какво е рестартиране на hp и лаптоп? това е пълното обяснение!

Чудите ли се какво е рестартиране? Вярно ли е, че може да направи мобилния ви телефон още по-бърз? Ето пълното обяснение!

Има ли някакви технологични термини, които не разбирате, които да ви объркат? Може би да, защото повечето от тях използват английски.

Може би това, което не знаете, е терминът рестартиране . Всъщност почти всички електронни устройства имат тази функция.

Затова този път ApkVenue иска да ви каже какво е рестартиране и защо трябва да знаете неговата функция!

Какво е рестартиране на HP?

Терминът рестартиране се използва от дните на компютрите. Сега много смартфони използват термина.

Източник на снимки: Какво е рестартиране (чрез отзиви от 1949 г.)

С една дума, смисъла на рестартиране на HP е процес, извършвано от рестартиране на устройството чрез спиране на системата, приложенията, компоненти, и така нататък .

Ефектът е, че процесорът на HP и RAM се изпразват, докато чакат процеса на презареждане да приключи. След като приключи, системата ще започне да изпълнява всичко обратно към нормалното.

Функция за рестартиране на HP

Функцията за рестартиране е тук не само за рестартиране на вашето устройство, банда. Има няколко функции, изпълнявани чрез рестартиране като:

1. Оптимизиране на системата

Ако мобилният ви телефон харесва грешки или екранът изглежда счупен, един от начините да поправите това е да рестартирате .

Чрез рестартиране мобилният ви телефон ще рестартира системата, така че всички ресурси отново да станат оптимални.

2. Преодоляване на определени грешки

Рестартирането може да се използва и за решаване на системни грешки или приложения, които изобщо не реагират.

Понякога този метод се използва и за решаване на проблемни мрежи. Въпреки че не е научно тестван, можете да го опитате.

3. Безплатна RAM памет

Друга функция за рестартиране на мобилния телефон е да освободи RAM памет (включително временни файлове ), така че мобилният телефон да стане по-лек.

4. Автоматични актуализации

Обикновено HP ще се рестартира автоматично, ако има системна актуализация. Това се прави, за да може HP да оптимизира актуализацията, включително нейните приложения.

Как да рестартирате на HP

Начинът за рестартиране във всички марки смартфони е почти един и същ, било то Xiaomi, Samsung или Apple. Трябва само да натиснете бутона за захранване и да го задържите за няколко секунди .

Източник на снимки: Какво е рестартиране (чрез Business Insider)

По-късно HP ще издаде няколко опции, които можете да направите. Изберете рестартиране или рестартиране, за да рестартирате мобилния си телефон.

Ако например вашият мобилен телефон е от старата школа и има сменяема батерия, можете да го изключите, ако мобилният телефон изобщо не реагира.

Можете също да използвате приложението, за да го направите, но ако никога не сте правили вкореняване или повреда на бутона за включване, Jaka не го препоръчва.

Различни рестартиране , рестартиране и нулиране

Може би често се чувствате объркани относно тези три термина: рестартиране , рестартиране , нулиране . Всички те еднакви ли са и просто различни термини?

Рестартирането и рестартирането по същество са едни и същи, а именно действията, предприети за презареждане на системата, без да се изтриват нашите данни, стига да се съхраняват.

Източник на снимки: Различно рестартиране и нулиране (чрез YouTube)

В противен случай нулирането ще изтрие всички данни и ще ги възстанови до фабричните настройки . Всички снимки, приложения и т.н. просто ще изчезнат.

Можете да го намерите в настройките, обикновено наречени Factory Reset . Може би сте попитали какво е изтриване на данни ?

Терминът е същият като Factory Reset , където ще изтриете всички данни и информация, съхранени на вашия мобилен телефон. Обикновено устройствата Xiaomi използват този термин.

Нулирането може да се извърши, ако искате да продадете мобилния си телефон на някой друг, така че личната ви информация да се поддържа. Така че трябва да бъдете внимателни, не получавайте условията напред-назад, а!

Какво е рестартиране на лаптоп?

Терминът рестартиране съществува от дълго време. Значението същото ли е? Отговорът е да, няма абсолютно никаква разлика с рестартирането на мобилен телефон.

Източник на снимки: Какво е рестартиране на лаптоп (чрез Lifewire)

Рестартирането ще рестартира компютъра, като затвори всички програми и рестартира операционната система .

Методът е лесен и може би вече знаете. Трябва само да натиснете логото на Windows и да изберете бутона Изключване > Рестартиране . Изберете това меню и вашият лаптоп ще се рестартира.

Ако например вашият лаптоп виси и изобщо не реагира, можете да направите трудно рестартиране, като задържите бутона за захранване.

Това действие се прави за принудително изключване на програми, които карат лаптопа да виси . Ако обаче се прави твърде често, това ще влоши здравето на лаптопа.

Рестартирането може да се извърши автоматично от компютъра, ако се срине . Това обикновено се показва от появата на блус екран .

Рестартирането се случва и когато има актуализация на системата и сте я насрочили в определен час.

Това беше кратко обяснение на това какво е рестартирането и неговите функции. Дано сега не сте объркани от термина, а!

Има ли друг технологичен термин, който не разбирате? Просто напишете в колоната за коментари, банда!

Прочетете също статии за джаджи или други интересни статии от Fanandi Prima Ratriansyah .