7 филма за най-добрите митологични богове 2020, които трябва да гледате!

Ето препоръчителни филми за митологични богове, които трябва да гледате! Освен вълнуващ, този филм предоставя и нови прозрения в митологията на различни страни.

Много култури, традиции или вярвания в света съдържат истории за митологията и боговете. За тях боговете се считат за фигури, които защитават и поддържат баланса на природата и хората на земята.

Това е, което доведе до това, че много от тези истории бяха адаптирани във филми за богове . Фонът на историята също варира, от гръцка до скандинавска митология, всичко е там.

Тъй като беше адаптиран към големия екран, например филм за египетски бог, разбира се, имаше редица модификации и иновации, направени от режисьора, за да стане по-комерсиален и приемлив за публиката от всички сфери на живота.

Въпреки това ценностите и основните елементи на филма за боговете все още могат да бъдат предадени добре, банда!

Препоръчани филми за най-добрите митологични богове

Моралните и културни ценности, съдържащи се във филма за митологичния бог, са много значими и добри за гледане.

Любопитни ли сте За тези от вас, които се интересуват от истории за боговете, тук обобщаваме 7 препоръчителни филма за богове, които трябва да видите !

1. Джейсън и аргонавтите (1963)

Този гръцки митологичен бог филм излиза от 1963 г. , разказвайки за приключенията на Язон, синът на Алкимед с група корабни герои, наречени Аргонутите.

Те бяха възложени да намерят Златното руно или златното руно по заповед на цар Пелий. По пътя си те трябва да се изправят срещу всякакви опасни врагове.

Започвайки от племе убийци, приказни изкусителки, вещици и дори дракон. Благодарение на изчистената сюжетна линия и вълнуващото приключенско действие, това го прави един от най-добрите екшън филми , които трябва да гледате.

Заглавие Джейсън и аргонавтите
На живо 31 август 2016 г.
Продължителност 1 час 44 минути
Производство Morningside Productions, Columbia Pictures
Директор Дон Чафи
В ролите Тод Армстронг, Нанси Ковак, Гари Реймънд и др
Жанр Екшън, приключенски, семейни
Рейтинг 91% ( RottenTomatoes.com )


7,3 / 10 ( IMDb.com )

2. Wonder Woman (2017)

За феновете на най-добрите филми за супергерои от DC трябва да сте запознати с този последен филм за боговете. Издадена през 2017 г., Wonder Woman разказва историята на приключенията на принцеса Даяна, дъщерята на Зевс, която ще се превърне в страхотен супергерой.

Заедно с амазонските воини той ще се бие срещу Арес , Богът на войната, който унищожава световния ред и убива много невинни хора.

С нитването и страхотната актьорска игра на Гал Гадот, както и перфектната сюжетна линия, този филм Дева Зевс и семейството му ще бъдат силно препоръчителни за гледане.

Заглавие Чудна жена
На живо 2 юни 2017 г.
Продължителност 2 часа 21 минути
Производство DC филми, RatPac Entertainment, Atlas Entertainment
Директор Пати Дженкинс
В ролите Гал Гадот, Крис Пайн, Робин Райт и др
Жанр Екшън, приключенски, фентъзи
Рейтинг 93% ( RottenTomatoes.com )


7,4 / 10 ( IMDb.com )

3. Тор: Рагнарок (2017)

Ако DC има Wonder Women, Marvel Studios има Thor. Филмът, който излезе през 2017 г., има своите корени във фигурата на Тор, който е син на Бог Один, един от най-влиятелните богове в скандинавската митология.

Този филм за скандинавските богове разказва и историята на Тор, който живее в Асгард и има собствено заглавие, Богът на гръмотевиците. Във всяка битка той винаги използва mjolnir , клубен чук, който може да генерира електричество.

Е, поради грешката си той е прогонен на земята и силата му е взета от баща му. Различните конфликти, които възникват, особено с баща му и Локи, полубратът на Тор правят този филм за скандинавската митология заслужаващ да се гледа .

Заглавие Тор: Рагнарок
На живо 3 ноември 2017 г.
Продължителност 2 часа 10 минути
Производство Marvel Studios
Директор Тайка Уайтити
В ролите Крис Хемсуърт, Том Хидълстън, Кейт Бланшет и др
Жанр Екшън, Приключенски, Комедия
Рейтинг 93% ( RottenTomatoes.com )


7,9 / 10 ( IMDb.com )

4. Лабиринтът на Пан (2006)

Издаден през 2006 г., един от най-добрите филми на режисьора Гилермо Дел Торо е за малко момиченце на име Офелия , което току-що се е преместило на странно и доста завладяващо място.

Докато се опитва да изследва района около къщата си, той попада на стар лабиринт. Неочаквано той срещна същество на име Фавн .

