4 начина за прехвърляне на кредит Telkomsel, лесно и безпроблемно!

Как да прехвърляте импулси Telkomsel сега е наистина лесно! Можете да направите това чрез SMS до приложението MyTelkomsel!

Прехвърлянето на кредит за Telkomsel е лесно и можете да го използвате в различни ситуации, от използване на SMS, UMB Dial, до приложението MyTelkomsel.

Този начин на споделяне на кредит може да бъде алтернатива за попълване на кредита ви, когато имате два номера на Telkomsel и един от тях има голям брой импулси.

Освен това споделянето на кредит от Telkomsel като този може също да удължи активния период на вашия номер. Не е лошо, така че не е нужно да попълвате всеки месец.

Знаете ли как още? Ако не, ето съвети за прехвърляне на импулси на Telkomsel, които можете да направите лесно и практично.

Как да прехвърля кредит Telkomsel 2020

Въпреки че се прави рядко, този метод за изпращане на кредит на Telkomsel все още е задължителен за вас, за да овладеете. Тъй като този метод може да бъде отделен трик, за да бъде по-икономичен.

Освен това самата цена на интернет пакетите на Telkomsel е доста скъпа и е трудна за достигане от средния до по-ниския клас.

През 2020 г. има четири начина, по които можете да използвате кредита на Telkomsel; С помощта на комбинация от цифри за набиране , за бърз достъп комутируема , като се използват SMS, а също и чрез MyTelkomsel за кандидатстване.

За тези от вас, които не са твърде запознати с начина на прехвърляне на кредит на Telkomsel, ето пълно ръководство, което можете да прочетете и следвате.

Ръководство преди изпращане на кредит на Telkomsel

Източник на снимки: Как да прехвърля кредит за Telkomsel.

Преди да влезете в дискусията за етапите на кредитния превод на Telkomsel, има няколко неща, които първо трябва да знаете, банда.

Първо, тази услуга за превод на кредит Telkomsel може да се извърши между всички потребители на номера на Telkomsel от всякакъв тип.

Това означава, че независимо дали сте потребител на simPATI, US Card или Loop, методите и условията за използване са еднакви.

Така че, ако използвате номера на simPATI, можете да прехвърлите кредит към номера на американски карти и контури и обратно. За съжаление обаче методът за прехвърляне на импулси на Telkomsel към други оператори все още не е възможен.

Таксите за кредитен превод на Tekomsel също ще варират в зависимост от номиналния изпратен кредит.

О, да, трябва също така да се уверите, че вашата карта на Telkomsel е активна. Ако не, можете да прочетете рецензията на ApkVenue за това как да активирате мъртва карта Telkomsel по-долу:

ВИЖТЕ СТАТИИ

Следват таксите за транзакции за кредитни преводи на Telkomsel въз основа на броя изпратени импулси.

Брой преведени кредити Такси за транзакции
5000 IDR - 19 000 IDR 1850 IDR
20 000 IDR - и т.н. 2000 IDR

За тези от вас, които търсят начин да прехвърлят кредит без разходи, за съжаление той не е успял.

В допълнение, минималният превод на кредит на Telkomsel е 5000 IDR, така че се уверете, че имате достатъчно кредит, преди да извършите превода.

Условия за прехвърляне на кредит на Telkomsel към други номера на Telkomsel

Има няколко условия и условия, които трябва да изпълните, преди да започнете да прехвърляте импулси SimPATI, Kartu As и Telkomsel Loop.

Тези условия се прилагат за всички видове продукти на Telkomsel, включително simPATI, US Cards и Loop.

Следва списък на условията, които трябва да изпълните, когато искате да прехвърлите импулсите на Telkomsel.

