7 лесни и ефективни начина за спестяване на интернет квота!

Тези съвети за това как да спестите мощна интернет квота могат да направят вашата квота да продължи дълго, знаете ли! Не вярвайте? Хайде, вижте как да запазите клетъчни данни тук!

Как да спестите интернет квота може да ви помогне да направите интернет пакета, който имате, да продължи по-дълго. Можете също така да се свържете с роднини за по-дълго време.

Интернет в днешната ера стана много важен и решаващ. Един ден не се виждате, може да сте в разхвърляно настроение . Просто го признай, нали?

За съжаление използването на квота за интернет данни е обратно пропорционално на цената. Колкото повече и по-бързо се предлага връзката, толкова по-скъпа ще бъде тя. Може да излезе кратко, ако е така.

Но успокойте се, сега не е нужно да се притеснявате твърде много. За тези от вас, които са икономични или спестяват квота за интернет, ApkVenue иска да ви даде няколко съвета как да не изчерпите бързо квотата си за интернет . Гарантирано да бъде икономичен!

7 ефективни начина за спестяване на интернет квота на Android

Ако не можете да кажете на доставчика да намали цената на интернет пакета, поне всичко, което можете да направите, е да пропуснете мобилния си телефон, може да намали използването на данни.

С изтънчеността на съвременните операционни системи за смартфони можете да направите няколко неща, за да удължите по-дълго квотата си в интернет.

Намаляването на размера на изображението, ограничаването на използването на интернет на определена страница или дори интелигентното изключване на данните може да се направи, за да се запази вашата интернет квота.

Така че, ако нямате търпение да разберете как да спасите квотата на Indosat или как да спестите от скъпата квота на Telkomsel, следвайте тези съвети как да спестите квота, банда!

1. Как да запазите интернет квота с помощта на Chrome Data Saver

Ако сте потребител на браузър Chrome , можете да намалите използването на квотата си за данни, като активирате функцията за спестяване на данни .

За да активирате тази функция, можете да отидете в менюто Настройки> Икономия на данни> ВКЛ . Тази функция ще компресира вашите данни с до 50%, за да намали използването на данни на вашия телефон с Android.

Този метод за спестяване на квота е наистина ефективен, знаете ли. Chrome ще работи автоматично, за да намали използването на интернет данни при сърфиране .

За тези, които нямат това приложение за браузър, можете да го изтеглите чрез връзката по-долу и веднага да практикувате как да запазите квотата на Telkomsel, Tri и други оператори.

ИЗТЕГЛЕТЕ Google Browser Apps

2. Как да запазите квотата, като деактивирате нежеланите опции за синхронизация

Следващият начин за запазване на данни е да деактивирате акаунти, които имат опции за синхронизация, които не използвате редовно.

За да започнете, можете да отидете в Настройки> Акаунти> изберете акаунта, с който не искате да синхронизирате .

Това ще спести квотата ви за данни, тъй като приложението няма да се свърже автоматично с интернет.

3. Как да запазваме данни, като ограничаваме използването на интернет квоти

Сигурни ли сте, че знаете предупрежденията за използване на данни и функциите за системно ограничение, които са вградени във всеки мобилен телефон с Android?

Можете да използвате тази функция, за да ви предупреди, когато използването на данни е надвишило ограничението.

За да го използвате, можете да отворите Настройки> Използване на данни> Клетъчни данни> Задаване на ограничение за клетъчни данни . Докоснете, за да го активирате.

Въпреки че изглежда много проста, тази една функция е много ефективна като начин за спасяване на Tri, Telkomsel и други квоти на operaot, особено за потребители, които са импулсивни в използването на интернет.

Други начини за спестяване на интернет квота

4. Ограничете използването на данни във фонов режим (Ограничете фоновите данни)

Ако наистина смятате, че квотата ви за данни е разточителна, един от начините да я запазите е да спрете използването на фонови данни .

За да ограничите това, можете да отворите менюто Настройки> Използване на данни> Докоснете трите вертикални линии горе вдясно> Ограничаване на фоновите данни> OK .

Това ще намали приложенията, които използват данни, когато работят във фонов режим , но проблемът е, че вашите известия ще пристигнат със закъснение.

Въпреки че има последствия, този начин за запазване на клетъчни данни може да бъде основна опция за вас.

5. Идентифицирайте приложението, което изсмуква квотата на данните

Начинът да се предпази квотата от разточителство се забравя много, въпреки че често е основната причина за екстравагантната квота, която не се открива.

Много приложения са направени, за да ни улеснят при свързването с интернет, но това, разбира се, го консумира много данни.

За да разберете кои приложения консумират много данни, можете да посетите менюто Настройки> Използване на данни , превъртете надолу и да намерите списък с приложения, които консумират много от вашите данни.

Решението е, че можете да деинсталирате приложението, след което да го замените с ново приложение, което спестява повече квота данни. Как, опитахте ли вече как да запазите тази една квота?

6. Как да запазите квотата в Интернет, като ограничите използването на данни от приложенията

Опцията за използване на данни за Android не е единственият начин да ограничите използването на данни за приложение. Някои приложения имат свои собствени опции за синхронизиране и опции за данни.

Синхронизацията обаче е наистина полезна. Особено ако разчитате на съхранение в облака. Процесът на синхронизиране обаче губи батерията.

Можете да получите достъп до него от менюто за настройки в приложението. Например Google Photos , можете да отворите Настройки> Архивиране и синхронизиране, за да видите опциите за спестяване на данни.

Като ограничите използването на данни от това приложение, можете да спестите повече при използване на клетъчни данни. Този метод за спестяване на квота е много ефективен за вас, за да практикувате.

7. Как да запазите данни, като ограничите актуализациите на приложенията

Ако използвате приложение от Google Play Store, мобилният ви телефон автоматично ще актуализира инсталираните в него приложения.

Актуализациите, предлагани от приложението, понякога изяждат много голяма квота, това разбира се ще направи квотата разточителна. За да се справите с това, можете да активирате опцията само за Wifi .

Приложението ще актуализира данните само когато мобилният ви телефон е свързан с WiFi. За да го активирате, можете да влезете в Play Store и да изберете менюто Settings> Auto-update apps> Auto-update apps over WiFi Only .

Количеството актуализиране на приложението варира. Някои са малко, но някои могат да похарчат стотици мега. Следователно изключването на автоматичните актуализации е мощен начин за спестяване на интернет квота.

Бонус видеоклипове: мощни трикове как да запазите клетъчни данни

Можете да направите нещата по-горе, за да заобиколите мобилния си телефон, за да спестите от използването на квота за данни. Така че можете да направите парите си по-полезни, а не само да купувате кредит за интернет пакети.

Начинът за запазване на квотата Telkomsel, Tri, XL и други оператори, който ApkVenue сподели този път, всъщност е много лесен за практикуване, просто често остава незабелязан.

Имате ли начин да запазите квотата си за други пакети данни или не? Споделете чрез колоната за коментари!