10 най-добри операционни системи за хакерство освен прозорци

Оказва се, че операционната система, която повечето хакери използват, е ОС, базирана на Linux. Прочетете повече тук са 10-те най-добри операционни системи за хакери, освен Windows.

За тези от вас, които са обсебени от хакване , трябва да сте гледали телевизионния сериал „Мистър“. Робот? Този филм, който разказва историята на хакер на име Елиът , ви кара да мислите добре след гледане на всеки епизод. Любопитни ли сте или не какви операционни системи се използват от хакери от световна класа, когато са в действие?

Хакерските дейности не могат да се изпълняват без помощта на компютър, който играе важна роля е операционната система. В хакер професионален или новите участници могат да използват концепция и програма кода, която е различна, когато рана, но в действителност на операционната система най-широко използвани от тях е OS базирани на Linux . Докладвайки от TechViral, тук ApkVenue представя 10-те най-добри операционни системи, използвани от хакерите в света.

  • Филм за хакерството, който ви кара да искате да станете хакер
  • ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТАУ! Ето 5 начина, по които хакерите могат да крадат данни от потребители на Facebook
  • Лесни начини за защита на компютъра от хакери, когато сте преследвани

10 най-добри операционни системи за хакери, различни от Windows

1. Kali Linux

Kali Linux е една от най-популярните и най-известни операционни системи за хакери, които стартират своите атаки. За операционната система, използвана от професионални хакери, вече може да се каже, че използва Kali Linux, а някои дори правят свои собствени ОС. Тази операционна система е прераждането на BackTrack , дистрибуция на Linux, специално създадена за целите на проникването и тестването на система за компютърна сигурност. Kali Linux също се предвижда да бъде по-стабилна и мощна от предишното поколение.

Той също така осигурява поверителност и сигурност от други уязвимости на ОС и е напълно разработен в съответствие със стандартите за развитие на Debian. Предимствата на Kali Linux включват използваните инструменти, които винаги се актуализират. Интересувате ли се? Можете да научите за Kali Linux, има много сайтове, които обсъждат операционната система, която е наследник на BackTrack.

2. Backtrack

Преди Kali Linux Backstrack беше операционна система, която беше много популярна сред хакерите . Този backtrack има инструменти, които могат да поддържат процеса на хакване , с широк обхват, вариращ от сканиране , изброяване , експлоатация , криминалистика , обратен инженеринг , безжично хакване и други. Еволюцията на BackTrack отне много време, за да се развие. За съжаление тази операционна система не е разработена от производителя, но все пак можете да опитате тази дистрибуция, базирана на Ubuntu.

3. Пенту

Pentoo е една от най-добрите операционни системи за хакери, която е само CD на живо . Дистрибуцията, която работи на този CD на живо, е създадена за тестване на сигурността и е базирана на Gentoo. Тази дистрибуция на Linux е придружена от хакерски инструменти като Backported WiFi стека, XFCE4 и така нататък. Трябва само да направите стартиращ USB, за да стартирате Pentoo и няма специални изисквания за инсталирането му.

4. Nodezero

Nodezero също е цялостна операционна система за хакване, базирана на Ubuntu, която се използва за редовно тестване на проникване. NodeZero използва хранилища на Ubuntu, така че нашата система винаги ще бъде актуална . Така че, когато получите актуализация за ubuntu, Nodezero също я получава. В NodeZero има около 300 инструмента за тестване на проникване и управление на основните услуги, необходими за тестване на проникване.

5. Parrot-sec Forensic OS

Тази операционна система е комбинация от базираната на Debian GNU / Linux OS, комбинирана с FrozenBox OS и Kali Linux, която има за цел да осигури най-доброто и мощно изживяване при проникване и тестване на сигурността в системата. Parrot-Sec OS също често се използва от експерти по ИТ сигурност .

Parrot-Sec Security има доста пълен инструмент с работния плот MATE като дисплей по подразбиране . С толкова голяма подкрепа в общността на Parrot OS, няма нищо лошо в това да се научим да използваме тази операционна система за тестване на сигурността на системата.

6. Инструменти за мрежова сигурност (NST)

Инструментариумът за мрежова сигурност (NST) е операционна система, базирана на Fedora Core, която може да се използва за хакване или тестване на сигурността под формата на CD на живо. Просто го включете, можете да стартирате директно на вашия компютър. Този набор от инструменти е създаден, за да осигури лесен достъп до най-добрите от породата приложения за мрежова защита с отворен код и трябва да работи на платформа x86. Целта на разработването на този набор от инструменти е да предостави на администраторите на мрежовата защита набор от инструменти за мрежова сигурност с отворен код .

7. Arch Linux

Arch Linux е дистрибуция на Linux за компютри, базирани на IA-32 и архитектури x86-64 . Тази операционна система е с отворен код и има безплатен софтуер, който също се поддържа от общността. Arch Linux е операционна система или дори единствената операционна система, която дава на потребителите свободата да модифицират свободно операционната система, която ще използват.

8. BackBox

BackBox е дистрибуция, базирана на Ubuntu, която се използва за хакерски цели . Според разработчиците тази операционна система е създадена за тестване на проникване, за да улесни изпълнението. Тази операционна система, базирана на Ubuntu, има много приложения за проникване, които обикновено се използват за проникване в системи, компютърна криминалистика, подушаване , експлоатация и много други.

9. GnackTrack

GnackTrack е и една от най-добрите операционни системи за хакване , особено за тестване на сигурността. Базираната на Linux операционна система е оборудвана с няколко инструмента като Metasploit , Armitage , wa3f и други. Gnacktrack не е единственият играч в етичното поле за хакване , така че можете да опитате и няколко други дистрибуции.

10. Bugtraq

Bugtraq е вид дистрибуция на ОС, базирана на GNU / Linux, която има за цел тестване на проникване , злонамерен софтуер и хакване . Bugtraq предлага голямо разнообразие от дистрибуции, базирани на Linux, Debian и Opensuse. Всяка дистрибуция се предлага с XFCE, GNOME, KDE и се предлага на 11 различни езика.

Това са 10-те най-добри операционни системи, използвани от хакери и експерти по ИТ сигурност. Всъщност все още има много базирани на Linux ОС, които се използват за проникване в системата. Можете да научите и изпробвате една от горните операционни системи, просто я приспособете към вашите нужди и възможности.