как да инсталирам Android на компютър и лаптоп без емулатор

Този път ApkVenue ще ви обясни как лесно да инсталирате Phoenix OS на компютри и лаптопи. Хайде, вижте описанието по-долу.

По света има много потребители на смартфони и всъщност хората прекарват повече време на мобилни устройства, отколкото на компютър. Е, смартфоните с Android са сред най -широко използваните на първо място. Въпреки че беше засегнат от много проблеми, производителността на Android никога не беше най-малко разочароваща. Дори сега Android е разработен така, че да може да работи на компютърни системи, това развитие се нарича Android-x86 Project .

В момента Проектът Android-x86 роди нова, по-стабилна операционна система , особено за удобни за потребителя настолни компютърни устройства , ОС се нарича Phoenix OS . Е, съобщават от сайта makeusof , този път ApkVenue ще ви обясни как лесно да инсталирате Phoenix OS на компютри и лаптопи . Хайде, вижте описанието по-долу.

 • Как да играете Mobile Legends на компютър и лаптоп, без да сте бавни, натискайте ранг продължава да се срива!
 • 7 начина да играете мобилни легенди за начинаещи, Solo Rank to Mythic!
 • 8 начина да получите безплатни скинове в Mobile Legends: Bang bang

Как да инсталирате Android на компютри и лаптопи без емулатор

Изисквания преди да инсталирате Android Phoenix OS

1 Хардуерни изисквания

Phoenix OS изисква процесор x86, за да работи безпроблемно, независимо дали е направен от Intel или AMD . Най-препоръчителен обаче е процесорът Intel Atom . Следват минималните хардуерни изисквания .

 • Капацитет за съхранение най-малко 2GB .

 • Процесори Intel или AMD, произведени през 2012 г. и по-нови . Още препоръчителен процесор Intel Atom.

 • 8GB USB флаш устройство (за Boot Media на Phoenix OS).

 • 1 GB USB флаш устройство (за GParted)

2. UEFI или BIOS на дънната платка?

По-старите компютърни системи, произведени през 2010 г. и по-долу, все още използват I / O BIOS системата като Power On Self Test (POST). Така че преди компютърът да влезе в операционната система, BIOS първо ще провери някои от инсталираните хардуерни компоненти, което прави невъзможно операционната система да работи без BIOS . Сега обаче най-новата компютърна система замества BIOS с нова технология, наречена Unifed Extensible Firmware Interface (UEFI) , за която се твърди, че е по-надеждна и по-безопасна от BIOS.

За съжаление, Phoenix OS не поддържа UEFI системи. Не се притеснявайте обаче, защото можем да конфигурираме UEFI да работи с операционни системи, които не са Windows . Хайде, продължавай да четеш.

Как да инсталирам Phoenix OS

Стъпка 1. Изтеглете Phoenix OS

Инсталационният пакет на Phoenix OS е достъпен за 32-битова и 64-битова версии . За да можем да го инсталираме на стар или най-нов компютър, ако е необходимо. Можете да изтеглите Phoenix OS чрез официалния уебсайт, както е показано по-горе.

Стъпка 2. Направете стартираща USB Phoenix OS към флаш устройство

След като изтеглянето на инсталационния пакет на Phoenix OS приключи, следващата стъпка е да създадете стартиращ USB Phoenix OS USB с помощта на приложението Rufus. Когато приключите с изтеглянето на Rufus, отворете приложението.

Първо изберете USB устройството, което искате да използвате. Второ, изберете опцията MBR Partition Scheme за BIOS или UEFI. Трето, изберете файловата система FAT32. Четвърто, можете да маркирате опциите за бързо форматиране , да създадете стартиращо изображение с помощта и т.н., както е показано на изображението по-горе. След това накрая изберете бутона Старт.

Стъпка 3. Конфигуриране на BIOS / UEFI

Има три неща, които трябва да бъдат конфигурирани в BIOS / UEFI, преди да инсталирате Phoenix OS. Всеки доставчик обикновено има различен BIOS / UEFI дисплей, но функцията остава същата. Ето настройките, които можете да промените в BIOS / UEFI.

1. Активирайте функцията Legacy Mode, ако е възможно.

2. Изберете функция на режим 7 на Windows или режим на Linux, ако има такъв.

