10 от най-добрите и вълнуващи извънземни филми

За тези от вас, които харесват научно-фантастични филми, особено тези с извънземни теми, ето 10 препоръки за най-добрите извънземни филми, които трябва да гледате!

Ако сте фен на научно-фантастичните филми, разбира се, че сте запознати с извънземните.

Има много извънземни филми, създадени от различни легендарни режисьори, вариращи от Стенли Кубрик, Ридли Скот до Стивън Спилбърг, всеки от които има своя уникална версия на извънземното.

За да проучите по-нататък вашите интереси, можете да изпробвате тези филми с извънземна тематика. Нека да разгледаме 10-те най-добри препоръки за извънземни филми тук!

Най-добрите извънземни филми за любителите на научната фантастика

Това извънземно същество, известно със своите мистерии и митове, се превърна в част от световната поп култура . Обикновено той е изобразен с удължена глава и обикновено е лош персонаж във филми за извънземни.

Без да се бавим, ето списък с най-добрите извънземни филми за всички времена, които трябва да гледате!

1. Alien (1979)

Този филм на режисьорите на Ридли Скот е началото на цялата поп култура за извънземните. Извънземно с участието на Сигорни Уивър, която играе Елън Рипли като един от екипажа на космическия кораб Nostromo, инфилтриран от извънземни.

В този филм за извънземните извънземните се възпроизвеждат, като хвърлят хайвера си върху тялото на екипажа на Nostromo, правейки този филм пълен със съспенс и действия на Елън Рипли CS, побеждавайки извънземните.

Наричан един от най-успешните извънземни филми, които Холивуд някога е правил, кой е победителят в този филм? Извънземно или човешко?

Информация Извънземни
Рейтинг (IMDB) 8,4 (726 715)
Рейтинг (Rotten Tomatoes) 97%
Продължителност 1 час 57 минути
Дата на излизане 25 май 1979 г.
Директор Ридли Скот
Играч Сигурни Уивър


Джон Хърт

2. 2001: Космическа одисея (1968)

Извънземната фигура в този филм не е ксеноморф с овална глава като извънземната версия на Ридли Скот, а голям черен монолит , паднал от космоса в началото на земната цивилизация.

2001 Космическа одисея е филм, който популяризира изкуствения интелект във филма, чрез персонажа HAL 9000, който е асистент робот екипаж в този филм.

Дейвид Боуман и Франк Пул, двамата главни герои на филма, са назначени да идентифицират произхода на монолитния камък , което води до нещо масивно и неочаквано.

Информация 2001: Космическа одисея
Рейтинг (IMDB) 8,3 (552,661)
Рейтинг (Rotten Tomatoes) 93%
Продължителност 2 часа 44 минути
Дата на излизане 2 април 1968 г.
Директор Стенли Кубрик
Играч Киър Дулеа


Уилям Силвестър

3. Област 9 (2009)

Интересувате се от най-новите извънземни технологии? Ако е така, може би ще ви хареса този извънземен филм; заглавието е Област 9.

Следващата най-добра препоръка за извънземни филми е Район 9. Този филм, продуциран от режисьора Нийл Бломкамп, има плътен дистопичен нюанс , с извънземен произход, който живее на земята от преди 30 години.

Представянето на извънземни във филма на Дистрикт 9 е доста уникално, защото изглежда като хуманоид с скариди!

В окръг 9 тези извънземни имат супер напреднала извънземна технология, която приканва намерението на дадена организация да доминира в нея, но завършва зле за Wikus van der Merwe, изигран от Sharlto Copley като част от организацията.

Информация Област 9
Рейтинг (IMDB) 7,9 (610,232)
Рейтинг (Rotten Tomatoes) 90%
Продължителност 1 час 52 минути
Дата на излизане 20 август 2009 г.
Директор Нийл Блумпкамп
Играч Шарлто Копли


Джейсън Коуп

4. Ден на независимостта (1996)

Обичате ли да гледате военни филми? Ако е така, Денят на независимостта може да бъде алтернатива на най-добрия военен филм с извънземна тема.

В режисирания от Роланд Емерих филм участват Уил Смит и Джеф Глодблум. Наближава Денят на независимостта на Съединените щати, този филм разказва за мащабна атака на майчинството на НЛО.

Стивън Хилър, изигран от Уил Смит, е пилот-изтребител F-18, който играе роля в тази масивна битка между извънземни плавателни съдове и човечеството.

Информация Ден на независимостта
Рейтинг (IMDB) 7,0 (501 362)
Рейтинг (Rotten Tomatoes) 65%
Продължителност 2 часа 33 минути
Дата на излизане 17 август 1996 г.
Директор Роланд Емерих
Играч Уил Смит


Джеф Голдблум

5. Пристигане (2016)

Този извънземен филм предлага различна гледна точка за извънземните, които не винаги имат лоши намерения.

В „Пристигане“, режисирано от Денис Вилньов, този извънземен, който дойде на земята, искаше да предостави нови знания за разбирането на нелинейната манипулация на времевия поток .

Луиз Банкс и Иън Донъли, изиграни от Ейми Адамс и Джеръми Ренър, имат за задача да преведат чуждия език, който прилича на калмар в този филм.

