценарий, режисура, актьорско майсторство до дълбочината на емоциите, които героите предизвикват.

Заглавие Логан
На живо 1 март 2017 г.
Продължителност 2 часа 17 минути
Производство Marvel Entertainment


Донерската компания

Директор Джеймс Манголд
В ролите Хю Джакман, Патрик Стюарт, Дафне Кийн и др
Жанр Екшън, драма, научна фантастика
Рейтинг 93% (398)


8,1 / 10 (589 969)

3. Raid 2: Rogues (2014)

Не пропускайте най -добрия индонезийски екшън филм , а именно The Raid 2: Badger, който в същото време катапултира редиците индонезийски актьори на световната сцена.

С успеха на първата поредица, Ико Увайс и неговите приятели отново бяха изправени пред Яян Рухиян, известен още като Лудо куче, и други силни врагове.

За тези от вас, които обичат бойни сцени, пълни с кръв и са по-предизвикателни, тази втора поредица от Гарет Еванс гарантирано ще бъде наистина вълнуваща, наистина!

Заглавие The Raid 2: Rogue
На живо 11 април 2014 г.
Продължителност 2 часа 30 минути
Производство PT. Мерантау Филми, XYZ Филми
Директор Гарет Евънс
В ролите Ико Увайс, Яян Рухиян, Арифин Путра и др
Жанр Екшън, Криминал, Трилър
Рейтинг 80% (167)


8,0 / 10 (107 236)

ВИЖТЕ СТАТИИ

4. Казино Роял (2006)

Що се отнася до поредицата за Джеймс Бонд, разбира се, една от най-добрите поредици е Casino Royale .

Една от най-добрите препоръки за филми се върти около агент на Бонд, изигран от Даниел Крейг , който има мисията да разкрие дела за мафиотски престъпления, като участва в казино турнир.

Обединен с момиче на име Веспер , Бонд трябва да се сблъска с различни трудности, преди да разбере кой е виновникът.

Не само това, той също трябва да спести малко пари и опасни доказателства, банда.

Заглавие Казино Роял
На живо 15 ноември 2006 г.
Продължителност 2 часа 24 минути
Производство Колумбия Снимки
Директор Мартин Кембъл
В ролите Даниел Крейг, Ева Грийн, Джуди Денч и др
Жанр Екшън, Приключенски, Трилър
Рейтинг 95% (256)


8,0 / 10 (549 715)

5. V за вендета (2005)

Често виждате анонимни маски, които са символ на хакери? Идва от филм, наречен V за Вендета по този, банда!

Един от най-добрите екшън филми според Джака е трилър, изпълнен с политически смисъл. Персонаж V (Hugo Weaving) е анархистки борец за свобода, който винаги носи маска.

Той има за цел да разпали революцията чрез терористични актове, за да свали неофашисткия режим. В този филм има още Натали Портман и Стивън Рий.

Въпреки че получава относително положителни отзиви, всъщност Алън Мур, който е създателят на комиксите, не е доволен от тази адаптация.

Маската на Гай Фокс, използвана от V, се превърна в символ срещу тиранията на властта.

Заглавие В като Вендета
На живо 17 май 2006 г.
Продължителност 2 часа 12 минути
Производство Сребърни снимки


Funfte Babelsberg Film GmbH

Директор Джордж Милър
В ролите Хюго Уийвинг, Натали Портман, Рупърт Грейвс и др
Жанр Екшън, драма, научна фантастика
Рейтинг 72% (247)


8,2 / 10 (974 054)

6. Идентичността на Борн (2002)

Кой любител на екшъните не е чувал за името Джейсън Борн ? Най-обичаното продължение „Идентичността на Борн “ заслужава да бъде включено в редиците на версията на Джака за най-добрите екшън филми.

Самият филм разказва историята на Борн да намери истинското си аз след амнезия.

Срещайки се с Мари , той най-накрая трябваше да се подложи на трудна мисия, за да открие самоличността си, докато се изправя пред престъпници.

