10 начина за ускоряване на интернет връзката на Google Chrome на компютър

В момента Google Chrome е най-широко използваният браузър в света. Причината е, че Google Chrome наистина е доста добър като водещ браузър, тъй като браузърът не заема много място на твърдия диск или SSD.

В момента Google Chrome е най-широко използваният браузър в света. Причината е, че Google Chrome наистина е достатъчно добър, за да се използва като водещ браузър, тъй като браузърът няма да заема много място на вашия твърд диск или SSD.

Въпреки това все още има много хора, които не са доволни от работата на Google Chrome. Следователно, чрез тази статия ApkVenue предоставя 10 начина за ускоряване на интернет връзката на Google Chrome на компютър, които са много лесни и трябва да направите.

  • Как да ускорите интернет връзката на Android
  • Как да ускорим интернет връзката Използва се консервиран модем
  • 4 прости съвета за ускоряване на вашата интернет връзка

10 начина за ускоряване на интернет връзката на Google Chrome на компютър

1. Премахнете всички безполезни разширения

Една от функциите, предоставени от Google Chrome, е, че можете да добавите различни налични разширения . Трябва обаче да знаете, че наличието на много разширения ще ви попречи да ускорите вашата интернет връзка с Google Chrome на вашия компютър.

Затова изтрийте всички разширения , които наистина са безполезни и наистина са просто загуба. Използвайте разширение, което е наистина полезно за вас, за да можете да ускорите още по-добре вашата интернет връзка.

2. Активирайте Chrome Prefetch в Settings

Освен наличието на разширения , Google Chrome предлага и услуга за прогнозиране, за да се опита да познае какво бихте могли да щракнете след това , която автоматично ще се зареди във фонов режим. Следователно отворените страници ще се зареждат по-бързо.

Тогава какво да правя? Лесно, трябва само да активирате Chrome Prefetch в опцията за настройки. Избирате Настройки , след това Показване на разширени опции , след което проверявате опцията Използвайте услуга за прогнозиране, за да заредите страниците по-бързо . Така че, това ще може да ускори вашата интернет връзка, за да бъде по-добра от преди.

3. Използвайте Икономия на данни за Google Chrome

Най-добрият браузър Google Chrome може да използва достъп до сървъра на Google за компресиране на уеб страници, за да ги накара да зареждат данни по-бързо. Освен това със сигурност спестява повече данни за честотната лента . Ако обаче сте свързани към интернет връзка с бавни данни, това със сигурност ще бъде досадно.

Най-доброто решение е да използвате функцията за разширения за спестяване на данни, достъпна за Google Chrome. Как Изтеглете разширението Data Saver . И така, това разширение ще започне да компресира уеб страниците, които отваряте бързо, дори при бавни интернет условия.

4. Създайте Flash Plugin Щракнете за зареждане на уеб страници

Когато се впускате в киберпространството, много уебсайтове използват флаш съдържание като видеоклипове, реклами и други видове интерактивно съдържание. Какво е въздействието на такова съдържание? Обикновено това ще забави зареждането на уеб страница . Досадно? Много!

Следователно, друг начин за ускоряване на вашата интернет връзка с Google Chrome е, че трябва да отидете в Настройки , след което да влезете Покажи разширени настройки . Изберете Настройки на съдържанието в опцията Поверителност и кликнете Позволете ми да избера кога да стартирам съдържанието на приставката . По този начин, когато такова съдържание се появи на страница, то може да се възпроизведе само когато щракнете.

5. Изключете изображения!

Друг начин за ускоряване на интернет връзката на Google Chrome е, че трябва да деактивирате изображения, които се зареждат на всеки сайт, който посещавате. Въпреки че този единствен метод не е силно препоръчителен, Google Chrome е гарантирано възможно най-бърз.

Начинът да деактивирате изображенията в Google Chrome е да отидете в същото меню като преди, Настройки на съдържанието > Изображения > Не показвайте никакви изображения . Освен че ускорява вашата интернет връзка, този метод ще запази и квотата ви за данни, когато използвате Google Chrome като търсачка.

6. Изтрийте всички данни в Google Chrome

Знаете ли, че Google Chrome може да бъде бавен, защото съдържа твърде много данни? Точно така, данни като бисквитки , кеш съдържание и история на сърфиране могат да направят достъпа до интернет връзка, който влиза в Google Chrome, да не е оптимален.

Всичко, което трябва да направите, е да отидете в История или да използвате достъп за пряк път, а именно да натиснете CTRL + H на клавиатурата на компютъра си и да щракнете върху Изчистване на данните за сърфирането . О, да, преди това трябва да сте сигурни, че ще изтриете напълно всички данни в Google Chrome, като се уверите, че опцията Obliterate е следните елементи от началото на времето .

7. Променете височината и ширината на вашия Google Chrome

Знаете ли, че можете да коригирате и промените височината и ширината на плочките, за да разпределите повече RAM. Какви са ползите? Е, предимството е, че когато превъртате , няма да се почувствате бавно или накъсано. Но ако вашата RAM памет е повече от 4 GB, тогава нещо подобно може да не се случи.

Ако обаче е под това, трябва да промените височината и ширината на плочката, като напишете chrome: // flags и го въведете в лентата за търсене . CTRL + F и намерете плочката по подразбиране . Преместете го от По подразбиране на 512 . Направете същото и с двамата.

8. Активирайте експерименталната функция на платно

Начинът да ускорите интернет връзката на Google Chrome на следващия компютър е, че можете да активирате функцията Experimental Canvas . Това е функция за разработка, която позволява на Chrome да се възползва от платното, за да ускори скоростта на зареждане при достъп до уеб страница.

За да го активирате, все още използвайте chrome: // flags след това потърсете експериментални функции на платно и въведете опцията Enable . След това успешно активирахте функцията Експериментално платно.

9. Активирайте Fast Tab / Window Close

Все още използвайки метода chrome: // flags , по този начин можете да имате възможност за бързо затваряне на раздели и Windows . Така че, за да се ускори интернет връзката, е много полезно. Когато един раздел е претоварен, за да можете бързо да го затворите, това ще ускори зареждането на други уеб страници.

Затова незабавно активирайте тази функция. За да направите това, въведете Fast Tab / Window Close в CTRL + F и изберете опцията Enable . Опитайте се да го опитате!

10. Активирайте протокола QUIC

Последният начин за ускоряване на интернет връзката на Google Chrome е, че трябва да активирате протокола QUIC . Какво е това? Тази функция е средство за изграждане на протоколи за връзка , създадени от Google, което предотвратява множество пътувания на сървъра за установяване на връзка. В резултат това ще създаде по-малко време, прекарано в зареждане на уеб страница.

Активирането му е между другото, потърсете опцията Експериментален QUIC протокол и кликнете върху Разрешаване . След като го изпробвате, ще разберете колко добър е вашият Google Chrome.

Как продължавате да имате проблеми с ускоряването на вашата интернет връзка с Google Chrome на компютър? Споделете своя опит в колоната за коментари по-долу, след като успешно го изпробвате.