3. Изключете функциите за бързо стартиране и защитено стартиране, ако има такива, тъй като тези две функции са предназначени за компютри с Windows, докато Phoenix OS е операционна система, базирана на Linux.

Ако горните настройки са завършени, последната стъпка е, че можете да промените първоначалния режим на зареждане, така че той да бъде насочен към USB флаш устройството, което съдържа инсталационния пакет на Phoenix OS.

Стъпка 4. Създаване на инсталационен дял (по избор)

Има два типа дялове, а именно GPT и MBR. На по-новите компютри обикновено използва типа GPT, който е подразделението по подразбиране. Следователно първо трябва да сменим типа на дяла от GPT на MBR. Това е и защото MBR типът дял поддържа всички видове операционни системи.

Първият начин е първо да изтеглите приложението GParted, когато приключите, след това да създадете стартиращ USB, съдържащ приложението. След това променете първоначалното четене на BIOS на USB устройство и поставете флаш устройството, съдържащо стартиращото приложение Gparted .

При успех ще се появи изображение, както е показано по-долу.

 • Щракнете върху Устройство, след което изберете Създаване на таблица на дяловете .

 • След това изберете типа дял на таблицата, който ще бъде избран, просто изберете msdos . След това щракнете върху Apply to end.

Стъпка 5. Подготовка за инсталиране на Phoenix OS

Процесът на инсталиране на Phoenix OS е ясен . Първо поставете инсталационното USB флаш устройство в компютъра и изберете първоначален BIOS за зареждане от флаш устройство.

 • Ако се появи, както е показано по-долу, изберете Инсталиране .
 • След като се появи следващата страница от менюто, изберете Създаване / Промяна на дялове .

 • Ако срещнете въпроса Искате ли да използвате GPT? Изберете само Не . Както обсъдихме по-рано, операционната система Phoenix OS все още не поддържа този тип дялове.

 • Ако страницата с менюто се появи по-долу, можете да използвате клавишите със стрелки на клавиатурата за навигация.

Първо превъртете до новата опция и след това натиснете enter, тази опция ще създаде нов дял с име sda1 . Второ, изберете основната опция, за да направите sda1 подразделението по подразбиране. Трето, изберете sda1, за да бъде дялът, използван за стартиращи опции . Не натискайте enter повече от веднъж за опцията за стартиране, тъй като това ще премахне маркировката на знамената за зареждане.

 • След като изпълните командата по-горе, последната стъпка е да изберете опцията Write, за да прекратите и запазите настройките. Ако имате заявка за въпрос Наистина ли искате да запишете таблицата на дяловете на диск? След това просто напишете командата Да на екрана и въведете за край. Когато приключите, изберете бутона Quit .

Стъпка 6. Инсталирайте Phoenix OS към дяла, който е създаден

 • Изберете sda1 и натиснете Enter.

 • В менюто Избор на файлова система изберете ext4 като файлова система по подразбиране.

 • Ако се появи екран за потвърждение, щракнете върху Да, за да прекратите.

 • Ако се появи екран за потвърждение за инсталиране на EFI GRUB2. След това просто натиснете бутона Skip .

 • След това ще се появи екран с въпрос за потвърждение. Искате ли да инсталирате зареждащия GRUB? Просто изберете Да . Този процес е последният и ще продължи към инсталационния процес.

След завършване на инсталационния процес ще се появи страница, както е показано по-долу. Можете да изберете да стартирате Phoenix OS директно, като изберете Run Phoenix OS или Reboot . Ако изберете Рестартиране, не забравяйте да премахнете стартиращото USB флаш устройство, което все още е залепено на компютъра. СВЪРШЕН!

Phoenix OS е операционна система, базирана на Android Nougat, предназначена за настолни компютри . Phoenix OS предлага и функция Snap , която позволява на потребителите да плъзгат прозорци отляво или отдясно на екрана. С функцията Snap, Phoenix OS може да функционира в режим на двоен прозорец ( разделен екран ). Уау яко!

Как ли сте , момчета , ви интересува инсталиране Phoenix OS на вашия компютър или лаптоп? Ако имате въпроси, нека напишем вашето мнение чрез колоната за коментари по-долу.