12 начина за справяне с бавни лаптопи за Windows 7, 8, 10

Как да се справим с бавен лаптоп всъщност е доста лесно, ако вече знаете как. По-долу ApkVenue обяснява как да направите вашия лаптоп вече не бавен.

Можете да направите как да се справите с бавен лаптоп по редица лесни начини, стига да знаете основната причина, поради която производителността на вашия лаптоп намалява.

Не само компютрите, лаптопите също не са лишени от различни проблеми. Един от тях е бавен лаптоп след дълго време на използване .

Дори някои от вас може да са изпитали бавен нов лаптоп, въпреки че току-що сте го купили, банда.

Е, този път ApkVenue ще прегледа причините за бавен лаптоп и как да се справите с бавен лаптоп, който можете да практикувате лесно. Слушай, нека!

Причини за бавните лаптопи и как да ги преодолеем

Източник на снимки: laptopmag.com (Бавни калъфи за лаптопи се срещат най-вече в Windows 7, 8, до 10)

Преди да започнете да се занимавате с бавен лаптоп, добре е предварително да знаете какъв е коренът на проблема, който прави лаптопа бавен.

Има няколко фактора, които причиняват бавен лаптоп при сърфиране или дори когато не извършвате дейности.

 1. Твърде много стартиращи програми, известни още като софтуер, стартират автоматично във фонов режим, когато включите лаптопа. Колкото повече софтуер , толкова по-бавен е лаптопът при зареждане .
 2. Възрастта на твърдия диск е твърде стара. По-старият тип HDD, разбира се, също ще повлияе на цялостната производителност на лаптопа.
 3. Твърдият диск е пълен с потребителски данни. Дори експерт казва,че пълният твърд диск до 95% ще забави лаптопа с 50%.
 4. Капацитетът на RAM е твърде малък, тъй като на достъпни лаптопи най-големият използван RAM е само между 2-4GB.
 5. Пускането на твърде много софтуер наведнъж е в тежест за производителността на RAM . Особено ако тежък многозадачен софтуер като Photoshop и Premiere например на 4GB RAM.
 6. Твърде много добавки в браузъра, например Internet Download Manager, AdBlocker и други. Несъзнателно браузърът е претоварен и забавя лаптопа при сърфиране.
 7. В браузъра се отварят твърде много раздели . Защото това се оказва доста източване на RAM на лаптопа, особено ако отвореният сайт има функция за автоматично опресняване .
 8. Лаптопите се атакуват от вируси, които могат да забавят и дори да повредят лаптопа. Ето защо трябва да сте наясно с различни подозрителни файлове, както онлайн , така и офлайн .
 9. Антивирусът е твърде активен . Въпреки че този софтуер е ефективен за премахване на вируси, антивирусните приложения, работещи във фонов режим, със сигурност ще забавят работата на твърдия диск, както и на лаптопа.
 10. Рядко се извършват актуализации на операционната система , както потребители на Windows, така и на MacOS. Тъй като не е необичайно актуализацията на ОС да отстрани недостатъците, които карат лаптопа да стане бавен.

Как да преодолеем бавните лаптопи за Windows 7, 8, 10

Знаете ли вече защо лаптопът е бавен? Ако е така, можете да започнете да се справяте с него по начин, който най-добре отговаря на основната причина.

Как да се справим с бавен лаптоп по-долу обикновено ще бъде много полезно за потребителите на Windows OS, като Windows 7, Windows 8 и Windows 10.

Може би дори без приложение или да инсталирате отново, дори ако просто следвате няколко начина лаптопът да не е бавен, че Джейк би покрил повече отдолу!

1. Подмяна на твърдия диск (HDD) със SSD

Източник на снимки: techradar.com

Ако се окаже, че проблемът идва от твърдия диск (HDD), първата стъпка, която можете да направите, е да дефрагментирате, за да обновите производителността му.

Ако начинът за решаване на този бавен лаптоп с Windows 10 и други все още не е ефективен, можете да преминете към най-новия HDD или да използвате Solid State Drive (SSD) .

Разликата между HDD и SSD, с изключение на производителността, със сигурност ще направи процеса на зареждане по-бърз и по-отзивчив.

Силно се препоръчва да използвате SSD само за зареждане на операционната система, тъй като в момента размерът е сравнително малък и цената също е доста скъпа в сравнение с HDD.

2. Надстройте капацитета на RAM

Източник на снимки: laptopmag.com (Най-лесният начин да предпазите лаптопа си от забавяне е да закупите и добавите RAM.)

