как да конвертирате аудио в текст на компютър или лаптоп, практично!

Пишете ли с пръсти? Спокойно, ApkVenue ще ви каже как да конвертирате аудио в текст на вашия компютър или лаптоп. Само говорещият капитал става писане веднага!

Поради натоварения график, понякога може да се уморим, когато присъстваме на среща или час. В крайна сметка решението е да запишем разговора, който се случва, след това да го изслушаме отново, когато приключим с почивката.

Но понякога поради дадено състояние сме принудени да го обобщим, като го пренапишем на лист хартия. Това със сигурност е доста уморително, нали?

И така, защо просто не се опитате да следвате метода на ApkVenue? Този път ApkVenue ще направи статия за това как да конвертирате аудио в текст на вашия компютър или лаптоп!

Как да конвертирате аудио в текст

Хората никога няма да могат да се измъкнат от пишещи дейности, особено научавате различни трикове един по един, като например как да се отървете от червената линия в MS Word .

Е, за тези от вас, на които им е писнало да пишете с пръсти, ApkVenue ще ви научи как да пишете с помощта на звук или глас на компютър или лаптоп. Номерът е да конвертирате аудио в текст. Следното е завършено!

Преобразувайте аудио в текст с приложение

Преди да започнете, ApkVenue първо ще ви каже концепцията. Тук ApkVenue използва две приложения, а именно API за уеб реч на Google и виртуален аудио кабел .

API за уеб реч на Google е приложение, което може да промени гласа от микрофона (който се чува) в текст. Междувременно виртуалният аудио кабел е приложение, способно да предава звук от едно приложение в друго.

Концепцията е проста. Тук ApkVenue ще пусне приложение за звуков плейър, след което ще изпрати звука чрез виртуален аудио кабел до уеб приложението на Google Speech API. По-късно можете да го гледате на индонезийски.

Без да се налага да се задържате повече, ето ръководство как да пишете на компютър или лаптоп с помощта на глас!

Стъпка - 1 : Първо, започнете, като изтеглите приложение, наречено Virtual Audio Cable , ако сте го инсталирали веднага. Можете да го изтеглите на линка по-долу.

Щракнете, за да изтеглите виртуален аудио кабел

Стъпка - 2 : Ако е така, моля, погледнете лентата с инструменти в долния десен ъгъл, щракнете с десния бутон върху „Високоговорители“ . След това кликнете върху „Устройство за възпроизвеждане“ .

Ако е така, щракнете с десния бутон върху „Линия 1“ , след това щракнете върху „Задай като устройство по подразбиране“ .

Стъпка - 3 : Преминете към всяко приложение за звуков плейър, било то Windows Media Player или YouTube или каквото и да било.

След това следващата ви задача е да стартирате музикалния плейър . Всъщност в бъдеще звукът на високоговорителите ви няма да излиза. Това няма значение, защото точно за това работи приложението Virtual Audio Cable.

Стъпка - 4 : След това, моля, отворете страницата на уебсайта на Google Speech API , след което кликнете върху изображението "Микрофон" . Готово, горе- долу резултатът, както е показано по-долу .

Ето какво е конвертирането на аудио в текст като използване на помощно приложение от Windows. При необходимост можете да го възпроизвеждате на индонезийски или други езици. Как Наистина лесно, нали?

Конвертирайте аудио в текст с разпознаване на реч на Windows

Може би смятате, че горният метод е твърде сложен, защото използва приложение, което първо трябва да бъде инсталирано, така че не се притеснявайте. Можете също да използвате разпознаване на говор на Windows, което вече е налично на вашия компютър или лаптоп с Windows.

Просто този метод може да работи оптимално само на Windows 10, банда! За тези от вас, които все още използват Windows OS под 10, трябва незабавно да надстроите до Windows 10 .

Без да се налага да се задържате повече, ето ръководство за това как да пишете на компютър или лаптоп с помощта на глас чрез разпознаване на реч на Windows!

Стъпка - 1 : На първо място, уверете се, че вашият компютър или лаптоп има прикрепен микрофон или слушалки . Без това записващо устройство със сигурност не можете да запишете гласа си, за да го преобразувате в текст, нали?

Стъпка - 2 : След това отворете опцията за разпознаване на реч . Вместо да е сложно, можете просто да го напишете в полето за търсене.

Източник на снимки: sea.pcmag.com

Стъпка - 3 : Когато се отвори, ще ви бъдат представени няколко опции. Изберете Стартиране на разпознаване на реч . По-късно ще калибрирате микрофона, който използвате, докато наистина не познаете гласа си в детайли.

Стъпка - 4 : След това включете опцията Разрешаване на преглед на документ , това ще помогне на вашия компютър или лаптоп да разпознае гласа ви и да го преобразува в текст.

Източник на снимки: sea.pcmag.com

Стъпка - 5 : След това включете опцията Използване на режим на гласово активиране , това ще помогне на вашия компютър или лаптоп да разпознае гласа ви по-добре.

Източник на снимки: sea.pcmag.com

Стъпка - 6 : Най-накрая проверете опцията Run Speech Recognition при стартиране . По-късно разпознаването на речта ще се появи веднага, когато вашият компютър или лаптоп е включен.

Източник на снимки: sea.pcmag.com

Свършен! Можете да го изпробвате на всяка платформа, която можете да опитате, като например Microsoft Word. Можете също да пишете с гласа си на Android, което можете да прочетете в тази статия, която ApkVenue написа .

Това беше ръководството за това как да конвертирате аудио в текст на компютър или лаптоп. Наистина лесно, нали?

Прочетете също статии за Tech Hack или други интересни статии от Diptya .