Заглавие Идентичността на Борн
На живо 25 септември 2002 г.
Продължителност 1 час 59 минути
Производство Universal Pictures
Директор Дъг Лиман
В ролите Франка Потенте, Мат Деймън, Крис Купър и др
Жанр Екшън, мистерия, трилър
Рейтинг 83% (189)


7,9 / 10 (483 588)

7. Гладиатор (2000)

Ако сте фен на римските филми, ApkVenue ви препоръчва да гледате този филм за гладиатора .

Този филм е вдъхновен от книга на Даниел П. Маникс, озаглавена The About to Die . Тази книга е издадена през 1958 година.

Ще видим как Максим Децим Меридий е бил предаден, когато Комод е убил собствения си баща, за да завземе трона.

След този инцидент Максим става роб. Той се опитва да си отмъсти, като се присъедини към гладиаторски мач.

Освен филма, получил положителен отговор от критиците, актьорската роля на актьорите (особено Ръсел Кроу и Хоакин Финикс) също получи специална заслуга.

Заглавие Гладиатор
На живо 12 май 2000 г.
Продължителност 2 часа 35 минути
Производство Scott Free Productions


Red Wagon Entertainment

Директор Ридли Скот
В ролите Russell Crowe, Joaquin Phoenix, Connie Nielsen, et al
Жанр Екшън, Приключенски, Драма
Рейтинг 76% (194)


8,5 / 10 (1 251 767)

8. Матрицата (1999)

Познавате ли Киану Рийвс от филма за Джон Уик? Уау, това означава, че знаете, че този актьор е участвал в „Матрицата“ , която е обявена за един от най-добрите екшън филми.

Самата Матрица е сериен филм, който със сигурност е много достоен за вас, банда.

Освен героя на Нео, който е показан в този филм, легендарната сцена на бавно движение по време на престрелката между Нео и Тринити в момента е една от най-запомнящите се сцени.

Наистина се съгласи, нали?

Заглавие Матрицата
На живо 31 март 1999 г.
Продължителност 2 часа 16 минути
Производство Warner Bros., Village Roadshow Pictures
Директор Лана Уачовски, Лили Уашовски
В ролите Киану Рийвс, Лорънс Фишбърн, Кари-Ан Мос и др
Жанр Екшън, Sci-Fi
Рейтинг 88% (149)


8,7 / 10 (1,561,343)

9. Джурасик парк (1993)

Освен това има филм „ Джурасик парк“, който е базиран на роман на Майкъл Крайтън, публикуван през 1990 г.

Този филм на Стивън Спилбърг разказва за манията на учените за съживяването на динозаври, които са изчезнали преди векове.

Джурасик парк, чиято премиера беше през 1993 г., в момента все още се гледа много, дори продължава в поредицата „Джурасик свят“, която със сигурност е по-напрегната, банди.

Заглавие Джурасик парк
На живо 11 юни 1993 г.
Продължителност 2 часа 7 минути
Производство Universal Pictures, Amblin Entertainment
Директор Стивън Спилбърг
В ролите Сам Нийл, Лора Дърн, Джеф Голдблум и др
Жанр Екшън, Приключенски, Sci-Fi
Рейтинг 91% (124)


8.1 / 10 (805 640)

10. Терминатор 2: Съдният ден (1991)

След това има Terminator 2: Judgment Day , който е много синоним на известния екшън актьор Арнолд Шварценегер .

В тази втора поредица терминаторът има мисия да защити Сара Конър и нейното дете, докато побеждава друг терминатор (Робърт Патрик), изпратен да я убие.

Макар понякога пълен с драма, Шварценегер все още е в състояние да поддържа характера си като робот-терминатор, който изглежда без емоции.

Заглавие Терминатор 2: Съдният ден
На живо 3 юли 1991 г.
Продължителност 2 часа 17 минути
Производство Pacific Western, Lightstorm Entertainment
Директор Джеймс Камерън
В ролите Арнолд Шварценегер, Линда Хамилтън, Едуард Фърлонг и др
Жанр Екшън, Sci-Fi
Рейтинг 93% (81)


8,5 / 10 (938,776)

11. Умирай трудно (1988)

Die Hard също се чувства достоен да бъде включен в най-добрите редици за филми с екшън жанр.

