най-лесният и безопасен начин да проверите NPWP онлайн!

Объркан от вашия статус на NPWP, все още ли е активен или не? Ето един лесен начин да проверите вашия NPWP номер онлайн, най-бързият и определено БЕЗОПАСЕН!

Как да проверите онлайн номера на NPWP е поредица от стъпки, с които много хора не са твърде запознати. Въпреки че активният статус и дали NPWP е много важен, знаете.

Освен това NPWP също често се използва като един от най-често задаваните документи за административни изисквания. Следователно за тези от вас, които вече имат доход, наличието на личен или бизнес субект NPWP се е превърнало в задължение.

Но за съжаление често забравяте номера на NPWP, който съдържа важни и поверителни данни. Сега, за да разберете, тук ApkVenue ще ви каже как да проверите NPWP онлайн лесно и бързо.

Какво е NPWP?

Идентификационен номер на данъкоплатеца или NPWP е номер, даден на всеки отделен данъкоплатец (WP), който се използва като идентичност при упражняване на техните права и задължения.

Всички, които имат работа, трябва да имат ИНН, като служители, предприемачи ( предприемач ) и други, за да печелят в Индонезия.

Самият NPWP е разделен на два типа, а именно личен NPWP и корпоративен NPWP, които се диференцират, както следва:

 • Личен NPWP , е NPWP, собственост на всеки, който има доход в Индонезия.
 • Корпоративен NPWP , е NPWP, собственост на предприятие или компания, която има доход в Индонезия.

Е, това, което ApkVenue ще обсъди този път, е Личният NPWP, който е собственост на всеки, който печели, независимо дали за данъчни или административни цели.

За да проверите онлайн номера на NPWP , ApkVenue предостави пълен преглед по-долу.

Как да се провери NPWP Брой Online и Знай своя статус е активен или не?

Може би някои от вас се чудят: "Как да проверите забравен номер на NPWP онлайн?"

Въпроси като този обикновено се задават от хора, чиито NPWP карти са изгубени, банда. Но за съжаление НЕ МОЖЕТЕ да проверите своя забравен или изгубен NPWP онлайн .

Това е така, защото номерът на NPWP всъщност е поверителен, тъй като съдържа лични данни или информация от собственика.

Следователно номерът на NPWP може да бъде известен само на хора, които имат интерес и са свързани, като семейство, лични партньори или бизнес партньори.

За да проверите NPWP, който сте забравили, трябва директно да се свържете с генералния директор на данъците или да дойдете в данъчната служба, която ApkVenue ще прегледа на следващата точка.

Но тук все още можете да проверите дали вашият NPWP е все още активен или не, като следвате двата метода, които ApkVenue ще обясни по следния начин.

1. Проверете NPWP онлайн чрез онлайн сайта DJP

Първо, можете да използвате уебсайта на Генералната дирекция на данъците онлайн (DJP Online), за да разберете дали NPWP все още е активен или не, банда.

Сайтът DJP Online е официалният сайт, принадлежащ на Главна дирекция по данъците, където можете да проверите вашия NPWP дали е активен или не независимо и разбира се, тук е гарантирана поверителността на вашите данни.

Ето няколко стъпки, които можете да изпълните, за да проверите личния си NPWP чрез този официален държавен уебсайт.

 1. Посетете уебсайта на DJP Online (//djponline.pajak.go.id/account/login).
 1. Влезте в акаунта на DJP Online. Щракнете върху връзката в раздела Все още не сте регистрирани? Регистрирайте се тук, ако нямате акаунт.
 1. Вижте информацията за активното състояние на номера на NPWP на показаната страница.

2. Проверете чрез данъчния сайт SSE3

Освен преминаването през уебсайта на DGT Online, има и други начини, които са по-лесни и без да е необходимо да влизате . Тук можете да използвате сайта за електронна поща или SSE3 данък , банда.

Този сайт се управлява и от Главна дирекция по данъците, така че не е нужно да се притеснявате при достъп до този сайт.

 1. Отворете сайта SSE3 Pajak (//sse3.pajak.go.id/registrasi).
 1. Въведете 15-цифрения номер на NPWP в предоставената колона.

Ако вашият статус на NPWP е все още активен, обикновено колоната Име ще се попълва автоматично според регистрираната самоличност. Ако обаче е в неефективно (NE) или изтрито (DE) състояние, колоната с име ще бъде празна.

