100% работа! как да се справим със сините екрани на компютър, който е лесен

Компютърът е много полезен, но не е полезен, ако имате заболяване, наречено син екран. Ако имате това, обикновено компютърът ще иска да се рестартира и не може да се използва. За това вижте как да се справите със следния син екран!

В епоха като днешната изглежда използването на компютър е необходимост. Не само за работа, но и за игра в днешно време с компютър.

Компютрите наистина са полезни, но не са полезни, ако имате заболяване, наречено син екран. Ако имате това, обикновено компютърът ще иска да се рестартира и не може да се използва. За това вижте как да се справите със следния син екран!

  • Твърд диск с лош сектор! Тези 5 опасности от изключване на компютъра ви без изключване
  • Силно повреден! Тези 3 най-опасни компютърно невъзможни трика
  • 12 вида опасни компютърни вируси 2018 | Можете да създавате!

1. Често срещани причини за син екран на компютрите

Източник на снимката: Изображение: Уикипедия

Преди да разберете как да се справите със сините екрани, първо трябва да знаете какво причинява сините екрани. Защото, знаейки каква е причината или източникът, разбира се, ще бъде по-лесно да се справим.

Причините за сините екрани са доста. Това може да се дължи на грешки в Windows, добре познати вируси, хардуерен отказ и други. За да не се объркате при диагностицирането на проблеми със синия екран, следвайте тези стъпки ...

1. а. Стъпки за проверка на причините за синия екран на компютъра

Етап 1

Първо изтеглете софтуера, наречен "BlueScreenView" , можете да го изтеглите чрез следната връзка:

Изтегляне: най-новата версия на BlueScreenView

Стъпка 2

Ако сте го изтеглили, незабавно отворете софтуера, без да инсталирате. На номер 1 изберете най -новите „Dump Files“ . В номер 2 прочетете причините за синия екран на компютъра. Готово, сега знаете проблема.

2. Как лесно да преодолеете синия екран на компютъра

Източник на снимка: Изображение: Microsoft

След като разберете причината за синия екран, можете да се консултирате с ИТ експерт, като покажете екранна снимка на софтуера BlueScreenView . Включете и хронология, така че ИТ експертите да имат по-лесно да предлагат решения.

Но ако искате първо да правите бизнес сами, ето няколко неща, които можете да опитате ...

Метод 1: Извършете пълно сканиране с антивирус

Ако причината за синия екран е свързана с файловата система, това също може да е вирус. Следователно първият начин, по който можете да опитате, е пълно сканиране с помощта на антивирус.

ВИЖТЕ СТАТИИ

Метод 2: Извършете възстановяване на системата

И все пак, ако причината за синия екран е свързана с файловата система, това може да е защото сте инсталирали софтуер или драйвер, но резултатът се срива. За това вторият начин, който можете да опитате, е чрез възстановяване на системата.

Метод 3: Нулиране на Windows

Ако двата предишни метода не помогнат, можете също да опитате да нулирате или преинсталирате Windows. По принцип по този начин проблемите със синия екран, свързани със софтуера, могат да бъдат разрешени.

Метод 4: Проверете хардуера

Ако резултатите от анализа казват, че причината е свързана с драйвера, тогава нулирането или преинсталирането на Windows не помага, вероятно синият екран се дължи на хардуерен проблем. Начинът да се справите с този син екран е с обслужване или поддръжка.

Как да се справим със сините екрани всъщност не е толкова трудно, нали? Въпросът е, че първо трябва да знаете причината, не се колебайте да се консултирате с причината с ИТ експерт. Опитайте добре!

О, да, не забравяйте да прочетете свързани с компютъра статии или други интересни статии от 1S.

Банер: Основен дизайн