Условия Провизии
1. Номиналният кредит, който може да бъде прехвърлен, е между 5000 IDR на 1 000 000 IDR на транзакция. 1. Можете да прехвърляте кредит само между потребители на Telkomsel.
2. Максималният брой транзакции на брой са 250 транзакции. 2. Не може да прехвърля кредит на други потребители на оператора.
3. Подателят на кредита трябва да е в активния период, докато получателят на кредита може да бъде в гратисния период.
4. Всяка транзакция с кредитен превод не променя активния период на бенефициента. Ако получателят на кредита е в рамките на гратисния период, кредитът за превод може да се използва само след като получателят е допълнил.
5. Преведената сума няма да се отчита като използване от подателя, но таксата за превод на кредит ще се счита за използване от подателя.
6. Клиентите могат да прехвърлят кредит, ако активният период на номера е повече от 3 дни.
7. Минималното оставащо салдо след прехвърляне на кредит за потребители на simPATI, KARTU As или Loop е 2000 IDR.

Тези условия, ApkVenue ги получиха от официалния уебсайт на Telkomsel и са валидни от май 2020 г. Уверете се, че всички условия са изпълнени, за да може процесът на транзакция да бъде успешен.

Как да прехвърля кредит Telkomsel (SimPATI, Kartu As и LOOP)

Има четири начина за прехвърляне на кредит на Telkomsel, които можете да направите. Започвайки от използване на SMS, използване на UMB, UMB преки пътища , а също и чрез приложението My Telkomsel.

Стъпките за прехвърляне на кредити за SimPATI, US Card и Loop са абсолютно еднакви, затова Jaka ги комбинира всички.

Джака ще ти го обясни един по един. За да го улесни, ApkVenue включва също илюстративно изображение за това как да изпращате импулси на Telkomsel.

1. Как да прехвърля кредит Telkomsel чрез SMS

Първият и най-лесният метод за прехвърляне на импулси на Telkomsel е използването на функцията за SMS, банда. Този метод е много лесен, защото са необходими само няколко стъпки, за да го направите.

1. Въведете формата за импулсен трансфер на SMS Telkomsel

Отворете приложението за съобщения на мобилния си телефон. След това създайте ново съобщение и изберете номера на местоназначението , на който ще изпратите кредита. Форматът на SMS е TPULSA (интервал) . Импулс номинален .

Източник на снимки: Стъпка 1 в серия от начини за изпращане на кредит на Telkomsel чрез SMS.

2. Отговорете на SMS, като напишете „Да“

След това ще получите SMS за потвърждение на отговора от 858 . За потвърждение, моля, отговорете с формата на формата ДА . След това докоснете Изпрати .

Източник на снимки: Стъпка 2 за това как да изпратите кредит на Telkomsel чрез SMS.

Не забравяйте , че сумата на вашия кредит, след като бъде приспадната от таксите за транзакции и изпратените импулси, все още трябва да имате минимум 5000 IDR

Така че, ако вашият кредит е само 10 000 IDR и изпратите 5 000 IDR на вашите приятели, не можете да направите това, момчета.

Тъй като след приспадане на таксата за транзакция от 1850 IDR и броя на изпратените импулси, 5000 IDR, това означава, че оставащият ви кредит след кредитния превод е 3 150 IDR, известен по-малко от 5000 IDR.

2. Как да прехвърля кредит Telkomsel с UMB

След това има начин да изпратите кредит на Telkomsel с помощта на функцията UMB или чрез приложение за повикване на смартфон. Този метод също е много лесен, просто погледнете.

1. Обадете се на * 858 #

Отворете приложението Call на мобилния си телефон. След това наберете * 858 # . След това изберете опцията Кредитен превод, като въведете номер 1 и Изпратете.

Снимка източник: Стъпка 1 на TF на Telkomsel чрез UMB.

2. Въведете номера на дестинацията и номинала на кредита

Въведете номера на дестинацията и номиналния кредит, който искате да изпратите. Въведете внимателно, момчета , не въвеждайте грешен номер на дестинация.

Източник на снимки: Стъпка 2 за това как да изпратите кредит за Telkomsel чрез UMB.

След това просто изчакайте, докато има потвърждение за SMS отговор от 858 . Този метод за изпращане на импулси Telkomsel чрез Telkomsel е най-често използваният метод.

Този метод е предпочитан, защото ще получите подробности за транзакциите, направени чрез SMS, които могат да бъдат прочетени след приключване на транзакцията.

О, да, ако не можете да проверите кредита си в Telkomsel, можете да прочетете статията, която ApkVenue написа по-долу . Надявам се това да помогне!