В тази встъпителна поредица Брус Уилис трябва да се подложи на мисия, за да довърши терористите, възникнали на фестивала, на който той присъства в момента на почивка със семейството си.

Тези от вас, които са любопитни към действието на Уилис, въпреки че все още имат гъста коса, наистина трябва да гледат този филм. Хубаво!

Заглавие Умирай трудно
На живо 20 юли 1988 г.
Продължителност 2 часа 12 минути
Производство Двадесети век Фокс
Директор Джон Мактьернан
В ролите Брус Уилис, Алън Рикман, Бони Беделия и др
Жанр Екшън, трилър
Рейтинг 93% (76)


8,2 / 10 (738 392)

12. Ездачи на изгубения ковчег (1981)

Сред многото филми за Индиана Джоунс , според ApkVenue, един, който трябва да гледате поне веднъж в живота си, е Raiders of the Lost Ark .

Режисиран от Стивън Спилбърг, този филм е първият филм от франчайза на Индиана Джоунс. Харисън Форд е главната звезда в този филм.

Казват му като археолог, който трябва да се изправи срещу групата на Наза при намирането на ковчега на завета .

Заглавие похитителите на изчезналия кивот
На живо 30 юли 1981 г.
Продължителност 1 час 55 минути
Производство Лукасфилм ООД
Директор Стивън Спилбърг
В ролите Харисън Форд, Карън Алън, Пол Фрийман и др
Жанр Екшън приключение
Рейтинг 95% (76)


8,4 / 10 (833 409)

13. Междузвездни войни: Епизод V - Империята отвръща на удара (1980)

От феноменалния франчайз „Междузвездни войни“ Джака избра филма „ Междузвездни войни: Епизод V - Империята отвръща на удара“ .

Този филм излезе три години след първия филм. Ще видим как Дарт Вейдър се опитва да настигне Люк Скайуокър и останалата част от бунтовническия алианс .

Самият Лука преминава обучение с майстор-джедай Йода . Когато Дарт Вейдър хване приятелите си, Люк трябва да реши дали да продължи да тренира или да ги спаси.

До този момент този филм се счита за един от най-великите филми за всички времена и най-добрият от всички филми на Междузвездни войни.

Заглавие Междузвездни войни: Епизод V - Империята отвръща на удара
На живо 21 май 1980 г.
Продължителност 2 часа 4 минути
Производство Лукасфилм
Директор Ървин Кершнер
В ролите Марк Хамил, Харисън Форд, Кари Фишър и др
Жанр Екшън, приключенски, фентъзи
Рейтинг 94% (100)


8,7 / 10 (1 084 290)

14. Роки (1976)

Следва сериалът " Роки ", който се излъчва за първи път през 1976 г. Вземайки историята на Роки Балбоа, изигран от Силвестър Сталоун , можете да кажете, че това е най-добрият спортен филм.

Този филм разказва историята на Роки Балбоа, който започва като състезател по бокс аматьор, за да се опита да стане световен шампион, като се бие срещу Аполо Крийд .

Досега филмовата поредица „Роки“ вече има 5 продължения и 2 завъртания, които разказват историята на Адонис „Дони“ Джонсън , син на покойния Аполо Крийд и ученик на Роки.

Заглавие Роки
На живо 3 декември 1976 г.
Продължителност 2 часа
Производство Продукции на Chartoff-Winkler
Директор Джон Г. Авилдсен
В ролите Силвестър Сталоун, Талия Шиър, Бърт Йънг и др
Жанр Екшън, драма, спорт
Рейтинг 94% (62)


8,1 / 10 (486 389)

15. Wonder Woman (2017)

Въпреки че не е толкова шумен като филмите за MCU, филмът Wonder Woman с участието на Гал Гадот се счита за най-добрия филм от DC.

Разказва историята на принцеса Даяна от Темискира, която се бори да спре Световната война 1. Даяна смята, че богът на войната Арес е фигурата зад тази трагедия.