Оказа се обаче, че това познание за манипулиране на времето оказва голямо влияние върху Луиз и Иън.

Информация Пристигане
Рейтинг (IMDB) 7,9 (529,667)
Рейтинг (Rotten Tomatoes) 94%
Продължителност 1 час 58 минути
Дата на излизане 2 април 1968 г.
Директор Дени Вилньов
Играч Ейми Адамс


Горски уитакър

Други най-добри извънземни филми ...

6. Прометей (2012)

Фен ли сте на филма на Ридли Скот „Извънземното“ ? Ако е така, трябва да знаете историята на предисторията в Прометей.

Поставен преди историята във филма „Извънземни“ от 1979 г., „Прометей“ дава перспектива за произхода на това как е възникнал животът на земята и извънземните ксеноморфи .

В този най-добър извънземен филм ще намерите улики за произхода на хората на земята с експедиция, водена от 2 учени на име Шоу и Холоуей.

Твърди се, че има хора, наречени Инженери с напреднали биотехнологични познания, които са започнали човешкия живот на земята с друга тъмна страна, която изненада тази експедиционна група.

Информация Прометей
Рейтинг (IMDB) 7,0 (543 792)
Рейтинг (Rotten Tomatoes) 73%
Продължителност 2 часа 4 минути
Дата на излизане 6 юни 2012 г.
Директор Ридли Скот
Играч Noomi Rapace


Майкъл Фасбендър

7. Prered (1987)

Войник на име Холанд (Арнолд Шварценегер) е на служба в горите на Централна Америка. След като откриват редица улики и разпръснати трупове, Холанд и екипът му осъзнават, че същество ги лови.

Хищниците, името на съществата, които ги ловят, са извънземни извънземни видове, които имат най-новите извънземни технологии. Освен това те също имат способността да стават невидими.

Този най-добър извънземен филм предлага поредица от вълнуващи действия на Арнолд, които разчитат на изобретателност и сила, за да победят Хищника. Любопитни ли сте да наблюдавате ожесточеното и вълнуващо действие?

Информация Хищник
Рейтинг (IMDB) 7,8 (349 553)
Рейтинг (Rotten Tomatoes) 81%
Продължителност 1 час 47 минути
Дата на излизане 12 юни 1987 г.
Директор Джон Мактьернан
Играч Арнолд Шварценегер


Кевин Питър Хол

8. Кловърфийлд (2008)

Предлагайки различна гледна точка от другите извънземни филми, Cloverfield ще ви покани да гледате филм, сякаш е лична документална работа с видеокамера, която изглежда аматьорска, но пълна със съспенс.

Този филм разказва историята на група млади хора, които оцеляват след разрушението поради появата на гигантски извънземен.

От една сграда в друга, една улица на друга, тази група продължава да изпитва ужас от извънземни, които не са ясно изобразени в целия филм.

Информация Детелина
Рейтинг (IMDB) 7,0 (354 911)
Рейтинг (Rotten Tomatoes) 77%
Продължителност 1 час 25 минути
Дата на излизане 16 февруари 2008 г.
Директор Мат Рийвс
Играч Майк Фогел


лизи Каплан

9. Мъже в черно (1997)

Кой не знае за филмовия франчайз „ Мъжете в черно “ ? Зад живота на обикновените хора има организация, чиито членове носят черни костюми, пълни с уникални джаджи.

Тази организация има за задача да защити обикновените хора от знанието, че извънземните съществуват и някои от тях вече са интегрирани в човешките дейности.

Томи Лий Джоунс и Уил Смит участват в най-добрия извънземен филм, изпълнен със спиращ дъха екшън, изпълнен с отличителен хумор.

Информация мъже в черно
Рейтинг (IMDB) 7,3 (484 526)
Рейтинг (Rotten Tomatoes) 92%
Продължителност 1 час 38 минути
Дата на излизане 4 юли 1997 г.
Директор Бари Соненфелд
Играч Томи Лий Джоунс


Линда Фиорентино

10. Война на световете (2005)

В разгара на усилията за изграждане на добри отношения с неговите 2 деца, Рей Фериер, изигран от Том Круз.

Този филм разказва за внезапен ужас от поредица от странни метеорологични събития с появата на извънземни, наречени стативи в този филм.

Войната на световете носи напрежение и гарантирано ще ви направи клаустрофобия благодарение на поредица от добре изработени сцени .

Информация Война на световете
Рейтинг (IMDB) 6,5 (392 220)
Рейтинг (Rotten Tomatoes) 75%
Продължителност 1 час 56 минути
Дата на излизане 29 юни 2005 г.
Директор Стивън Спилбърг
Играч Том Круз


Екипът на Робинс

Това бяха 10 - те най-добри препоръки за извънземни филми , които трябва да добавите веднага към списъка си за наблюдение . Освен вълнуващи и напрегнати, някои от извънземните филми по-горе предлагат различна гледна точка за извънземните истории и със сигурност са интересни за гледане.

От списъка с извънземни филми по-горе кой от тях ви харесва най-много?