7 начина, по които хакерите проникват в пароли за wifi

Искате ли да знаете как да хакнете WiFi с пароли за WPA / WPA2, които хакерите обикновено правят? Е, тук е прегледът заедно с инструментите, които хакерите обикновено използват.

Искате супер бърза интернет връзка, на която можете да се наслаждавате директно на вашия смартфон или компютър и лаптоп, банда?

Е, един от начините е да се свържете със супер бърза WiFi мрежа . Особено ако можете да го получите безплатно!

За съжаление WiFi мрежите са на висока цена или обикновено са заключени с WPA / WPA2 защита . Тогава как хакерите лесно разбиват паролата за WiFi?

Преглед на WiFi мрежите и защитата на WPA / WPA2

Преди да влезете в основната дискусия, ApkVenue ще прегледа малко за WiFi мрежата и използваната в нея система за сигурност.

Снимка източник: etsy.com

WiFi, който много хора разбират като съкращение на Wireless Fidelity, може лесно да се тълкува като безжична мрежа, използвана за предаване на интернет.

Безжичната технология, която можете да намерите навсякъде, се основава на стандартизацията IEEE 802.11, определена от бандата IEEE ( Институт на инженерите по електротехника и електроника ).

Не само за интернет, WiFi се използва и като средство за изпращане на данни на почти всички системи, от телекомуникационни устройства, игри, аудио, дори до принтери .

Източник на снимки: muftlearning.com

Разглеждайки системата за сигурност на WiFi, тази безжична технология има поне два известни протокола, а именно WEP ( Wired Equivalent Privacy ) и WPA ( WiFi Protected Access ).

Самият WEP е стар училищен протокол за сигурност, който се използва от 1997 г. и има много дупки в сигурността, което улеснява хакване.

Така през 2003 г. WEP започна да бъде заменен с WPA, който има две версии, а именно WPA и WPA2, които се използват и до днес.

Въпреки че използвахме защитата WPA / WPA2 , все още има дупки за хакерите да пуснат начин за проникване в WiFi, който ApkVenue ще прегледа, както следва.

Колекция от начини за разбиване на WiFi пароли от хакери

Не за злонамерени намерения, хакерите, които ApkVenue ще прегледа този път, са натоварени с хакване на WiFi мрежи с цел намиране на дупки в сигурността в мрежата.

Той е различен от крекера, който ApkVenue е обсъждал преди и има зли намерения! ( Прочетете: Не се заблуждавайте! Ето основните разлики между хакери и хакери )

Тогава какви хакерски техники използват за разбиване на пароли за WiFi? Следва прегледът.

1. Извършване на нулиране на рутер

Източник на снимки: howtogeek.com

Първият начин за тестване на WiFi мрежа е директно чрез WiFi рутер , банда. Може да се каже, че това е най-лесният начин, по който обикновено правят хакерите .

Тук просто трябва да въведете IP адреса 192.168.1.1 или 192.168.0.1 и вашето потребителско име , след което хакерите могат директно да получат достъп до безплатния интернет от определени WiFi мрежи.

В допълнение, хакерите могат също да нулират рутера, като натиснат бутона за нулиране, който обикновено е дупка.

Натиснете с помощта на кламер за около 10 секунди и рутерът ще се върне към фабричните настройки , банда.

Този метод е ефективен и за проникване в Indihome WiFi пароли или други интернет доставчици .

2. Разбиване на WiFi чрез телефони с Android

Източник на снимки: play.google.com

Със смартфон с Android, който все още не е вкоренен или вкоренен , хакерите могат лесно да проникнат във WiFi интернет връзки със системата за сигурност WPS.

Тук можете да се възползвате от няколко приложения, например WiFi Warden или WIFI WPS WPA TESTER за подправяне на WiFi мрежи.

ApkVenue също така обобщи как да проникне в WiFi чрез мобилен телефон с Android, който ApkVenue прегледа в предишната статия, банда.

