10 най-добри текстови редактора, за да направят кодирането още по-добро

Учите ли кодиране или друго програмиране? Ако е така, трябва да имате един от 10-те най-добри текстови редактори за програмисти по-долу.

Ако сте програмист или изучавате програмиране, най-добрият текстов редактор е задължителен за програмист. Самият текстов редактор е софтуер, който обикновено се използва от програмист при писане на програмен код. Текстовите редактори също често се използват от уеб дизайнерите за създаване на уеб страници, проектирани от тях.

Е, текстовите редактори обикновено имат функция само за писане на програмен код и без вграден компилатор . В текстов редактор обикновено има няколко общи характеристики, като например оцветяване на синтаксиса , търсене и замени синтаксис , коментирайки програмен код блок, код сгъване , номерата на редовете , линия маркировка , откъси , и др.

  • Не САЩ или Индия, това е страната с най-добрия програмист в света
  • Това е приложение за Android, което трябва да бъде инсталирано, ако искате да сте програмист
  • Нямате нужда от лаптоп, можете да бъдете надежден програмист само със смартфон

10 най-добри текстови редактори за програмисти

Има много текстови редактори, които, разбира се, имат различен външен вид и функции. Затова JalanTikus събра 10-те най-добри текстови редактора за програмисти като място за писане на програмен код.

1. Възвишен текст

Sublime Text е един от най-добрите текстови редактори за програмисти, особено уеб разработчици, които са много сложни за кодиране, маркиране и други. Sublime Text е може би задължително оръжие за уеб разработчиците . Ще ви хареса много простият потребителски интерфейс, със страхотни функции и производителност.

Sublime Text се предлага в платени и безплатни версии. Sublime Text също има много функции, включително goto anything , командна палитра , множество селекции , режим без разсейване , разделно редактиране , незабавно превключване на проекти , персонализиране на каквото и да е, API за приставки . Все още не е достатъчно? Sublime Text има много приставки , можете да изтеглите приставки в Интернет и да ги инсталирате.

2. Атом

Atom е текстов редактор, който има лиценз с отворен код и е достъпен за платформите OS X, Linux и Windows. Atom е направен от GitHub и се твърди, че е текстов редактор, който може да бъде персонализиран чрез промяна на конфигурационния файл.

Този атом е подобен на Sublime Text, тъй като е създаден с помощта на Sublime Text като негова референция. Atom е модулен, така че можете да инсталирате допълнителни приставки .

3. Notepad ++

Notepad ++ е най -добрият текстов редактор, който работи на операционната система Windows, която се разпространява като безплатен софтуер. Notepad ++ поддържа много езици, включително Assembly, C, C ++, C #, CSS, HTML, Java, Javascript, Pascal, Perl, PHP, Python, Ruby, Shell, SQL, VB, XML и други.

Notepad ++ има много предимства, като наличието на добър и атрактивен GUI. Освен това Notepad ++ може също да добавя различни приставки, които улесняват работата на програмиста.

4. Лека маса

Light Table е текстов редактор от краудфъндинг на Kickstarter, който е събрал до 300 000 щатски долара. Light Table се счита и за много модерен и иновативен текстов редактор .

Този редактор може лесно да бъде персонализиран, дори можете да вграждате графики и да виждате в реално време резултатите от определен код. Както повечето текстови редактори, Light Table поддържа много езици за програмиране. Той обаче има специални интеграции за няколко програмни езика, а именно Clojure, JavaScript, HTML и CSS.

5. Bluefish

Най -добрият текстов редактор за следващия програмист е Bluefish. Bluefish има няколко предимства, като например сложна функция за търсене, неограничени функции за отмяна / повторение , възможност за отваряне на хиляди файлове наведнъж и много други функции.

Що се отнася до външния вид, Bluefish не е толкова привлекателен като Thimble или Firebug. Ако обаче искате да пишете само код, Bluefish може да бъде опция, защото е предназначен за потребители, които се фокусират върху уеб програмирането. Функциите за HTML5 към CSS са вградени добре и със сигурност са междуплатформени, налични в Windows, Linux и Mac OS.

6. Скоби

Като цяло текстовите редактори се правят за общи цели, като Notepad ++ и Sublime, които могат да се използват за различни програмни езици и различни цели. Е, има и текстови редактори, които са изградени само за специфични цели, един от които е скоби .

Brackets е текстов редактор, специално разработен за целите на уеб дизайна и разработката отпред . Проект Скоби се извършва от Adobe е с отворен код и е активно, разработена от общност от уеб разработчици .

7. Вим

Vim или Vi Improved е най-добрият текстов редактор, който е много мощен . Това приложение ви позволява да правите всичко, като използвате само клавиатурата и въоръжени с преки пътища . С Vim можете да променяте текст в документ, да местите, изтривате редове, да променяте автоматично и много повече, без да се налага да използвате мишката.

Vim е любимият редактор на изходен код на програмистите при създаването на програми. Повечето от тези, които обичат да използват Linux, обикновено харесват Vim. Можете обаче да харесате и този редактор, защото Vim може да се използва за общи задачи за редактиране , например като място за писане на доста дълги статии.

8. Emacs

Emacs е многофункционален текстов редактор, който е широко признат от компютърните програмисти и други компютърни потребители. Оригиналната версия е написана от Ричард Столман през 1975 г., която първоначално заедно с Гай Л. Стийл-младши . Името му е взето от съкращението MACroS Editor. Оттогава се появиха много версии на Emacs, но в момента най-широко използваните са GNU Emacs (написан също от Stallman) и XEmacs .

GNU Emacs има лозунга „ редактор с изглед в реално време, който може да се разширява, персонализира и самодокументира “. Освен това, GNU Emacs е написан на C и предоставя Emacs Lisp като разширителен език . Emacs има помощна функция, която предоставя изчерпателна документация на командите, променливите и функциите, включени в нея. Освен това, той също има вграден урок, който ще се появи автоматично, когато потребителят въведе команди за редактиране, без да отваря файлове.

9. UltraEdit

UltraEdit е и най-добрият текстов редактор, който е много мощен и много популярен. Предимството на UltraEdit е, че той може да работи на почти всички операционни системи като Linux, Max Os и Windows.

Подобно на други текстови редактори, функциите UltraEdit са много изчерпателни. Някои от предимствата на UltraEdit, включително 64-битова обработка на файлове , Unicode поддръжка , редактиране на базата на текст диск , голяма работа файл , многоредово намерите и замените , проверка на правописа и др. Ако обаче искате да използвате всички мощни функции на UltraEdit, трябва да закупите лиценз.

10. ICEcoder

ICEcoder е текстов редактор, базиран на браузър, който ви позволява да извършвате кодиращи дейности директно в браузъра онлайн или офлайн . Това означава, че всичко необходимо за програмиране е в браузъра. ICEcoder поддържа множество езици, включително HTML, CSS, Javascript, PHP, Ruby и много други.

Това са 10-те най-добри текстови редактори за програмисти. Всеки софтуер има свои собствени превъзходни функции, които могат да ви помогнат при програмиране .