Публиката също смяташе, че Гал Гадот и Крис Пайн имат много добра химия . В резултат на това този филм успя да получи рейтинг на Rotten Tomatoes от 93% .

Информация Чудна жена
На живо 2 юни 2017 г.
Продължителност 2 часа 21 минути
Директор Пати Дженкинс
В ролите Гал Гадот, Крис Пайн, Робин Райт
Жанр Екшън, приключенски, фентъзи
Рейтинг 93% ( RottenTomatoes.com )


7,4 / 10 ( IMDb.com )

16. Дюнкерк (2017)

Военните филми не винаги съдържат стрелба и убийство. Например филмът „ Дюнкерк “, който се фокусира повече върху човешката страна на войниците.

В този филм ще бъдете поканени да се потопите в реалните събития, преживяни от британски, белгийски и френски войници, където те са се борили да бъдат евакуирани от град Дюнкерк.

Там те бяха обкръжени и жестоко избити от германските войски. В разгара на намаляващите доставки те трябва да се борят отново да се срещнат с близките си.

Заглавие Дюнкерк
На живо 21 юли 2017 г.
Продължителност 1 час 46 минути
Директор Кристофър Нолан
В ролите Fionn Whitehead, Barry Keoghan, Mark Rylance
Жанр Екшън, драма, история
Рейтинг 93% ( RottenTomatoes.com )


7,9 / 10 ( IMDb.com )

17. Извънземни (1986)

Aliens е продължение на филма Alien, който излезе през 1979 г. Въпреки че е продължение, Aliens има по-добър рейтинг от своя предшественик.

Историята все още се върти около Елън Рипли, която е спасена след дълъг 57-годишен сън. На Елън е възложено да се върне на планетата LV-426, която е загубила контакт.

Там обаче той срещна извънземната кралица и безбройните й колонии. Могат ли Елън и приятели да се борят с тези извънземни сили?

Заглавие Извънземни
На живо 18 юли 1986 г.
Продължителност 2 часа 17 минути
Директор Джеймс Камерън
В ролите Сигурни Уивър, Майкъл Биен, Кари Хен
Жанр Екшън, Приключенски, Sci-Fi
Рейтинг 99% ( RottenTomatoes.com )


8,3 / 10 ( IMDb.com )

18. Kill Bill: Vol. 1 (2003)

Kill Bill: Vol. 1 е един от най-добрите екшън филми на режисьора Куентин Тарантино. Подобно на други филми на Куентин, този филм е изпълнен с екшън, кръв и части от тялото, разпръснати наоколо.

Той разказва за опит за отмъщение на бивша жена нападател, чието семейство е изклано от членовете на екипа й, докато тя се е омъжвала.

Както подсказва заглавието, в този филм булката планира да убие Бил , водачът на отряда за убийци. Трябваше обаче първо да убие бившите си членове на екипа.

Заглавие Kill Bill: Vol. 1
На живо 10 октомври 2003 г.
Продължителност 1 час 51 минути
Директор Куентин Тарантино
В ролите Ума Търман, Дейвид Карадин, Дарил Хана
Жанр Екшън, Криминал, Трилър
Рейтинг 85% ( RottenTomatoes.com )


8.1 / 10 ( IMDb.com )

Бонус: 10 приложения за гледане на безплатни филми законно на мобилни телефони, можете да ги гледате навсякъде!

Любопитни ли сте да гледате филмите по-горе, но не бързате ли да ги гледате в кината? Няма нужда да се притеснявате, банда.

Можете да гледате филмите по-горе безплатно, включително филма за действие от 2021 г., като използвате приложението на ApkVenue за напълно законни препоръки по-долу.

ВИЖТЕ СТАТИИ

И така, ето няколко препоръки за най-добрите екшън филми за всички времена и най-актуалните през 2021 г., които не бива да пропускате.

Съгласни ли сте с филмите, които ApkVenue прегледа по-горе? Или изобщо имате други препоръки? Хайде, не се колебайте да споделите мнението си в колоната за коментари по-долу!

Прочетете също статии за филми или други интересни статии от Даниел Кахяди .