Ramtin Ardeshiri Apps Utilities ИЗТЕГЛЯНЕ

3. Подслушване на WiFi с Wireshark

Източник на снимки: jvns.ca

След това има Wireshark, който е анализатор на мрежов протокол, който може да накара хакерите да анализират данни и процеси в WiFi мрежа.

Wireshark не е само за разбиване на пароли за WiFi, но може да прихваща други хора, като наблюдава използвания интернет трафик .

Ако се използва на компютър или лаптоп, който е свързан към същата мрежа, тогава можете да разберете трафика на данни, който влиза и излиза от целта.

Има и информация за това колко квота, за какво се използва и кои са интернет данните.

Wireshark.org Инструменти за разработчици на приложения ИЗТЕГЛЯНЕ

Как да разбия други пароли за WiFi ...

4. Хакнете WiFi мрежи с Aircrack

Източник на снимки: kitploit.com

Подобно на Wireshark, Aircrack също е софтуер за хакване на WiFi парола, който може да се използва на типове 802.11a / b / g WPE и WPA .

По този начин можете да се свържете с мрежа и да отворите пароли, използвани във WiFi мрежи със системи за сигурност WEP и WPA, банда.

Като цяло инструментите и начините за проникване в WiFi се използват най-вече като тест за силата на паролата в WiFi мрежа.

Инструменти за разработчици на Aircrack Apps ИЗТЕГЛЕТЕ

5. Отворете WiFi парола с CMD команда

Източник на снимки: pinterest.com

За да разберете на WiFi паролата за дадено местоположение, можете да отворите паролата с помощта на команди в командния ред, или CMD софтуера .

На хакерите обикновено са насочени към устройства веднъж свързан към мрежа, отворена CMD в Windows 8 или 10, и въведете командата:

netsh wlan show profiles

Тази команда CMD ще изведе всички налични мрежи около вас. Тук хакерите ще събират пароли за WiFi и ще ги използват за свързване с други устройства.

На пръв поглед звучи лесно, но на практика се нуждаете от друг трик, банда.

6. Разбиване на WiFi пароли с WiFiSlax

Източник на снимката: xiaopan.co

Тогава начинът за проникване в любимите WiFi пароли на потребители на Windows, Mac и Linux е да се използва безплатен софтуер за Windows, наречен WiFiSlax .

Използвайки този софтуер , ще създадете фалшива WiFi мрежа с име, подобно на мрежите, налични около вас.

По-късно WiFiSlax ще запише паролата, въведена от жертвата, която е била измамена и просто трябва да се свържете с оригиналната WiFi мрежа.

7. Разбиване на WiFi мрежи с Kismet

Снимка източник: darknet.org.uk

И накрая, хакерите също използват софтуер, наречен Kismet, който е sniffer и IDS WiFi 802.11a / b / g / n слой 2 WiFi мрежа .

Kismet работи чрез събиране на пакети за идентифициране на мрежи и откриване на скрити мрежи.

Kismet е безплатен софтуер достъпно на Linux, Mac OSX и Windows платформи .

DISCLAIMER:


Metode di atas bukan bertujuan agar kamu berbuat jahat, melainkan hanya bersifat sebagai informasi agar kamu tahu bagaimana cara hacker meretas jaringan WiFi.

Бонус: Ето Лесният начин да смените IndiHome WiFi парола (PC и Android)

Една от най-безопасните мерки за защита, така че вашата WiFi мрежа да не бъде хакната, е редовно да сменяте пароли , поне веднъж месечно.

За потребителите на мрежата IndiHome ApkVenue също обсъди урока, който можете да прочетете тук!

ВИЖТЕ СТАТИИ

Видео: Колекция от неща, които не бива да използвате Безплатен WiFi

След като прочетете ревюто за хакване на WiFi мрежи по-горе, как се чувствате, банда? Става ли по-страшно или просто е наред?

За да сте сигурни, отсега нататък трябва да бъдете по-внимателни, когато използвате достъп до интернет. Бъдете нащрек и не забравяйте да използвате максимално безопасна защита, банда!

Прочетете също статии за WiFi Hack или други интересни статии от Fanandi Prima Ratriansyah