5 начина, по които хакерите проникват в паролите на iPhone и как да ги поправят

Ето как крадците и хакерите използват за разбиване на пароли за iPhone. чрез следващата статия се надяваме, че вашата информираност за важността на защитата на iPhone ще се увеличи и резултатите могат да намалят случаите на кражба на смартфон

Този път ApkVenue иска да прегледа какви методи се използват от крадците за проникване в iPhone на жертвата и как да го предотвратим. Самата Apple е оборудвала своите продукти със сложна система за сигурност, която, ако е правилно настроена, е почти невъзможно да се счупи.

Всичко обаче все още зависи от потребителя. Проблемът е, че не всеки може да увеличи максимално съществуващите функции за сигурност.

Следователно, чрез следващата статия се надяваме, че вашата информираност за важността на защитата на iPhone ще се увеличи и резултатите могат да намалят случаите на кражба на смартфон. Цитирани от Gadgethacks, ето методите, използвани от хакерите за разбиване на пароли за iPhone.

  • Уау, Ето как Apple промени света на технологиите!
  • 8 скрити функции на iPhone, за които много потребители не знаят

5 начина, по които хакерите нарушават паролите на iPhone и как да ги преодолеят

1. Използване на метод на груба сила за заобикаляне на заключения екран

През 2010 г. разработчикът на iOS Даниел Амитай създаде приложение за защита, наречено Big Brother Camera Security . Това приложение ще прави снимки на хора, които се опитват да получат достъп до iPhone без разрешение.

Amitay разкри и най-често използваните анонимни пароли и резултатите са 1234 и 0000 са най-широко използваните пазарни пароли. Всъщност според проучването 10-те пароли по-горе се използват от 1 на всеки 7 потребители на iPhone.

Хакерите, разбира се, ще използват метода Brute Force, за да заобиколят заключения екран на iPhone, като изпробват пазарната парола по-горе. За това не трябва да използвате 4-цифрен ПИН. Вместо това използвайте 6-цифрен ПИН и се препоръчва да използвате парола отново.

2. Използвайте Siri, за да заобиколите заключения екран на iPhone

Знаете ли, че можем да използваме Siri, за да заобиколим паролата на iPhone 4s, 5, 5C и 5s (ако Touch ID е деактивиран). Но само в ограничена степен, като отваряне на контакти, осъществяване на телефонни обаждания и изпращане на текстови съобщения.

Това може да се направи и ако потребителят е разрешил на Siri достъп до смартфона, когато е заключен. Така че, за да избегнете измамни действия, извършени от хакера, не забравяйте да деактивирате Siri, когато смартфонът е заключен. Номерът е да отворите Настройки и парола .

ВИЖТЕ СТАТИИ

3. Нулирайте iPhone с помощта на iTunes

Следващият начин за разбиване на паролата за iPhone е да нулирате iPhone чрез iTunes. Ако забравите паролата си, можете да нулирате iPhone с помощта на iTunes. Как

  • Свържете iPhone към iTunes , ако получите съобщение като изображението по-горе, изключете и изключете вашия iPhone.
  • След това натиснете и задръжте бутона за начало, след което го свържете отново към компютъра с помощта на USB кабела.
  • Продължавайте да държите бутона за начало, докато се появи съобщението „Свързване към iTunes“.
  • iTunes ще даде предупреждение за режим на възстановяване и щракнете върху "OK", за да нулирате iPhone.

Тази стъпка ще заобиколи паролата, но ще изтрие всичко. Тогава какво трябва да се направи, за да не може този метод да се използва от хакери.

Yang harus kamu lakukan adalah pastikan kamu telah mengaktifkan Find My iPhone dan iCloud kamu.

С това, ако мобилният телефон бъде откраднат, можете да изтриете всички данни и да заключите iPhone дистанционно. Така че не може да се използва от хакери, разбира се, те все още могат да продават компоненти, въпреки че е евтино.

4. Измама на iCloud с фалшиви сървъри

Анонимният хакер на име AquaXetine твърди, че е открил експлойт в системата iCloud, който му позволява да отключи загубен или откраднат iPhone с iOS 7 или по-нова версия.

Според съобщенията Apple не го е поправила. Засега хакерите твърдят, че над 15 000 устройства са отключени с помощта на тази техника.

Въпреки това не всички хакери са в състояние да използват тази техника. Надяваме се, че Apple може скоро да поправи тази разлика.

5. Използване на приложение за хакване на парола

Има начин да отключите iPhone със стар iOS с помощта на приложението redsn0w, както и да затворите устройството, без да изтривате нищо. Урокът може да се види във видеото по-горе.

За съжаление, тази техника работи само на iPhone със стари училищни iOS като iOS 5 и iOS 6. За щастие повечето потребители на iPhone не се колебаят да актуализират до последната версия на iOS, ако е налична.

Ето как да пробиете пароли за iPhone и как да ги поправите. Затова е важно да увеличите максимално съществуващите настройки за сигурност и винаги да актуализирате до най-новата версия на iOS, ако е налична. Надявам се, че тази статия помага.

Прочетете също статии за iPhone или други писания от Lukman Azis .