7 най-добри препоръки за филми за чудовища, не. 4 най-много фенове!

Не всички чудовища са ужасни, банда! Тук ApkVenue иска да обсъди 7 препоръки за най-добрите чудовищни ​​филми от различни жанрове.

Откакто Джака беше малък, светът изглежда винаги е бил в страхопочитание от чудовища, независимо дали става въпрос за малки чудовища, които стават човешки приятели, или големи чудовища, които заплашват хората.

От франчайза на Pokemon, пълен с най-продаваните игри и легендарните чудовища от Godzilla , чудовищата често са били с нас.

Има безброй филми за чудовища, които ApkVenue са гледали и качеството на тези филми варира значително от неясно до много забавно.

7 най-добри препоръки за филми за чудовища

От всички чудовищни ​​филми, които ApkVenue са гледали, много от тях имат различни жанрове , банди!

Не само филмов жанр на екшъна, има и жанр на филмите на ужасите, тийнейджъри и дори някои, които са комедийни таблети.

Ако сте фен на чудовищния филм Rampage (2018), с участието на „ Скалата “, може би някои от тези филми могат да бъдат използвани като избор за други филми с чудовищна тематика.

И така, при тази възможност ApkVenue иска да даде 7 препоръки за най-добрите чудовищни ​​филми от няколко различни жанра !

1. Годзила (2014)

Това морско създание, направено от компанията Toho , е може би най-емблематичното чудовище в историята на филма и е възкресено от Холивуд през 2014 година.

Филмът „ Годзила “ разказва историята на група хора, които се борят с гигантско чудовище от насекоми, наречено Massive Undentified Terrestrial Organism (MUTO) .

В борбата му тази група хора най-накрая бе подпомогната от Годзила, която в крайна сметка направи това чудовище наречено Краля на чудовищата .

В тази версия Godzilla е в същата кинематографична вселена като последния филм на Кинг Конг , наречен Monster Verse , банда!

Освен че изобразява по-добра фигура на Годзила , този филм на режисьора Гарет Едуардс също е спечелил похвали и има 75% рейтинг на уебсайта Rotten Tomatoes .

2. Мъглата (2007)

Заради популярността си Джака се умори да пише името на писателя Стивън Кинг, но работата му е адаптирана към много филми и един от тях е „Мъглата“ .

Този филм разказва историята на група хора, попаднали в капан в супермаркет, когато се спусне гъста мъгла и вкара много ужасни чудовища вътре.

Подобно на други романски адаптации на Стивън Кинг, този филм не е обикновен филм на ужасите, но също така показва, че хората, когато бъдат натиснати, могат да бъдат по-ужасяващи от чудовищата.

Филмът „Мъглата“ е известен и с много тъмен, трагичен край и е първоначалната идея на режисьора и сценарист Франк Дарабонт .

Макар и да не е толкова популярен като другите адаптации на Стивън Кинг като филма на ужасите „Блестящият“ , той също спечели високо признание и има 72% рейтинг на Rotten Tomatoes .

3. Кинг Конг (2005)

Едно чудовище, чиято популярност съперничи на Годзила, е фигурата на Кинг Конг, който е бил в римейка няколко пъти.

Версията от 2005 г. следва историята на своя предшественик, в която Кинг Конг се влюбва в красивата актриса Ан Дароу (Наоми Уотс), която за съжаление завършва трагично.

Освен тази гигантска фигура на горила, Островът на черепа, който е окупиран от Кинг Конг, също е пълен с динозаври и някои гигантски насекоми и червеи, които са много страшни, банди!

Фигурата на Кинг Конг се появява отново във филма Kong: Skull Island през 2017 г., но има много по-различна история и е включена в самата кинематографична вселена с Godzilla .

Но последната версия все още отстъпва на версията на режисьора Питър Джаксън от 2005 г., която има 84% рейтинг на филмовия сайт Rotten Tomatoes .

4. Monsters, Inc. (2001)

Чудовищата не винаги са зловещи, което може да бъде доказано от глупавото поведение на чудовищата, които се появяват в анимационния филм Monsters, Inc. от студията на Pixar .

Този филм разказва за свят, в който чудовищата живеят от енергията, получена от страха от малки деца, и се върти около историята на чудовищата Съли (Джон Гудман) и Майк (Били Кристал) .

Първоначално са на почит, защото могат да изплашат най-малко малки деца, но се променят, когато се срещнат и влюбят в малкото момиче Бу (Мери Гибс) .

Този филм успява да покаже, че чудовищата не винаги са ужасни и досега този филм се превърна в един от най-добрите филми на Pixar с рейтинг от 96% за Rotten Tomatoes .

5. Домакинът (2006)

Не само Холивуд може да прави качествени чудовищни ​​филми, а известният режисьор Бонг Джун-Хо успя да направи един от най-добрите чудовищни ​​филми на „Домакинът“ .

Този филм разказва историята на Парк Ганг-Ду (Сонг Канг-Хо), който трябва да намери сина си, когато е отвлечен от чудовище-амфибия.

Подобно на повечето филми на Бонг Джун-Хо, в него има много социални коментари и, разбира се, с участието на Сонг Канг-Хо, който често си сътрудничи с Бонг Джун-Хо.

Името на режисьора Бонг Джун-Хо избухна тази година, след като излезе последният му филм „ Паразит“ , който предизвика похвали от критиците, бандата!

Подобно на другите филми на Бонг Джун-Хо, той получи висока оценка от критиците и в момента има 93% рейтинг на филмовия сайт Rotten Tomatoes .

6. Колосално (2017)

Е, този филм-чудовище носи жанра на черната комедия, което е много странно и може да се използва като опция, ако търсите необичаен филм-чудовище.

Колосал разказва историята на Глория (Ан Хатауей), която намира магическо място, където когато стои там, тя се появява като гигантско чудовище в Сеул, Южна Корея .

Честно казано, ApkVenue не може да обясни правилно филма от режисьора и сценариста Начо Вигалондо, така че по-добре гледайте филма веднага, банда!

Ако все още не вярвате на Джака, този филм получи много похвали при излизането си и в момента има 80% рейтинг на уебсайта на Rotten Tomatoes .

7. Спускането (2005)

Чудовищата в този филм може да не са толкова вълнуващи, колкото филма, който споменахме по-горе от ApkVenue, но гарантирано този филм ще ви накара да се страхувате най-много.

The Descent разказва историята на Сара (Шауна Макдоналд) , Джуно (Натали Мендоса) и техните приятели, които са затворени в пещера в Апалачи .

В пещерата те срещат група свирепи човекоподобни чудовища, които ги ловят, използвайки звуци като филма „Тихо място“, чийто режисьор е удвоен като главен герой.

Ако все още не сте доволни от лудостта в този филм, има продължение на The Descent Part 2, което можете да гледате.

Въпреки че е стар, този филм все още е в категорията на Jaka, която трябва да се гледа, и в момента има 85% рейтинг на уебсайта Rotten Tomatoes .

Това, банда, е списък със 7-те най-добри препоръки за филми за чудовища от ApkVenue, които можете да направите по ваш избор. С различни жанрове определено можете да харесате поне един от филмите по-горе.

Гледали ли сте някога филма по-горе? Или може би имате други препоръки? Споделете в графата за коментари!

Прочетете също статии за филми или други интересни статии от Фикри Хариш