как да промените номера на wa, без да изтривате чат и контакти

Как да замените стар WA номер, който вече не е активен, с нов WA номер, без да изтривате чатове, контакти, групи и медии в Android и iPhone!

Объркани сте как да промените вашия WA номер, без да губите чатове, контакти и групи?

Промяната на WA номера може да е едно от условията, с които потребителите често се сблъскват. Дали поради причини, поради които искате да направите контактите по-лични, или защото старият номер вече не е активен.

Но проблемът е, че много от тях се притесняват, че това ще изтрие всички важни чатове в него.

Всъщност все още можете да промените номера на мобилния си телефон в WhatsApp, без да губите всичко, банда.

Е, ако не знаете как, този път ApkVenue споделя как да промените вашия WA номер, без да изтривате чатове, контакти и групи за устройства с Android и iOS .

Как да промените WA номера

Принуден да инсталирате два WhatsApp на един мобилен телефон, поради притеснение от чата, така че важните контакти да се изтриват при смяна на WA номера?

Тихо! Просто трябва да следвате как да промените вашия WA номер, без да изтривате контактите, чатовете и групите, които ApkVenue ще обсъди по-долу, банда!

О, да, за тези от вас, които търсят начин да заменят неактивен WA номер , можете също да следвате стъпките по-долу.

Ще се загуби ли промяната на контактния номер на WhatsApp?

Ако бъдете попитани, какво е въздействието от промяната на WA номера? Всъщност въздействието не е толкова значително. Единственото нещо, което най-ясно се е променило, е, че вашият WA номер се променя на нов.

И така, ако промените WA номера, чатът ще изчезне ли? Отговорът е не, банда! Вашият чат ще остане на вашия Android телефон или iPhone, докато следвате процедурата.

За тези от вас, които се интересуват как да променят нов WA номер, особено да заменят стар WA номер, който вече не е активен, следвайте указанията от ApkVenue по-долу!

Как да променяте WA номера на телефони с Android

Първо, тук ApkVenue ще обсъди първо за това как да промените номера на WhatsApp на мобилен телефон с Android. Можете също да го направите на най-новите и най-добрите мобилни телефони през 2020 г. , знаете ли!

За потребителите на смарт смартфони можете да следвате стъпките по-долу:

Стъпка 1 - Отворете WhatsApp на телефон с Android

 • Първата стъпка е, че първо отваряте приложението WhatsApp на вашия Android телефон.

Стъпка 2 - Отворете менюто „Настройки“

 • След това докоснете иконата с три точки горе вдясно, след което изберете менюто „Настройки“ .

Източник на снимки: JalanTikus (Една от стъпките за промяна на вашия WA номер, без да изтривате чата на Android).

Стъпка 3 - Изберете менюто „Акаунт“

 • Следващата стъпка е да изберете менюто „Акаунт“ . След това изберете опцията „Промяна на номера“ .

Стъпка 4 - Въведете старите и новите мобилни номера

 • След като се появи екранът по-долу, натиснете бутона „Напред“ . След това въведете стария номер на мобилен телефон отгоре и новия номер на мобилен телефон отдолу.
 • Ако е така, тогава натиснете бутона „Напред“ .

Стъпка 5 - Изберете бутона „Готово“

 • На този етап можете също да активирате превключвателя „Уведомяване за контакти“ за тези от вас, които може би търсят начин да кажат на контактите на WA да променят номера.

 • След това, ако сте сигурни, че искате да промените номера на WhatsApp, натиснете бутона „Готово“ .

Източник на снимки: JalanTikus (За тези от вас, които търсят начин да кажат на контакт от WA да промени номера, можете да активирате превключвателя „Уведомяване за контакти“).

Стъпка 6 - Въведете кода за проверка

 • Накрая въвеждате кода за проверка на WhatsApp, който е изпратен на новия номер.

Е, това е начинът да промените WA номера, без да изтривате чатове и контакти на мобилен телефон с Android, банда.

О, да, можете да използвате функцията Уведомяване за контакти в стъпка номер 5, така че да не се притеснявате да изпращате излъчвани съобщения, за да промените вашия WA номер, знаете ли. Така че, уведомяването за промяна на номера на WhatsApp може да бъде по-практично.