Освен надстройка на твърдия диск, можете също да изпробвате начини за справяне с бавни лаптопи на Windows 10 и други, като увеличите капацитета на RAM на лаптопа, който имате.

Обикновено производителите на лаптопи ще оборудват лаптопа ви с капацитет RAM, вариращ от 2-4GB. Въпреки че за да стартирате софтуера, в момента се нуждаете от 8GB RAM лаптоп, банда.

За това можете да добавите RAM към наличните слотове . Но първо се уверете, че тип RAM (DIMM или SODIMM), капацитет и скорост, а!

3. Извършвайте рутинна поддръжка на хардуера

Източник на снимки: bestcpucoolers.com

Толкова много хора понякога забравят това важно нещо. Оказва се, че за да може производителността на лаптопа да продължи да се ускорява, трябва да правите поддръжка на хардуер от време на време .

В допълнение към почистването на боклука на лаптопа, поне поне веднъж годишно трябва да направите начин да се справите с този бавен лаптоп с Windows 8 и други.

Как да почистите лаптоп, така че да не е бавен, може да започне от вентилатора, дънната платка , до подмяната на термопастата на секцията процесор на лаптопа, банда.

Как да преодолеем други бавни лаптопи ...

4. Използвайте аксесоари за поддръжка на лаптоп

Източник на снимки: digitaltrends.com

Една от причините за бавните лаптопи е прегряването, което също влияе на производителността и производителността. Можете да добавите аксесоари като охлаждаща подложка или допълнителен вентилатор, така че температурата на лаптопа да се поддържа.

Освен това можете да използвате и вакуумен охладител, който също може да изсмуква горещ въздух, който също така поддържа температурата на лаптопа на хладно.

Как да направим лаптоп да не е бавен, когато сърфирате и правите други дейности, звучи тривиално, но въздействието е доста изразено, знаете ли!

5. Извършете пълно сканиране с антивирусен софтуер

Източник на снимки: hostpapa.ca (Извършване на успешно сканиране за вируси като начин за справяне със изоставащи лаптопи поради вируси.)

Вирусите обикновено правят производителността на лаптопа по-допълнителна, така че ще се чувства бавна, когато го използвате. Едно от решенията на този проблем е, разбира се, най -добрият антивирусен софтуер .

Има много препоръки за антивирусен софтуер за лаптоп, който може да се използва. Е, ApkVenue също препоръчва да правите пълно сканиране редовно поне веднъж седмично.

Освен това не забравяйте да изключите функцията за автоматично сканиране , така че антивирусната програма да не работи във фонов режим и да прави лаптопа ви още по-бавен!

6. Деинсталиране на софтуер, който не се изисква

Източник на снимки: ghacks.net

Чувствали ли сте някога, че нов лаптоп е муден, когато току-що сте го купили? Когато използвате лаптоп, ApkVenue е сигурен, че сте инсталирали безброй софтуер , нали?

Всъщност много от този софтуер рядко използвате. Сега, за това как да се справите с лаптоп виси и бавно, деинсталирайте ненужния софтуер , банда.

Как да се справите с бавен лаптоп в Windows 10 може да бъде чрез менюто по подразбиране, намерено в Настройки или с помощта на деинсталиращ софтуер , като CCleaner и други.

7. Използвайте софтуер със стара версия

Източник на снимката: versionmuseum.com

Eits , никога не се гордейте да използвате стар софтуер ! Причината е, че въпреки че най- новите софтуерни актуализации предоставят много функции, те могат да бъдат поразителни за вашето устройство.

Като решение можете да поправите бавен лаптоп, като инсталирате стара версия на софтуера, който обикновено има основни функции, които не се различават много от актуализираната версия.

Например можете да получите Adobe Photoshop CS2, Microsoft Office 2013 и други, банда. Където част от софтуера със сигурност е по-лек и дори можете да го получите безплатно, знаете ли!

8. Използвайте Software Booster

Източник на снимки: ccleaner.com (Как да почистим лаптоп, за да не се забави, като почистим „боклука“ с бустер софтуер.)

По-малко от оптималната употреба може да направи работата на лаптопа бавна и нарушена. Така че, за да улесните нещата, можете да инсталирате софтуер за поддръжка на производителността, като например бустер приложение .

Има много софтуер, който можете да изпробвате, като CCleaner и Advance System Care и други. Как да се справите с бавен лаптоп, без да го преинсталирате, наистина е задължително да опитате.

Бустерният софтуер ще извърши оптимизации, например изтриване на историята на браузъра , изтриване на бисквитки и кеш памет , изтриване на кошчето и други, които влияят върху производителността на лаптопа.

