как да променя последната wifi първа медийна парола 2020

Как да промените паролата за WiFi First Media ApkVenue го обобщи напълно за вас в следващата статия. Промяната на пароли за WiFi също има много предимства, знаете ли!

Вие сте един от потребителите на интернет услугата на First Media? Ако е така, може би търсите начин да промените WiFi паролата на First Media.

Този доставчик на интернет и кабелна телевизия наистина е доста популярен в Индонезия. Това дъщерно дружество на Lippo Group осигурява стабилна и бърза интернет връзка.

Въпреки това, има моменти, когато вашият интернет се чувства наистина бавен, въпреки че няма технически или метеорологични проблеми. Една от причините може да е, защото вашият WiFi е откраднат от някой друг, банда.

Едно от най-добрите решения, които можете да направите, е да промените паролата си за WiFi, банда. Не знаете как? Спокойно, ApkVenue ще обясни как лесно да промените паролата за First Media (WiFi) .

Предимства, обяснения, как да промените първата медийна парола

В тази статия ApkVenue не само ви казва как да смените паролата само за WiFi First Media. Вместо това ApkVenue ще ви каже причините и ползите от промяната на вашата парола.

Ползи от промяната на първата медийна парола

Преди да започнем да обсъждаме основната тема в тази статия, може би много от вас не знаят колко важно е да промените паролата си за WiFi First Media.

Всъщност много хора препоръчват винаги да сменяте паролата си за WiFi веднъж месечно . Уау, ако си забравен, всъщност дори си лош, банда?

Въпреки че изглежда тривиално, промяната на паролата ви редовно може да ви предпази от няколко проблема, включително:

1. Предотвратяване на толкова бавен интернет

Както вече обсъждахме ApkVenue, ако смятате, че интернет ви е бавен и не както обикновено, въпреки че няма технически проблеми или проблеми с времето, може да е, че вашият WiFi е хакнат, банда.

Колкото по-усъвършенствана е технологията, толкова по-усъвършенстван ще бъде хакерът. Нарушаването на WiFi не е трудно за опитни хакери. В края на краищата вече има много приложения за кражба на WiFi в обращение.

2. Избягвайте кражба на данни

Знаете ли, че хакерите могат да откраднат не само WiFi връзки, но и личните ви данни, като вашето име, номер на лична карта, банкова сметка, номер на кредитна карта и т.н.

Въпреки че това се случва рядко, не боли да си приготвите чадър преди да вали, нали? Вместо да съжалявате по-късно, по-добре е просто да следвате как да промените паролата на WiFi First Media, банда.

Как лесно да промените WiFi първата медийна парола

Можете да промените паролата на First Media с компютър или мобилен телефон. ApkVenue обаче ви препоръчва да използвате компютър или лаптоп.

Всичко, от което се нуждаете, е интернет връзка и приложение за браузър за достъп до настройките на рутера. В тези настройки ще ви бъдат дадени няколко опции, свързани с свързаността, настройките, защитата на WiFi.

Трябва да си нетърпелив, нали? Ако е така, ето как лесно да промените паролата за WiFi First Media:

Стъпка 1 - Свържете се с WiFi First Media

  • Уверете се, че сте свързани към вашата WiFi First Media мрежа, за компютри можете да се свържете и чрез LAN. След това отворете приложение за браузър.

Стъпка 2 - Въведете 192.168.0.1, за да влезете в страницата на рутера

  • Въведете адреса 192.168.0.1 в полето за търсене в Google Chrome, след което натиснете Enter, за да влезете в страницата с настройки на рутера.

Стъпка 3 - Влезте на страницата с настройки на рутера

  • Ще бъдете отведени до страницата с настройки на рутера. След това въведете потребителското си име и парола, за да можете да влезете в таблото за управление.

  • Потребителското име и парола по подразбиране за рутера на First Media е „Admin“ без кавичките. Просто трябва да го въведете, ако не сте се променили преди.

Стъпка 4 - Сменете WiFi First Media Password

  • Щракнете върху безжичното меню вляво на екрана, след което изберете опцията Wireless Security от падащото меню, за да промените паролата.
  • Ако използвате домашен WiFi, уверете се, че сте активирали WPA / WPA2 - Personal, като щракнете върху него. След това попълнете полето за безжична парола с уникалния код, който искате.
  • Уверете се, че избраната от вас нова парола е лесна за запомняне и използва комбинация от букви и цифри. Това е така, че другите хора да не го хакват лесно. След това щракнете върху Запазване .

Стъпка 5 - Готово

Паролата за WiFi First Media вече е променена според това, което искате. Старите потребители, които преди са били автоматично свързани към вашия WiFi, вече не могат да се свързват.

Ако възникне грешка, можете да нулирате модема си. Можете да дадете пример за това как в статията по-долу. Въпреки че са различни доставчици, начинът за нулиране на модема First Media е повече или по-малко подобен.

ВИЖТЕ СТАТИИ

Бонус 1: Ценова листа за най-новия първи медиен пакет, септември 2020 г., пълна!

За тези от вас, които се изкушават да преминат към доставчик на домашен интернет към First Media, ApkVenue има статия за най-пълния списък с цените на пакетите First Media, тук, банда!

За да не сте любопитни, просто вижте изцяло в следната статия:

ВИЖТЕ СТАТИИ

Бонус 2: Объркан Как да се отпишете от First Media? Това е пътят!

От друга страна, ако се дразните, защото First Media винаги е бил смущаван, ApkVenue ще ви каже как лесно да се отпишете от First Media.

Прочетете повече в следните статии:

ВИЖТЕ СТАТИИ

Това е статията на Jaka за това как лесно да промените паролата на First Media. Следвайки този метод, никой друг няма да се свърже с WiFi без ваше разрешение.

Ако имате предложения или други по-лесни начини, можете да напишете мнението си в колоната за коментари. Ще се видим отново в следващата интересна статия!

Прочетете също статии за WiFi или други интересни статии от Даниел Кахяди .