7 начина да се справите с активни клетъчни данни, но не можете да сърфирате

Активни клетъчни данни, но не можете да сърфирате? Спокойно момчета! Ето как да разрешите проблемна интернет връзка на вашия Android смартфон.

Активни клетъчни данни, но не можете да сърфирате? Опитали ли сте различни методи, но все още не можете?

Не само вие, мрежовите проблеми на това устройство със смартфон също изглежда доста често срещани от хора, включително и самият Джака.

По някаква причина клетъчните данни изведнъж стават неизправни, въпреки че иконата се появява в прозореца на лентата с инструменти и планът за данни е активиран.

Е, за тези от вас, които изпитват този проблем, в тази статия ApkVenue ще ви даде някои решения за това как да се справите с активни клетъчни данни, които не могат да сърфират, и които можете да опитате у дома. Любопитен?

Как да преодолеем активните клетъчни данни, но не мога да сърфирам

Интернет връзката сега наистина се превърна в ценен елемент за човешкия живот, но проблемът е, че понякога срещаме мобилни телефони, които не могат да сърфират, въпреки че са свързани към интернет мрежата, банда.

Тогава, как решавате този проблем? Хайде, вижте някои от решенията по-долу!

1. Активиране на самолетен режим (Как да коригирам най-ефективната интернет връзка с Android)

Източник на снимки: The Jakarta Post (Мобилните данни са активни, но не могат да сърфират? Опитайте да включите самолетен режим за известно време).

Първият начин да се справите с активни мобилни данни, но не можете да сърфирате, е да активирате режима Самолет за известно време , банда.

Можете да активирате самолетен режим на мобилния си телефон за няколко секунди, след което да го изключите отново, така че мрежата на доставчика на интернет да се опресни и да потърси по-добра връзка.

Въпреки че звучи тривиално, всъщност този метод е достатъчно мощен, за да реши различни проблеми, свързани с мрежите на интернет доставчици, нали знаете!

О, да, този метод се отнася и за тези от вас, които изпитват активни клетъчни данни, но не могат да сърфират в Indosat, Tri (3), Axis или други оператори, а!

2. Рестартирайте смартфона

Освен временно активиране на самолетен режим , можете също да опитате да рестартирате смартфона или таблета си с Android, докато все още активирате този режим.

След като смартфонът се включи отново, тогава изключвате самолетния режим, банда. Въпреки че е просто, но как да поправите интернет мрежата на Android, тази е широко използвана и доказано успешна, знаете ли!

В допълнение, този метод също често се използва за преодоляване на бавни интернет връзки или дори клетъчни данни, които изобщо не могат да бъдат активни.

3. Нулирайте APN

Източник на снимки: JalanTikus (HP не може да сърфира, въпреки че вече е свързан? Опитайте да нулирате APN на мобилния си телефон).

Следващият начин да коригирате интернет мрежата на Android или iOS е да нулирате или нулирате APN на оператора, който използвате.

Обикновено, когато настройките на APN се променят, интернет връзката също ще се промени, независимо дали е по-стабилна, по-бърза или дори загубена.

За това трябва да нулирате APN по подходящ начин, така че интернет мрежата на мобилния телефон да може да бъде активна отново, както обикновено, банда.

О, да, можете да прочетете статията на ApkVenue по-долу, за да се справите с активни клетъчни данни, но не можете да сърфирате на 3 (Tri) и Axis, като използвате трика за настройка на APN:

ВИЖТЕ СТАТИИ ВИЖТЕ СТАТИИ

4. Превключете мрежата ръчно

Опитали сте различни методи по-горе, но все още сте объркани защо клетъчните данни не работят? Ако е така, можете да опитате да превключвате мрежи ръчно на вашия смартфон.

Например, в момента използвате само 4G LTE мрежа, след което можете да превключите за 3G или 2G мрежа за известно време. Изчакайте няколко минути, след което отново преминавате към 4G LTE мрежа.

В някои случаи този метод се оказа ефективен за преодоляване на проблема с активните клетъчни данни, но не може да сърфира на различни носители и марки на HP.

Всъщност, не рядко този метод може да бъде и решение за това как да активирате клетъчни данни, които не се появяват, банда.

5. Временно извадете SIM картата

Следващото решение за справяне с активни клетъчни данни, но невъзможност за сърфиране или как да активирате клетъчни данни, които не се показват, е временно премахване на SIM картата, която използвате, банда.

Можете да опитате да го премахнете първо за няколко мига, след което го включете отново на вашия Android или iOS смартфон.

Обикновено, след като направите този трик, клетъчните данни могат да се използват отново нормално, без прекъсване, както преди.

6. Проверете Оставащата квота в Интернет

Често една от причините, поради които клетъчните данни не работят, е, че квотата за интернет е изчерпана, но собственикът, бандата, не осъзнава това.

Освен това кредитът ви е изчерпан, така че изобщо нямате достъп до интернет, въпреки че в лентата с инструменти се появява икона за клетъчни данни .

Следователно можете първо да опитате да проверите квотата си в интернет. Ако се окаже, че е свършил, разбира се, трябва да си купите нов интернет пакет, банда!

7. Център за обаждания на телефонен оператор

Източник на снимки: Freepik (Последният начин да се справите с активни клетъчни данни, но не можете да сърфирате, е да се свържете с кол центъра на оператора).

Последното решение, което можете да направите, когато клетъчните данни са активни, но не можете да сърфирате, е да се обадите в кол центъра на оператора .

Обикновено те ще ви дадат някои решения, свързани с мрежови проблеми, които се опитват, банда.

Но също така се уверете, че имате достатъчно оставащ кредит, преди да се обадите в кол центъра на оператора, тъй като обикновено при обаждания като този ще се таксува платена ставка.

Е, ето няколко начина за решаване на проблема с активните клетъчни данни, но не можете да сърфирате, което можете да направите в момента, банда.

Горните методи са доста лесни, нали? Имате ли начин да поправите интернет мрежата на Android или друг iOS, който може да се използва? Ако е така, моля, дайте вашите предложения чрез колоната за коментари по-долу.

Прочетете също статии за Tech Hack или други интересни статии от Jofinno Herian