Ето 8 начина за лесно отстраняване на повредено зарядно устройство

Когато батерията на HP има проблем? Проблем със зарядното устройство? Не се притеснявайте, можете да следвате как да поправите повредено зарядно устройство по-долу, без да се налага да се обслужвате.

Ако има малки проблеми при презареждане на батерията, гарантирано ще бъдете напълно объркани. Независимо дали става въпрос за пълен провал на зареждането , мудност или променлив процент на батерията, определено ще се почувствате замаяни и нетърпеливи.

Не рядко хората веднага заключават, че ако има проблем с зареждането, това означава, че мобилният телефон започва да се разпада. Макар че това не е непременно така.

Всъщност повечето проблеми с зареждането могат да бъдат разрешени лесно, без да е необходимо да посещавате сервизен център, камо ли да купувате нов.

Така че, ако има проблеми с зареждането ви, опитайте няколко начина да поправите следното повредено зарядно устройство, преди да купите ново.

Проблем със зареждането? Ето 8 начина за отстраняване на счупено зарядно устройство

1. Коригирайте позицията на лентата на USB порта

Източник на снимки: Снимка: youtube.com

Ако забележите, в средата на USB порта има малка лента. Лентата понякога е хлабава и прави USB щепсела нестабилен. Това е причината, поради която мобилните телефони често не се зареждат правилно.

За това трябва да го поправите, така че да се върне в правилната и стабилна позиция. Лесно е, просто трябва да го повдигнете малко с помощта на клечка за зъби. Този трик работи при повечето проблеми с зареждането.

2. Почистете праха

Източник на снимки: Снимка: digitaltrends.com

Всеки запушен в USB порта прах или мръсотия също може да блокира потока на електрическа енергия. Опитайте да духате силно ръчно или да използвате сламка.

Ако този метод все още не работи, използвайте консервен въздушен компресор. По-силен въздух от компресора определено ще работи, за да се отърве от всички препятствия в порта .

3. Сменете кабелите

Източник на снимки: Снимка: androidpit.com

Кабелът е частта от зарядното устройство, която се поврежда най-лесно. Това е особено вярно, когато кабелите често се навиват, огъват, дърпат или оставят включени, въпреки че вече не се използват. Опитайте да смените кабела си и вижте как върви.

Не купувайте небрежно кабели. Изберете тока според вашето зарядно устройство. Можете да видите информацията на етикета на адаптера на зарядното устройство. Още нещо, опитайте се да изберете дебел кабел, така че да не може лесно да се повреди.

4. Използвайте правилното зарядно устройство

Източник на снимки: Снимка: pinterest.com

Въпреки че формата на щепсела е еднаква, не всички зарядни устройства могат да зареждат вашата батерия, както и оригиналното вградено зарядно устройство. Разликата в тока може да причини бавно зареждане или дори батерията да изтече лесно.

Ако трябва да използвате универсално зарядно устройство или друго зарядно за мобилен телефон, трябва да се уверите, че зарядното устройство има същия ток и напрежение като оригиналното зарядно устройство.

Зареждането от захранваща банка, лаптоп или друг източник също няма да бъде толкова оптимално, колкото зареждането от оригиналното зарядно устройство.

5. Проверете батерията

Източник на снимка: Снимка: phonadroid.com

Батериите на смартфоните не са проектирани да работят оптимално вечно. Обикновено след 2-годишна възраст батерията започва да показва признаци на износване. Виждате това ясно.

Опитайте да изключите смартфона и да извадите батерията. Обърнете внимание дали батерията е леко подута или има разряд на течност. Ако е така, тогава е време да си купите нова батерия.

Не забравяйте, купете оригиналния, така че качеството да е гарантирано.

6. Надграждане или понижаване

Източник на снимки: Снимка: edizon.net

Понякога надстройката на софтуера може да доведе до проблеми с зареждането, като източване на батерии или бавно зареждане . Ако имате проблеми като този след надграждане, трябва да понижите отново системния софтуер .

В допълнение, надстройката може също така да поправи различни грешки, които причиняват проблеми с зареждането. Обикновено този ефект ще се усети при надграждане на самата система Android. Докато надстройката на приложението няма да покаже значителна разлика.

7. Изключете смартфона

Източник на снимка: Снимка: mobilebit.com

Свикнали ли сте да играете на мобилния си телефон, дори когато той се зарежда? Може би това е основният проблем. Особено ако приложението, което отваряте, е класифицирано като приложение, което отнема много енергия. Този навик ще накара батерията лесно да изтече.

Най-доброто условие за зареждане е мобилният телефон да е напълно мъртъв, за да може батерията да задреме за кратко. Гарантиран, този метод значително ускорява продължителността на зареждане.

Ако не е изключен, поне можете да активирате самолетен режим .

8. Калибриране

Индикаторът за батерията наистина е много полезна функция за нас, за да установим колко остава енергия. Този показател обаче може да е и грешен.

Ако този индикатор греши , често се случва батерията никога да не достигне 100% при зареждане . Или батерията може лесно да падне, въпреки че не е зареждана дълго време . Решаването на този проблем е доста лесно, а именно чрез калибриране.

Калибрирането на батерията може да се извърши както на вкоренени, така и на некоренни смартфони . Ето как:

Източник на снимки: Снимка: andoidcentral.com
  • Не зареждайте смартфона и оставяйте батерията да се изтощи, докато се изключи сама.
  • Включете го и оставете вашия смартфон да се изключи отново.
  • Зареждането на смартфона се изключва, докато индикаторът покаже нивото 100%.
  • Изключете зарядното.
  • Включете смартфона и вижте дали индикаторът все още показва числото 100%. Ако не, презаредете мобилния телефон, когато е включен, докато достигне 100%.
  • Изключете зарядното устройство и рестартирайте смартфона си. Повторете точка 5 многократно, докато индикаторът достигне 100%.
  • Ако смартфонът е вкоренен , инсталирайте приложението Baterry Calibration и го рестартирайте . След това калибрирайте батерията с това приложение. Тази точка може да бъде пропусната, ако вашата джаджа все още не е изкоренена .

Можете да го изтеглите от тук:

Почистване и настройване на приложения NÃ ?? Â © Ma ИЗТЕГЛЕТЕ
  • Оставете смартфона си и не го зареждайте, докато батерията се изтощи напълно и устройството се изключи само.
  • Презаредете смартфона си, когато е изключен, и не го подправяйте, докато достигне 100%.

Сега индикаторът на батерията трябва да се нормализира. Успех със съвети за отстраняване на повредено зарядно за мобилен телефон и не забравяйте да запишете опита си в колоната за коментари, Добре!