Как да промените WA номера на iPhone (iOS)

Как да промените WA номера, без да губите чатове, контакти и групи на самия iPhone, всъщност е същото като на устройство с Android.

За повече подробности обаче можете да проследите как да промените не. WA следване, гарантирано пълно и наистина лесно за следване!

Стъпка 1 - Отворете приложението WhatsApp на iPhone

 • Първо, първо отворете приложението WhatsApp на вашия мобилен телефон iPhone, банда.

Стъпка 2 - Отворете менюто „Настройки“

 • Следващата стъпка е да изберете иконата на менюто „Настройки“ в долния десен ъгъл.

Източник на снимки: JalanTikus (Една от стъпките за промяна на вашия WA номер, без да изтривате чата на iPhone).

Стъпка 3 - Изберете менюто „Акаунт“

 • След това докоснете менюто „Акаунт“ . След това изберете менюто „Промяна на номера“ .

Стъпка 4 - Изберете бутона „Напред“

 • След това ще се появи екран, както е показано по-долу. На този етап избирате бутона „Напред“ .

Източник на снимки: JalanTikus (Тази стъпка може да се направи и за тези от вас, които търсят начин да променят WA номера, който вече не е активен).

Стъпка 5 - Въведете стария и новия WA номер

 • Следващата стъпка, въведете стария си WA номер в предоставената колона. След това въведете и новия си WA номер, след което изберете бутона „Напред“ .

Стъпка 6 - Изберете бутона „Готово“

 • Подобно на Android, тук можете да активирате превключвателя „Уведомяване за контакти“, така че вече няма нужда да изпращате излъчвания и сте променили вашия WA номер.

 • Ако не искате да използвате тази функция, просто изберете бутона „Готово“ .

След това ще има процес на проверка за новия номер на мобилен телефон WhatsApp . Просто следвайте инструкциите, докато приключи.

Ако сте изпълнили успешно всички стъпки за това как да промените вашия WA номер, без да изтриете контакта по-горе, сега можете да използвате WhatsApp с нов номер.

Така че, ако имате въпрос, ако промените номера си в WhatsApp, чатът ще изчезне, отговорът не е банда. Доказателството може да бъде по-горе!

Факти за промяна на номера на WhatsApp

Източник на снимки: BT.com (Колекция от факти за това как да промените номера си в WhatsApp, без да губите контакти, чат, групи и медии).

След като преди това обсъдихме как да сменим вашия WA номер, може би много от вас искат да знаят какви ефекти може да предизвика тази дейност.

Така че, за да не задавате повече въпроси и за да стане по-ясно, можете да видите някои факти за промяната на WA номера през точките по-долу.

 • Ако сте част от група, ще има известие, че току-що сте сменили номера си . Но вие не напуснахте групата .

 • Ако сте администратор на група WhatsApp, процесът на промяна на вашия WA номер няма да повлияе на състоянието ви в групата. Все още сте администратор.

 • Ако някой изпрати лично съобщение с псевдоним личен чат до стария номер на WhatsApp, тогава няма да го получите.

 • Ако имате контакт, който е блокиран на стария WA номер , тогава този номер не е блокиран на новия WA номер . Така че, не забравяйте да блокирате номера отново.

 • Няма да загубите списъка си с контакти , защото WhatsApp ги показва въз основа на номерата за контакти, съхранени в мобилния ви телефон. Освен ако не промените вашия WA номер на нов мобилен телефон .

 • Чат, снимки, видеоклипове или документи са все още в безопасност и няма да бъдат изтрити. Обаче още веднъж с бележка, че не сменяте нов мобилен телефон.

Като интермецо , ApkVenue има и статия за тези от вас, които искат да напуснат WA групата, без да бъдат хванати . Можете да прочетете статията по-долу.

ВИЖТЕ СТАТИИ

Е, това е начинът да промените вашия WA номер, без да губите чатове, контакти и групи за Android и iOS, банда.

Горните стъпки могат да бъдат изпълнени и за тези от вас, които търсят начини да заменят неактивен WA номер, без да изтриват чат или контакти.

Междувременно, за тези от вас, които търсят начин да намерят приятел, за да променят вашия WA номер, можете да опитате да се свържете с него.

Ако чатът отметне само един или когато се обадите, няма отговор, тогава е вероятно контактът да е променил номера.

Прочетете също статии за WhatsApp или други интересни статии от Andini Anissa .