ВИЖТЕ СТАТИИ

3. Как да изпратя кредит на Telkomsel с пряк път на UMB

Ако методът за превод на кредит Telkomsel, който току-що сте почувствали, е твърде сложен, ApkVenue има кратък път за вас, банда . Но този метод изисква повече точност. Ето стъпките.

1. Въведете кода за превод на Telkomsel

Отворете приложението Call на мобилния си телефон. След това въведете кода с формат * 858 * номер на дестинация * номинален номер на кредит . След това докоснете Call с вашия номер на Telkomsel.

Снимка източник: Стъпка 1 за това как да изпратите кредит за Telkomsel чрез UMB shortcurt

2. Потвърдете изпращането на импулс

След това ще се появи потвърждение, въведете номер 1, за да одобрите транзакцията. Ако салдото е достатъчно, транзакцията ще бъде успешна.

Източник на снимки: Стъпка 2 за това как да TF Telkomsel импулси чрез UMB пряк път.

Този метод за кредит на Telkomsel е най-краткият метод. Само чрез въвеждане на комбинация от числа тази транзакция може да бъде завършена незабавно.

Въпреки това се нуждаете от по-голяма точност при извършването на този метод, защото ако въведете грешен номер, възможно е кредитът ви да бъде прехвърлен на чужд номер или номиналният изпратен не е правилен.

4. Как да изпратя кредит на Telkomsel чрез My Telkomsel

Все още има много начини за прехвърляне на импулси на Telkomsel, които не са познати, тъй като те все още са сравнително нови. За тези, които искат да опитат, можете да следвате стъпките по-долу.

1. Изтеглете приложението My Telkomsel

Първо изтегляте и инсталирате приложението My Telkomsel и ако го нямате, можете да го изтеглите директно от връзката по-долу.

Производителност на приложения Telkomsel ИЗТЕГЛЯНЕ

2. Изберете менюто „Изпращане на подарък“

Отворете приложението My Telkomsel и превъртете надолу, докато намерите менюто Изпращане на подарък , след което натиснете менюто.

Източник на снимки: Стъпка 2 за това как да прехвърлите кредит за SimPATI и др. Чрез My Telkomsel

3. Въведете телефонния номер на получателя

След като се отвори новото меню, въведете телефонния номер на получателя, на който искате да изпратите кредита.

Източник на снимки: Стъпка 3 за това как да изпратите кредит за SimPATI и др. Чрез My Telkomsel.

4. Изберете „Превод на кредит“

Ще се отвори наличното меню за избор на подаръци и трябва само да изберете менюто за превод на кредит .

Източник на снимки: Стъпка 4 за това как да изпратите кредит за Telkomsel чрез My Telkomsel.

5. Изберете номинала на кредита

Изберете номиналния кредит, който ще бъде изпратен, натиснете продължи и потвърдете, като натиснете бутона Купи .

Източник на снимки: Последната стъпка в това как да изпратите кредит за Telkomsel чрез My Telkomsel.

Как да прехвърля кредит Telkomsel на други оператори?

Имате ли изобилие от кредит и искате да го споделите с приятелите си, които са различни оператори?

Е, за съжаление, методът за прехвърляне на кредит към други оператори като Indosat, XL, 3 и така нататък не успя да бъде извършен от бандата .

Междувременно услугата за кредитен превод на Telkomsel е валидна само за потребители на simPATI, US Card и Loop. Така че не можете да извършвате кредитни транзакции с други оператори.

Методът за споделяне на кредит с други оператори не може да бъде направен, тъй като този вид стъпка противоречи на бизнес концепцията, популяризирана от клетъчните оператори.

Това е банда, съвети как да прехвърлите импулсите на Telkomsel от Jaka. Четирите метода, които ApkVenue сподели, са все още използваеми и днес.

Ако срещнете проблеми или трудности при извършване на кредитен превод, опитайте да се свържете с клиентската служба на Telkomsel на 188 .

Надяваме се информацията, която ApkVenue споделя този път, да е полезна за всички вас и ако някой има затруднения, моля, включете я в колоната за коментари.

Прочетете също статии за Как да прехвърля кредит или други интересни статии от Даниел Кахяди .