4 начина за номериране на страници с думи, лесно и спретнато!

Правиш ли отчет за колеж или училище? Ето ръководство за това как лесно и спретнато да поставяте страници в Word. Много пълно!

Работите ли върху хартия или дипломна работа, която изисква номера на страници? Не знаете как да правите номера на страници в Word ?

Въпреки че изглежда тривиално, номерирането на страници със сигурност е много важно във всяко задание, дневник, доклад, хартия, да не говорим за дисертация.

Тъй като с номер на страница, това ще улесни читателите при търсене на определен раздел, написан в съдържанието.

Обаче изготвянето на номера на страници в отчета не трябва да бъде произволно, банда. Тъй като някои части изискват различно подреждане.

Затова е по-добре просто да видите как да дадете страница на Word изцяло, по-долу!

Как да редактирам страници в Word

След написването на хартия, която не се нуждае от различни формати за номериране на страници?

Този случай всъщност е наистина лесен, знаете ли! Тъй като трябва само да предоставяте номера на страници автоматично в приложението Microsoft Word, това не е като да правите бележки под линия, които могат да се извършват само ръчно.

Но ако все още не знаете как да давате страници на Word последователно, можете да изпълните пълните стъпки по-долу.

 1. Отворете документа, който искате да давате номера на страници последователно в приложението Ms. Word.

 2. Щракнете върху менюто "Вмъкване" и след това изберете менюто "Номер на страница" .

Източник на снимки: JalanTikus (Функцията Номер на страница може да се използва от тези от вас, които търсят начин да придадат страници на дума в последователност).

 1. Изберете желаната позиция и номерационния формат.

Ако всички стъпки по-горе са направени, тогава вашият документ или документ за дипломна работа ще се показват последователно с номера на страници.

Можете също така да промените числовия формат на цифри, малки или малки букви, като се върнете в менюто „Номер на страница“, след което изберете опцията „Форматиране на номера на страници ..“ .

Как да номерираме различни страници в конкретна глава

Объркани ли сте, когато искате да добавите номера на страници с различни формати към вашия документ за дипломна работа? Търсите ли как да направите номера на страници в Word за дипломната си работа?

Извършването на номерирането в дипломната работа е малко сложно, тъй като обикновено форматът на номерирането в предговора, съдържанието на библиографията е различен от съдържанието или раздела за съдържание.

Но сложното не означава, че не можеш, банда. Можете да използвате функцията „Прекъсвания на раздели“, за да направите това.

Вместо да бъдете любопитни, по-добре е просто да следвате стъпките за това как да създадете страница в Word за следната теза .

 1. Поставете курсора в началото на страницата, където искате да промените формата на номериране на страниците.

Източник на снимки: JalanTikus (Искате ли да използвате различен формат на страницата за дипломната си работа? Ето как да създадете страница в Word за дипломната си работа).

 1. Кликнете върху менюто "Оформление на страницата" , след това изберете "Прекъсвания". Кликнете върху опцията "Следваща страница" .

 1. Кликнете два пъти върху долния / заглавието на страницата, която искате да промените формата на номериране да влезете в менюто раздела "Дизайн" .

 1. Изберете „Номер на страница“, след което изберете опцията от менюто „Форматиране на номер на страница“ .

 1. Задайте желания формат за номериране и колко номера на страници ще се показват на тази страница. Щракнете върху бутона „OK“ .

Свършен! Сега форматът за номериране на предишната страница ще се различава от страницата, която сте променили формата по-рано, банда.

Хайде, опитайте в документа на дипломната си работа! Така че форматът за номериране на страниците в съдържанието и глава 1 може да бъде различен.

О, да, за тези от вас, които търсят как да създадат страница в Word 2007 за дисертация или Ms версия. С други думи, стъпките са все същите, както по-горе.

Как да направите различни номера на страници, положени върху един документ

Е, ако преди това сте знаели как да номерирате различни страници в Word, този път ApkVenue ще обсъди и как да направите различни номера на страници в документ.

Що се отнася до самия метод, той е почти същият като начина за номериране на различните страници, който ApkVenue е обяснил по-горе. Къде можете да използвате функцията „Прекъсвания на раздели“ .

За повече подробности как да промените номерата на страниците в Word, можете да следвате стъпките по-долу.

 1. Поставете курсора в началото на страницата, където искате да промените номерацията на страниците.

 2. Щракнете върху менюто „Оформление на страницата“, след това върху „Прекъсвания“ , след което изберете опцията „Следваща страница“ .

Източник на снимки: Mouse Street (Една стъпка от това как да направите номерата на страниците различни в Word).

 1. Щракнете двукратно върху горния / долния колонтитул ** на страницата, за която искате да промените позицията за номериране.

 2. Деактивирайте менюто „Link to Previous“ .

 1. Щракнете върху менюто „Номер на страница“, след което изберете позицията, където се намира желаният номер на страница.

Свършен! Сега страницата има различно оформление на номера на страницата от предишните страници.

О, да, вие също трябва да знаете, че когато правите стъпка номер 2, празна страница обикновено ще се появи в предишния раздел.

Но можете да се отървете от него, като разгледате статията на ApkVenue на тема „Как да изтриете страници в Word“ .

Как да създадете страници в Word Android

За тези от вас, които имат висока мобилност, устройството със смартфон може да бъде една от основните джаджи, така че да можете да изпълнявате задачи дори когато сте навън.

Е, освен да мине през г-жа. Word на лаптоп, можете също да давате номера на страници на документи от приложението Word за Android, банда.

За повече подробности можете да видите как да създадете страница в Word Android изцяло по-долу.

 1. Изтеглете и отворете приложението Word на мобилния си телефон.
Офис приложения и бизнес инструменти Microsoft Corporation ИЗТЕГЛЯНЕ
 1. Отворете документа, за който искате да номерирате страницата.

 2. Докоснете квадратната икона в долния десен ъгъл, след което изберете менюто "Вмъкване" .

Източник на снимки: JalanTikus (Една от стъпките за създаване на страница в Word Android).
 1. Изберете опцията „Номер на страница“ и я коригирайте до желания формат на стила на номериране на страници.

Свърши се! Сега на вашия документ успешно е присвоен номер на страница, както е в примерното изображение по-долу.

Как Лесно е, нали, как да добавя страници в Word Android, банда?

Ето няколко начина да преместите Word лесно и лесно както за компютър, така и за Android.

Така че за тези от вас, които се мъчат да търсят начини да направят номера на страници в Word за дисертации, доклади и т.н., можете да изпробвате методите по-горе.

О, да, ApkVenue също ви напомни, че методите за предоставяне на страници в Word по-горе могат да бъдат направени във всички версии на Ms. Словото било 2007, 2010, 2016 или нещо друго.

Запишете вашите мнения и въпроси в колоната за коментари, да. Ще се видим в следващата статия!

Прочетете също статии за Word или други интересни статии от Даниел Кахяди .