как да се регистрирате и активирате BCA m-банкиране, без да посещавате банкомат

Искате ли да преведете пари, без да е необходимо да отивате на банкомат? Използвайте мобилното приложение BCA, но първо следвайте стъпките за регистрация и активиране на m-Banking BCA лесно по-долу.

Искате ли да превеждате пари или да извършвате платежни транзакции, без да се налага да ходите до банка или банкомат? За да го улесните, можете да използвате услугите за мобилно банкиране, известен още като m-Banking BCA, тук!

За тези от вас, които не знаят, m-Banking BCA е една от услугите, предоставяни от BCA чрез мобилното приложение BCA на HP за опростяване на транзакциите.

m-BCA предлага различни удобства, като например възможност за плащане на вноски за онлайн заявления за заем , попълване на баланси в GoPay и OVO и много други.

Вие сте клиент на BCA и искате ли да го използвате? Нека да разгледаме ревюто за това как да се регистрирате и активирате m-Banking BCA за лесни транзакции, както е показано по-долу!

1. Как да се регистрирам за m-Banking BCA Online чрез HP

За да се регистрирате онлайн за m-Banking BCA, без да отидете в банка, можете първо да го направите чрез мрежата на банкоматите BCA, която е разпръсната на много места.

Намерете най-близкия до вашето местоположение и не забравяйте да подготвите вашия смартфон, който е свързан с интернет, а! Ето няколко лесни стъпки.

 • Посетете най-близкия банкомат на BCA , въведете картата на банкомата и въведете ПИН кода. В началното меню изберете опцията Теглене на пари в брой / Други транзакции на екрана.
Източник на снимката: bca.co.id
 • На следващата страница изберете менюто e-Banking List и изберете Mobile Banking .
Източник на снимката: bca.co.id
 • Преди да се регистрирате, първо прочетете информацията, за да се регистрирате за m-Banking BCA, както е показано на екрана. Ако е така, изберете ДА .

 • След това въведете номера на мобилния телефон, който ще се използва за транзакцията, и изберете КОРЕКТНО, за да продължите.

Източник на снимката: bca.co.id
 • Потвърдете номера на мобилния телефон, който ще използвате за m-BCA, като изберете опцията ДА на екрана.
 • След това ще бъдете помолени да въведете своя m-BCA PIN с 6 цифрени номера. Имайте предвид, не използвайте комбинация от телефонни номера, рождени дни и каквото и да било друго, което е лесно за отгатване от други хора.
 • Ако сте въвели ПИН кода веднъж, ще бъдете помолени да го потвърдите още веднъж, банда.
Източник на снимката: bca.co.id
 • Изчакайте процеса известно време, докато потвърждението за регистрация на BCA m-Banking се появи успешно на екрана. Банкоматът ще отпечатва и разписки за транзакции .
 • Сега можете да напуснете банкомата и не забравяйте да вземете обратно картата си за банкомат BCA, Добре!
Източник на снимката: bca.co.id
 • Превключете на вашия смартфон , изтеглете най-новото мобилно приложение BCA за потребители на Android, което можете да намерите по-долу.
 • За потребителите на iPhone можете да го получите и чрез услугата App Store.
Apps Productivity PT Bank Central Asia tbk. ИЗТЕГЛИ
 • Отворете инсталираното мобилно приложение BCA и изберете менюто m-BCA . След това прочетете условията на m-BCA и изберете Приемам .
 • След това въведете 16-цифрения номер на BCA карта за банкомат, който можете да намерите отпред. Ако е така, изпратете SMS, за да получите отговор. Уверете се, че имате достатъчно кредит, добре!
 • След това ще бъдете помолени да създадете BCA код за мобилен достъп, който се състои от комбинация от 6 знака от букви и цифри.
 • Въведете два пъти кода за мобилен достъп BCA и докоснете OK .
 • Сега BCA mobile може да бъде достъпен на вашия смартфон . За да можете обаче да извършвате финансови транзакции, първо трябва да го активирате.

Така че, за да разберете как да активирате финансовите услуги на BCA, просто разгледайте следващото обяснение по-долу!

2. Как да активирам m-BCA Online Financial Services

Ако сте изпълнили горните стъпки, можете да извършите няколко транзакции на m-Banking BCA, като например отваряне на менютата m-Info и m-Admin .

Междувременно, за да извършвате финансови транзакции като m-Transfer , m-Payment и m-Commerce , първо трябва да го активирате, което може да стане по два метода.

Източник на снимката: bca.co.id

Активиране на BCA Финансови услуги в клонове

Първо, можете да активирате финансовите услуги на m-BCA, като посетите най-близкия клон на BCA и предприемете следните стъпки.