Въпреки че Фаун е същество, което изглежда ужасно , но той не е лоша фигура, всъщност Фаун е този, който помага на Офелия да се изправя пред ужасни конфликти в бъдеще.

Този филм за боговете разказва историята на испанската митология и фолклор с изряден и напрегнат сюжет. Нищо чудно, че този филм печели Оскар 2007 за най-добра кинематография .

Заглавие Pan s Labyrinth ( El laberinto del fauno )
На живо 29 декември 2006 г.
Продължителност 1 час 58 минути
Производство Есперанто Филмой, Warner Bros. Снимки, Кино Телецинко
Директор Гилермо дел Торо
В ролите Ивана Бакеро, Ариадна Гил, Серги Л пес и др
Жанр Драма, фентъзи, война
Рейтинг 95% ( RottenTomatoes.com )


8,2 / 10 ( IMDb.com )

5. Пътуване на Запад: Покоряването на демоните (2013)

Кой някога е гледал телевизионния сериал Sun Go Kong или Kera Sakti като дете? Така че, ако сте запознати с тази весела и вълнуваща история, трябва да гледате този един филм.

Издаден през 2013 г., този филм за боговете разказва историята на Танг Санзанг (Уен Джан), който все още не е свещен монах. Тук той се превръща в любител на стелт ловец, който разчита на детските книги с песни като „оръжие“.

По време на пътуването си, за да прекоси морето и планините, той ще срещне поредица от конфликти и вълнуващи приключения, особено когато се занимава с богове.

Тук ще разберете произхода защо има фигури на могъщата маймуна, монах Тонг, до свинския демон Чу Пат Кай.

Заглавие Пътуване на Запад: Покоряване на демоните (Xi you: Xiang mo pian)
На живо 7 февруари 2013 г.
Продължителност 1 час 50 минути
Производство Bingo Movie Development, Village Roadshow Pictures Asia, Chinavision Media Group
Директор Стивън Чоу, Чи-Кин Куок
В ролите Zhang Wen, Qi Shu, Bo Huang, et al
Жанр Екшън, приключенски, фентъзи, комедия
Рейтинг 94% ( RottenTomatoes.com )


6,8 / 10 ( IMDb.com )

6.300 (2007)

Със сигурност сте запознати с този филм, особено ако запомните емблематичната сцена, когато кралят на Спарта, Леонидас рита и убива пратениците на Ксеркс, бога и царя в кладенеца с викове „Това е Спарта!“

Този филм за гръцките богове и богини е пълен с дебели митологични истории. Започвайки от роман, тази история е адаптирана във филм от Холивуд.

Този филм за боговете на митологията и войната е много интересен за гледане, тъй като представя зрял сюжет и качествени графики, особено бойните сцени, които се чувстват истински и колосални.

Поради тази причина филмът 300 спечели наградите на MTV за 2007 г. в категорията за най- добра битка . Наистина готино, банда!

Заглавие 300
На живо 9 март 2007 г.
Продължителност 1 час 57 минути
Производство Легендарни снимки
Директор Зак Снайдер
В ролите Джерард Бътлър, Лена Хийди, Дейвид Уенхам и др
Жанр Екшън, Приключенски, Драма
Рейтинг 60% ( RottenTomatoes.com )


7,6 / 10 ( IMDb.com )

7. Херкулес (1997)

Този филм за гръцкия бог е пуснат през 1997 г. и по това време се превръща в хит. Това е така, защото по това време рядко имаше анимационни филми на тема богове, особено филми за митологични същества.

Този филм за бога Зевс и семейството му се фокусира върху сина му Херкулес. Той беше отвлечен и прогонен от Pain and Panic по заповед на Хадес, който възнамеряваше да контролира Олимп.

След като Херкулес израства като тийнейджър, той се опитва да намери истинското си аз, като посещава храма на Зевс. Оттам той получи информацията, че за да възстанови позицията си на бог, той трябва да се бори за истината и да стане истински герой.

Благодарение на своята забавна и скучна сюжетна линия, пълна с веселите действия на актьорския състав, този филм за гръцката митология е един от най-добрите семейни филми за всички времена, който е точно за вас да гледате заедно у дома.

Заглавие Херкулес
На живо 15 юни 1997 г.
Продължителност 1 час 33 минути
Производство Компанията Уолт Дисни, Уолт Дисни Снимки
Директор Рон Клементс, Джон Мъскър
В ролите Тейт Донован, Сюзън Игън, Джеймс Уудс и др
Жанр Анимация, приключения, комедия
Рейтинг 84% ( RottenTomatoes.com )


7,3 / 10 ( IMDb.com )

Това бяха 7 филма за богове, които трябва да гледате. Какво мислиш, банда? Или имате препоръка за филм за другите най-добри богове?

Не забравяйте да напишете мнението си в колоната за коментари по-долу. Ще се видим в следващата статия на ApkVenue!

Прочетете също статии за филми или други интересни статии от Diptya .