какво е хром? това е разликата с google chrome!

Chromium, инсталиран на вашия компютър, но все още объркан относно използването му? По-добре е да разберете какво представлява Chromium и как се различава от Google Chrome по-долу.

В тази бърза и цифрова ера Google Chrome е един от най-популярните браузъри в света.

Има обаче един продукт на Google, наречен Chromium, който рядко е познат на много хора. Признайте си, трябва да сте чужденец, нали, когато чуете този термин?

Следователно, чрез тази статия ApkVenue ще ви каже какво е Chromium и как се различава от самия Google Chrome. Защото някои от вас биха искали да кажат, че Chromium е вид вирус или злонамерен софтуер.

Какво е Chromium?

Снимката е предоставена от: Снимка: Neowin

За тези от вас, които не знаят какво е Chromium, тук ApkVenue обяснява, че Chromium не е вирус, злонамерен софтуер или други подобни.

Chromium е вид уеб браузър с отворен код, разработен и поддържан от The Chromium Project . Chromium може да работи и на няколко платформи като Google Chrome.

Ако сте програмист , можете наистина да се занимавате с Chromium и да създадете своя собствена версия на браузъра.

За съжаление, тъй като е разработен по начин с отворен код, има някои Chromiums, които случайно са имали злонамерен софтуер върху тях.

Chromium, съдържащ този зловреден софтуер, определено не е официално издаден Chromium, известен още като резултат от модификация на някой друг.

Следователно трябва да внимавате, ако искате да използвате Chromium като браузър по подразбиране на компютри, лаптопи или мобилни телефони с Android.

Разлика между Google Chrome и Chromium

След като знаем дефиницията на Chromium, сега ApkVenue ще обсъди разликите между Google Chrome и Chromium . Въпреки че са сходни, има някои съществени разлики, знаете ли.

Вижте го !

1. Автоматично актуализиране

Източник на снимки: Снимка: Wikimonks

За да актуализира Chrome, софтуерът използва Google Update за Windows, така че браузърът винаги получава най-новата версия автоматично. Междувременно това не може да се направи на Chromium.

При някои дистрибуции на Linux актуализациите се извършват в определен пакет. Това ви кара да ръчно да актуализирате, за да получите най-новата версия на Chromium.

За ApkVenue е по-добре да използвате Google Chrome, защото не е необходимо ръчно да търсите актуализацията на последната версия, за да можете да се насладите на всички функции.

2. Доклади за щети и статистика за използване

Източник на снимки: Снимка: Tech5

За разлика от Chromium, Google е добавил функция за отчети за сривове и статистика за използването на Chrome, като изпраща данни до сървърите на Google.

Тази функция се отнася до общи данни като информация за устройството, операционна система, настройки на Chrome, посещения в мрежата, които имат злонамерен софтуер и т.н.

Тази функция е много полезна за предотвратяване на Google Chrome от срив или разпространение на вируси на вашия компютър.

3. Уеб магазин на Chrome

Източник на снимка: Снимка: NBCnews

Ако използвате Chrome, Google е предоставил на уеб магазина на Chrome функциите за добавяне на разширения, които ви улесняват в опознаването на виртуалния свят.

Разширенията или разширенията имат разнообразни полезни функции за вашия браузър. Започвайки от разширението VPN, изтривайки всички чатове във FB Messenger и много други.

За съжаление, Chromium няма такъв вид съоръжения.

4. Поддръжка на Media Codec

Източник на снимки: Снимка: HowToGeek

HTML5 за аудио / видео на Chromium има само ограничена поддръжка, включително Theora, Vorbis, WebM, VPM и т.н.

Ако обаче използвате Chrome, този браузър поддържа кодеци като AAC, MP3 и H.264.

Тази поддръжка на медиен кодек ще ви улесни да се наслаждавате на мултимедийно съдържание чрез браузър, като стрийминг на филми в Netflix или YouTube.

5. Поддръжка на пясъчник

Източник на снимки: Снимка: HowToGeek

Sandbox е механизъм за сигурност за разделяне на работещи програми. Пясъчниците често се използват за тестване на непроверени програми, които могат да съдържат вируси или друг злонамерен код.

Google Chrome и Chromium вече имат поддръжка на Sandbox. Това се активира автоматично по време на инсталирането на Google Chrome.

Има обаче разлики, които са собственост на Chromium. На Chromium можете да активирате и деактивирате някои дистрибуции на Linux.

6. Приставка за Adobe Flash

Източник на снимки: Снимка: Adobe

Adobe Flash Plugin е плъгин, който ви позволява да се наслаждавате на мултимедия, богати интернет приложения и стрийминг на видео и аудио на компютър, уеб браузър или на поддържано мобилно устройство.

Google Chrome вече поддържа версия на Pepper API от Adobe Flash, която се получава директно от последната актуализация. За съжаление Chromium не получава този достъп.

Всъщност тази една разлика всъщност няма значение, като се има предвид, че приставката Adobe Flash ще бъде премахната от последната версия на HTML5.

Заключение: Тогава, просто деинсталирайте Chromium?

Източник на снимка: Снимка: Techyuga

Според вас, кой е по-удобен за използване, банда? Доста трудно е да се определи кой е добър за използване между браузъра с отворен код Chromium и богатия на функции Google Chrome.

За Windows и MacOS ApkVenue препоръчва да изберете Google Chrome, защото той е по-стабилен и защитен от Chromium с отворен код.

Междувременно, ако използвате Linux, силно се препоръчва да използвате Chromium. Но не забравяйте, че не можете да актуализирате автоматично и техният медиен кодек е ограничен. Освен това много хора казват, че Chromium е по-податлив на вируси и по-опасен. Всъщност много хора твърдят, че е трудно да се премахне хромът от корените.

Ако искате сами да изпробвате двете приложения, можете да го изтеглите чрез връзката, която ApkVenue предоставя по-долу:

Браузър за приложения Google Сайтове ИЗТЕГЛЯНЕ Браузър за приложения Google Inc. ИЗТЕГЛИ

Това е статията на Jaka за това какво е Chromium и за разликата между Google Chrome и Chromium. Ще се видим отново при следващата възможност!

Не забравяйте да прочетете статии, свързани с Google или други интересни статии от Jofinno Herian.