 • Елате в обслужването на клиенти в най-близкия клон на BCA.
 • Вземете вашата книга Tahapan, карта за банкомат BCA, оригинален KTP и номер на мобилен телефон за услугите на m-BCA.
 • Освен това, обслужването на клиенти ще активира вашата финансова функция m-BCA.
Източник на снимката: bca.co.id

Как да активирам m-BCA Financial Services, без да ходя до банка

Второ, можете също да активирате BCA финансови услуги онлайн, без да се налага да отивате в банката чрез услугата Halo BCA . Ето някои неща, които трябва да подготвите и направите.

 • Обадете се на Halo BCA на 1500888 и поискайте да активирате BCA mobile financial.
 • Проверете със служители на Halo BCA.
 • След това всичко, което трябва да направите, е да изпратите пълните документи по имейл до Halo BCA ([email protected]) .
 • Изпратените данни са снимка на KTP, ваша снимка с KTP и подписано заявление за финансово активиране на m-BCA.

Освен m-BCA, можете също да активирате финансовите транзакции на KlikBCA чрез услугата Halo BCA, както по-горе. За да бъдете по-ясни, вижте изцяло по-долу!

 • Свържете се с Halo BCA на 1500888 и им кажете да активират финансовите транзакции на KlikBCA.
 • Разкажете информация за номера на акаунта и номера на мобилния телефон, с които можете да се свържете. * Изпратете пълни документи за кандидатстване на имейл адреса на Halo BCA _ ([email protected]) _.
 • Документът се състои от KTP фото данни, автопортрет с KTP и подписано заявление за KeyBCA за KlikBCA. Общият размер на прикачения файл не може да бъде повече от 5 MB .
 • Екипът на Halo BCA ще изпрати известие по имейл относно състоянието на заявлението за активиране на финансови транзакции на KlikBCA.
 • Ако заявлението за активиране на финансови транзакции е успешно, KeyBCA ще бъде изпратен на адреса, който сте регистрирали по-рано.

За информация активирането на финансовите транзакции на m-BCA чрез услугата Halo BCA е валидно само до 31 март 2021 г. и може да се промени по всяко време.

Така че тези от вас, които работят от вкъщи, могат да останат продуктивни, като извършват финансови транзакции чрез BCA mobile, без да се карат да отидат до банкомат или директно да отидат в BCA Bank.

Характеристики и услуги на m-Banking BCA (BCA mobile)

Сега, като използвате услугата m-Banking BCA чрез приложението BCA Mobile, можете да извършвате различни транзакции и функции като следните.

Категория Услуга BCA m-Banking (BCA mobile)
м-инфо Информация за баланса


Информация за RDN / сметки на клиентски фондове (информация за салдото и мутации на сметки)

m-трансфер Прехвърляне към BCA акаунт


BCA Виртуален акаунт

m-Плащане Плащания по сметки, а именно кредитни карти, PLN, PAM, мобилни телефони, телефони, застраховки, образование и други
m-Commerce Закупете кредит за допълване, предплатени PLN и други
m-Admin Активиране, промяна на ПИН, други (регистриране и изтриване на информация за кредитна карта на BCA)
Без карти Теглене на пари в брой и депозити в брой без карта на банкомат
Флац Проверете баланса на картата Flazz BCA (изисква устройство с NFC функция)
Дял Прехвърлете салдото по BCA акаунта си в приложението Sakuku
Клавиатура BCA Активирайте приложението BCA Keyboard за транзакции директно от клавиатурата

Разлика между m-Banking BCA (BCA mobile) и BCA Internet Banking (KlikBCA)

Освен m-Banking чрез мобилното приложение BCA, BCA има и друга услуга, наречена Интернет банкиране, която носи името KlikBCA .

Въпреки че функциите са еднакви, знаете, че тези две услуги имат различни методи на използване.

Източник на снимки: pymnts.com

Основната разлика между мобилното банкиране и интернет банкирането е средствата за достъп до тях, а именно мобилното приложение BCA и уебсайтът KlikBCA .

От начина на използване, за да използвате m-Banking BCA, се нуждаете от приложение, квота за интернет и SMS кредит, например при регистрация на номер на акаунт.

Докато BCA за интернет банкиране ви е необходима само квота за интернет, а транзакциите използват маркер за функцията за удостоверяване.

Ако се интересувате от регистрация и активиране на BCA Интернет банкиране, можете да прочетете цялата статия тук:

ВИЖТЕ СТАТИИ

Това е всичко за това как да се регистрирате за m-Banking BCA за мобилното приложение BCA, което ApkVenue прегледа изцяло по-горе. По този начин не е нужно да си правите труда да се придвижвате напред-назад до банкомата, нали?

О, да, уверете се, че когато използвате BCA mobile, интернет мрежата на вашия смартфон работи гладко и не се прекъсва, така че транзакциите да са гладки.

Дано полезно и късмет!

Прочетете също статии за Fintech или други интересни статии от Andini Anissa .