7 начина за ускоряване на Google Chrome и спестяване на RAM

Ето как да ускорите Google Chrome на компютър, така че да работи леко, известен още като анти-бавен и да спести RAM.

Пуснат за първи път през 2008 г., Google Chrome вече се превърна в един от най-добрите и популярни браузъри в света. Както за PC, така и за мобилни версии, тъй като е гъвкав, има много функции и се предлага и на междуплатформена основа . За съжаление, Chrome е известен и с това, че губи RAM и изразходва живота на батерията на лаптопа.

Тогава как да ускорите Google Chrome и да направите производителността по-стабилна и по-малко податлива на сривове, въпреки че отваряте множество раздели? Опитайте да отворите диспечера на задачите на вашия компютър, ще видите, че има много различни записи за Chrome. Тъй като всеки отделен раздел, приставка и разширение допринася за консумацията на памет. Това всъщност е за осигуряване на по-бързо изживяване, но на практика всъщност ще намали производителността и ще изтощи батерията.

  • Лесни начини за активиране на режима на четене в Google Chrome Android
  • Ето 10 от най-добрите уеб браузъри, които да заменят Google Chrome
  • Как да запазите квотата за интернет данни в Google Chrome на компютър

7 съвета как да накарате Google Chrome да работи бързо и да запазите RAM

Google не е нито сляп, нито сляп за този проблем. Сега можете да направите няколко неща, за да ограничите използването на RAM, така че Chrome да продължи да работи леко, известен още като не бавен. Докладвайки от Techspot , тук ApkVenue споделя някои „скрити“ функции като начин за ускоряване на Google Chrome за получаване на максимални резултати по време на сърфиране.

1. Затворете ръчно

Когато Chrome започне да се чувства вял, прегледайте процесите, работещи във фонов режим, като натиснете комбинацията от клавиши CTRL + ALT + Delete, за да отворите диспечера на задачите. След това отворете раздела Процеси, където можете да видите използването на RAM на Chrome. Сега първият начин за ускоряване на Google Chrome, просто затворете това, което не е необходимо.

2. Премахнете неизползваните разширения

Само защото ви харесва да изтегляте видеоклипове в YouTube, така че можете да ги изтеглите с едно щракване, не означава, че имате нужда от разширение, което да работи постоянно. Бъдете избирателни относно инсталирането на разширения, можете също да ги зададете ръчно и да ги включите, когато е необходимо. Ако е необходимо, премахнете, когато всъщност не се използва.

3. Активирайте приставката Click-to-play

Chrome вече започва да блокира реклами под формата на Flash и също така ще започне да блокира стандартния Flash от по-късно тази година, с изключение на няколко големи сайта. Самият Chrome вече има вградена функция clik-to-play , която работи за всеки плъгин . За да го активирате, отворете " chrome: // settings ", щракнете върху " Покажи разширени настройки ", след това щракнете върху " Настройки на съдържанието ". Превъртете надолу до раздела за приставки и изберете „ Позволете ми да избера кога да стартирам съдържанието на приставките “.

Уверете се също, че опцията „ Винаги разрешено да се изпълнява “ не е активирана, тъй като ще замени настройката за кликване за възпроизвеждане . Сега, ако видите нещо маловажно в списъка с приставки , изключете го или го премахнете, както направихме с разширенията.

4. Инсталирайте One Tab или The Great Suspender Extension

Ако сте склонни да имате отворени няколко раздела наведнъж и не възнамерявате да променяте този навик, има няколко разширения, които могат да помогнат на Google Chrome да спаси RAM. Два от най-популярните избори са One Tab и The Great Suspender . Един раздел ви позволява да затворите всички отворени раздели с едно щракване и вместо това да ги превърнете в списък. Ако имате нужда от достъп до тези раздели, можете да върнете всички раздели наведнъж или поотделно, като кликнете върху връзкатавсеки. Можете също така лесно да експортирате и импортирате раздели като списък с URL адреси. В зависимост от това колко раздела се изпълняват и колко скриптове се изпълняват в разделите, преместването на всички раздели в един раздел може да бъде най-важният начин за ускоряване на Google Chrome.

Преминавайки към The Great Suspender , начинът, по който работи, автоматично ще спре неизползваните раздели за известно време. Освободете паметта и процесора, използвани от неизползваните раздели. Разделите могат да се върнат, когато щракнете отново, можете също да конфигурирате колко време да чакате, преди разделите да бъдат спрени.

Самият Google тества функция, наречена изхвърляне на раздели, започвайки от Chrome версия 45 , която работи почти същото като разширението The Great Suspender. Когато е активирано, разделите автоматично ще бъдат изхвърлени, когато системната памет е ниска и ще бъдат презаредени при щракване. Интересното е, че Chrome ще добавя раздели за сериализация, така че след като раздела бъде спрян и се презареди при щракване, той все още може да се върне точно там, където сте спрели.

5. Опитайте Chrome Experimental Features

Тези от вас, които искат да усетят усещането за поредица от нови функции, които се разработват от Google, могат да изпробват експериментални функции в Chrome. Начинът за отваряне на chrome: // flags към адресната лента ще ви покаже кратко предупреждение, че експерименталните функции могат да се променят, сриват или изчезват по всяко време. Ето някои предложени функции, които може да опитате.

  • Брой растерни нишки : Промяната на този номер от „По подразбиране“ на „4“ ще ускори процеса на изобразяване на изображението.
  • Активиране на бързо затваряне на раздели / прозорци : За да направите раздели по-бързо затваряне.
  • Активиране на експериментални функции на платното : Позволява на Chrome да използва непрозрачно платно, за да ускори зареждането на уеб страницата, което автоматично премахва всичко под пикселите на платното, които са невидими за потребителя.
  • Автоматично изхвърляне на раздела : Както ApkVenue беше споменато по-горе, ако се активира, раздела ще бъде автоматично изхвърлен, когато системната памет е ниска. Информация за щракване chrome: // изхвърля .
  • Раздел за управление на потребителския интерфейс за заглушаване на звука : Активирането на тази функция ще създаде звуков индикатор, така че не е нужно да превключвате раздели, за да заглушите звука.

Има над сто експериментални функции, които идват и си отиват, Google непрекъснато добавя тествани функции и премахва много от тях като част от тестването. Изберете каквото ви е необходимо, за да ускорите Google Chrome за по-приятно изживяване при сърфиране.

6. Активирайте спестяването на данни

Ако връзката с интернет е бавна, не забравяйте да активирате спестяването на данни, което значително ще намали използването на данни. Chrome ще компресира страниците, които посещавате, преди окончателно да ги изтегли. Трябва да се отбележи, че страниците, достъпни чрез частна връзка (HTTPS) или в раздел „инкогнито“, няма да могат да бъдат оптимизирани.

7. Изчистете кеша и използвайте теми по подразбиране

Други съвети, можете да изчистите кеша на доставчика на история, за да освободите малко място, ако е необходимо и да избегнете използването на персонализирани теми, тъй като те ще използват само системните ресурси. Можете също да ускорите сърфирането си, като научите как да използвате клавишни комбинации в Chrome.

Ето как да ускорите Google Chrome, така че Google Chrome да спести RAM, което може да увеличи максимално вашето сърфиране. Не се закачайте за един браузър, можете да използвате други алтернативни браузъри, за да получите съвпадение. Като Firefox, Opera и Safari. И така, кой е вашият любим браузър и защо? Нека да спорим в колоната за коментари.