Note:


Sebenarnya NPWP Pribadi memiliki masa berlaku seumur hidup alias tidak memiliki masa kadaluarsa. Namun status Non Efektif (NE) atau Dihapuskan (DE) dapat terjadi dikarenakan beberapa hal.

Колекция от алтернативни начини за проверка на NPWP № ( онлайн и офлайн )

Както при прегледа в предишната точка, можете да проверите номера на NPWP, който сте забравили, като посетите най-близката данъчна служба или по други методи.

Когато правите тази жалба, не забравяйте да носите документи като оригиналния e-KTP, както и фотокопие.

И така, за колекция от алтернативни начини за проверка на онлайн и офлайн NPWP , подробностите са по-долу!

1. Елате директно до най-близката данъчна служба (KPP)

Първо, ако имате достатъчно свободно време, силно се препоръчва да отидете и да дойдете в най -близката служба на данъчната служба (KPP) .

Там можете също да задавате различни въпроси относно данъчното облагане, например NPWP, който е забравил номера до статута на NPWP, който вече е активен или не.

Проверката на NPWP в най-близката данъчна служба е малко по-изчерпателна, защото тук можете да се консултирате за света на данъчното облагане.

Този метод изисква малко повече усилия, но е много ефективен, защото можете да попитате директно експертите, като общувате директно.

2. Запитване по имейл за жалба на данъчната служба

В интернет можете да подадете жалба чрез официален имейл, предоставен от Главна дирекция по данъците на Република Индонезия.

Можете да изпратите имейл с жалба до адрес на жалба@pajak.go.id, който е официалният имейл, предоставен от Генералната дирекция по данъците на Република Индонезия.

Може би един от недостатъците на този метод е да се наложи да се изчака отговор по имейл от властите. Проверката на номера на NPWP по този начин е алтернатива, ако двата метода за проверка на NPWP онлайн не работят.

Дългият или краткият процес, обикновено зависи и от броя имейли, които идват в този ден, банда.

3. Обаждане на данъка на Kring

За тези от вас, които искат да попитат по телефона, можете също да се обадите до данъчната служба с номер 1500200 .

Самата услуга Kring Pajak има часове за обслужване от понеделник до петък, започвайки от 08.00-16.00. Тъй като този номер е номер на услуга, ще трябва да изчакате известно време, ако услугата е пълна.

Подобно на данъчната служба, тук ще можете директно да се консултирате с данъчните власти за проблемите с NPWP, които имате.

4. Попитайте чрез официални социални медии

И накрая, можете да задавате въпроси и чрез официални социални медии. Тук ApkVenue препоръчва използването на Twitter, тъй като е доказано ефективно при предоставянето на най-добрата услуга.

Можете да споменете директно сметката на Главна дирекция по данъците Ri (@DitjenPajakRI) или Kring Pajak 1500200 (@kring_pajak) за консултация.

Можете директно да попитате чрез туит или ако е лично, можете директно да го пренасочите към Direct Message (DM).

Това е причината, поради която не можете да проверите NPWP, който е неефективен или изтрит

Ако установите, че NPWP е неефективен (NE) , може да сте изпълнили следните критерии:

 • Вече не правите бизнес дейности или не правите самостоятелна работа.
 • Имате доход под необлагаем доход (PTKP) от 54 милиона IDR годишно.
 • Пребиваване или пребиваване в чужбина за повече от 183 дни в рамките на 12 месеца и не възнамерява да напусне Индонезия окончателно.
 • Са подали искане за заличаване и решение не е издадено.
 • Жени, които са омъжени и имат отделен NPWP от съпрузите си и не възнамеряват да изпълняват отделни данъчни задължения.
 • Неизвестно и адресът отново беше намерен.

За данъкоплатци с неефективен NPWP (NE) можете да кандидатствате повторно за активиране на NPWP, като попълните формуляр и посетите данъчната служба (KPP).

За тези от вас, които обаче са подали заявление за изтриване и вече имат отказан от NPWP (DE), единствената стъпка е да създадете нов NPWP.

Това е обяснение Джака за това, как да се провери NPWP номера онлайн лесно и бързо.

Сега не е нужно да се притеснявате и да имате проблеми с познаването на NPWP, който е забравил вашия номер и активна информация или не NPWP, който имате.

О, да, ApkVenue ви призовава никога да не разпространявате NPWP на никого, а. Използвайте го разумно. Късмет!

Прочетете също статии за NPWP или други интересни статии от Рейналди Манасе .