как да си направя добро и правилно ръкописно заявление за работа

Нямате достъп до компютър и интернет, за да направите писмо за кандидатстване за работа? Не бъдете тъжни, ApkVenue ще ви научи как да направите ръкописно писмо за кандидатстване за работа

Броят на новите завършили университети и SMA / SMK всяка година не е пропорционален на броя на наличните възможности за работа.

Когато търсят работа, често хората обръщат внимание само на дизайна и съдържанието на автобиографията, без да се интересуват от писмото за кандидатстване за работа. Въпреки че писмото за кандидатстване за работа е много важно, знаете ли.

Освен че проявява интерес към свободна длъжност в дадена компания, писмото за кандидатстване за работа отразява и личността на кандидата.

Въпреки че в днешно време писмата за кандидатстване за работа обикновено се правят на компютри и се изпращат по имейл, все още има много хора, които нямат достъп до технологиите.

За тези от вас, които искат да кандидатстват за работа, но нямат достъп до интернет и компютър, не е нужно да сте тъжни. ApkVenue ще ви каже как правилно и правилно да направите ръкописно заявление за работа .

Съвети за изготвяне на писмо за кандидатстване за работа на ръка

Преди това ApkVenue беше обсъждал как да направите заявка за работа по имейл, която може да ви помогне при кандидатстване за работа.

Този път ApkVenue ще се съсредоточи върху това да ви каже как да направите ръкописно писмо за кандидатстване за работа, за да можете да си намерите работа в мечтаното от вас място.

Има конкретна цел, поради която HRD на компаниите понякога искат да напишете мотивационно писмо на ръка. Един от тях може да е защото искате да видите личността си чрез писане.

Има няколко важни неща, на които трябва да обърнете внимание при написването на ръчно написано писмо за кандидатстване за работа. Ето няколко съвета от ApkVenue за това как да напишете писмо за кандидатстване за работа спретнато и учтиво:

1. Използвайте подплатена фолио хартия

За да улесните писането и определянето на размера на ръкописно писмо за работа, трябва да напишете писмо за кандидатстване за работа на подплатена фолио хартия.

Според ApkVenue трябва да направите това, защото облицованата фолио хартия ще ви улесни при писането и ще направи писането ви по-подредено.

Ако напишете мотивационното си писмо на обикновена HVS хартия, има вероятност писането ви да е разхвърляно и наклонено. Със сигурност не искате да го направите, тогава мотивационното ви писмо е разхвърляно?

2. Задължително използването на писалка

Следващият съвет е никога да не използвате молив или дори маркер, за да напишете мотивационното си писмо.

Имате право да използвате само черно или синьо мастило. ApkVenue препоръчва да използвате черно мастило, защото изглежда по-официално.

Въпреки че и двете синьо и черно мастило са разрешени, не ги използвайте едновременно в писмото си за кандидатстване за работа. Ще изглеждате неподготвени и непрофесионални.

3. Пишете възможно най-спретнато

ApkVenue вярва, че този съвет може да е малко труден за някои, защото писането на всеки е различно.

Но не е невъзможно, банда! Можете да практикувате писането на писмо за кандидатстване за работа, преди най-накрая да изпратите окончателната версия.

Доброто и спретнато писане ще улесни HRD да прочете писмеността ви. Важните моменти, които искате да предадете в писмото си за кандидатстване, ще бъдат по-лесни за разбиране.

4. Използвайте официален език

Дори ако пишете мотивационното си писмо на ръка, не забравяйте, че все пак трябва да използвате индонезийски или английски (ако е необходимо) правилно и правилно.

Освен официалния език, вие също сте много задължени да знаете правилата на подобрения правопис ( EYD ) и да се обърнете към Големия индонезийски речник ( KBBI ).

Дори не пишете мотивационното си писмо на жаргон и неформален език, дори ако кандидатствате в стартираща компания, известна със съвременната си култура на работа.

5. Уверете се, че хартиените страници са чисти и не мачкани

Това е най-важното! Не получавайте хартия за кандидатстване за работа, която ще давате или изпращате мръсна и смачкана.

Изглежда, че сте непрофесионални, мръсни и подценявате работата, за която кандидатствате. Въпросът не е всъщност, банда.

Погрижете се максимално добре за писмото си за кандидатстване, не се цапайте и мачкайте, докато не достигне до РЧР. Съхранявайте го в контейнер, защитен от вода и мръсотия, докато не го изпратите.

Пример за ръкописно писмо за кандидатстване за работа

След като знаете съветите как да направите правилно и правилно ръкописно заявление за работа, може би все още има някои от вас, които са объркани какво да напишат в писмото.

По-долу ApkVenue е приложил няколко примера на хартиен носител на ръчно написани заявления за работа, които са в съответствие със стандартите за развитие на човешките ресурси и са предназначени за компании от различни области на бизнеса.

Ако не намерите бизнес направлението на компанията, в която искате да кандидатствате, можете да копирате формата за писане и избора на думи от ръкописното писмо за кандидатстване за работа по-долу.

Ръкописно писмо за кандидатстване за работа за ИТ позиция

Източник на снимки: Pinterest

Ръкописно писмо за кандидатстване за работа за кандидатстване за държавни служители

Източник на снимки: Pinterest

Английско ръкописно писмо за кандидатстване за работа

Източник на снимки: работни места в гилдията

Ръкописно писмо за кандидатстване за работа с ревизия

Източник на снимки: Pinterest

Това са съветите от ApkVenue за това как да направите ръкописно заявление за работа. Надяваме се съветите и примерите, които ApkVenue предоставят, да ви помогнат при намирането на работа.

Моля, споделете и коментирайте тази статия, за да продължите да получавате информация, съвети и трикове и новини за технологиите от Jalantikus.com

Прочетете също статии за производителността или други интересни статии от Naufal .