9. Почистване на кошчето за лаптоп

Освен това има и начин за справяне с бавен лаптоп с Temp, а именно почистване на временните файлове, които са били заровени на вашия лаптоп, банда.

Ето стъпките, които можете да предприемете, за да почистите боклука на лаптоп с командата на Run, така че лаптопът да ускорява отново.

 • Стъпка 1 - Отворете програмата Run , като щракнете върху иконата за старт и въведете run в полето за търсене.
 • Стъпка 2 - След като процесът на търсене покаже съответната програма, щракнете върху нея, за да отворите команден прозорец на програмата Run .

 • Стъпка 3 - Въведете командата % temp% в тази програма и след това натиснете enter.

 • Стъпка 4 - Тази команда ще ви покаже временните файлове, съхранени на вашия лаптоп или на компютъра, който използвате.

Както можете да видите в примерното изображение, което ApkVenue включва, тази команда ще покаже десетки до стотици временни файлове, съхранени на вашия лаптоп.

Можете да изтриете всички тези файлове или ако има определени програми, които искате да запазите временни файлове , можете първо да ги потърсите и да ги оставите в процеса на изтриване.

Този втори метод препоръчвам, ако наистина искате да поддържате временни файлове в определени програми.

Ако не, по-добре първо използвайте метода за почистване на боклука на лаптопа, тъй като е по-практичен за подобряване на производителността на лаптопа.

10. Елиминиране на вируси на лаптопи с CMD

Освен да използвате антивирусен софтуер, можете да използвате и командния ред, известен още като CMD, за да се отървете от вируси, които причиняват бавни лаптопи.

Как да се справим с бавен лаптоп с CMD може да се практикува на лаптоп или компютър или компютър с всички версии на операционната система Windows. Слушайте внимателно, да!

 • Стъпка 1: Първо щракнете върху Старт и въведете cmd . Ако го намерите, не играйте, просто щракнете. Трябва да щракнете с десния бутон, за да стартирате като администратор. И така, стартирайте като администратор .
 • Стъпка 2: Например това, към което искате да отидете, е устройство D, след което въведете dir D: attrib -s -h / s / d . и натиснете Enter. Ако искате да проверите устройство, различно от D, тогава просто трябва да замените буквата D с местоположението на устройството, което имате.
 • Стъпка 3: След като направите това, командният ред ще изследва избраното устройство и ще зареди всички файлове на това устройство .
 • Стъпка 4: След това потърсете необичаен файл с формат .EXE , който, ако никога преди не сте го инсталирали, го изтрийте чрез този команден ред .
 • Стъпка 5: Ако не може да бъде изтрито, можете да го потърсите сами в Изпълнение и да изтриете файла. Можете също да използвате REGEDIT, а именно чрез Start > Run > Regedit > Edit > Find > въведете името на файла с вируси, който намерите в командния ред , и изтрийте целия съществуващ регистър, включително папката.

11. Използвайте лека настолна операционна система

Източник на снимки: linuxinsider.com

Наистина ли сте се влюбили в използването на тази настолна операционна система ? Въпреки че е доста продуктивен, Windows е доста тежък, знаете ли.

Е, ако използвате лаптоп с посредствени спецификации, добре е да превключите операционни системи, различни от Windows, като Linux OS, така че лаптопът да не е бавен.

Един от тях е Endless OS, който можете да използвате безплатно! Разбира се, можете да направите този метод и като начин за справяне с бавен лаптоп, когато е включен.

12. Преинсталирайте операционната система Windows

Източник на снимката: tipstrix.com

Последният изход за това как да поправите ngelag на лаптопа, бавно или задържане е чрез инсталиране на Windows , банда.

Тук също можете да разберете защо лаптопът е бавен. Дали грешката е причинена от софтуер или хардуер . Например лаптопът е бавен след актуализация на Windows, банда.

За да преинсталирате Windows OS, ApkVenue прегледа предишната статия. Това е лесно и трябва да използвате само светкавица , знаете ли!

Е, това е причината, както и как да се справите с бавен лаптоп, който лесно и лесно можете да практикувате сами.

Джака е сигурен, че можеш да го направиш сам, банда. Какво мислите за причините за бавните лаптопи и как да ги поправите по-рано, банда?

Искате ли да имате способен лаптоп за задачи, да играете игри и да работите? Вижте видеото по-долу!

Прочетете също статии за лаптопи или други интересни статии от Fanandi Prima Ratriansyah