това са предимствата и недостатъците на root android, които трябва да знаете!

Ето предимствата и недостатъците на вкореняването на Android, които трябва да знаете! Така че можете да решите точно дали телефонът ви с Android трябва да бъде вкоренен или не.

За тези от вас, които използват мобилен телефон с Android , трябва ли да сте запознати с термина root или вкореняване на Android? Особено, ако обичате да работите на мобилен телефон с Android. Но защо толкова много хора смятат, че трябва да изкорени мобилния си телефон с Android, но има и такива, които се страхуват и се колебаят да го направят? Е, този път ApkVenue иска да ви даде по-широк поглед върху root псевдонима, вкореняващ Android. Ето предимствата и недостатъците на вкореняването на Android, които трябва да знаете!

 • 5 начина да направите 1GB RAM Android Мобилен телефон за светлина и скорост!
 • 6 ВАЖНО И ТРЯБВА ДА НАПРАВИТЕ След закупуване на нов телефон с Android!
 • 15 уникални приложения за Android, които трябва да опитате през 2018 г.

Операционната система Android има доста добри функции за сигурност. Потребителите не могат да получат достъп до много важни данни в системата с цел намаляване на риска от сривове поради изтриване на важни данни. Ако обаче искате да получите достъп до тези данни, за да модифицирате системата, за да работи по-оптимално, имате нужда от root достъп . Има много предимства, когато изкорените телефона си с Android. Въпреки това не е и без риск. И така, ApkVenue е подготвил списък с плюсовете и минусите на root Android , които трябва да знаете, преди да решите да изкорените Android.

Плюсове и минуси на Root Android, които трябва да знаете

Плюсове на Root Android

1. Премахване на безполезни приложения по подразбиране (Bloatware)

Телефоните с Android обикновено имат различни вградени приложения, известни още като bloatware, които рядко използвате или дори изобщо са безполезни. Досадното е, че някои от тези вградени приложения не могат да бъдат изтрити по нормалния начин, дори ако не могат да бъдат деактивирани . За да го премахнете, ви е необходим достъп до Android root .

Ако искате да знаете по-ясно за това как да се отървете от различни приложения за Android по подразбиране, моля, прочетете следната статия: Как да деинсталирате много приложения за Android по подразбиране „Bloatware“ наведнъж .

2. Направете батериите на HP HP по-ефективни и издръжливи

С root достъп можете да направите редица неща, които могат да направят производителността на батерията на вашия мобилен телефон с Android по-ефективна и трайна. Един от начините е да направите калибриране на батерията, като използвате приложението за калибриране на батерията . Начинът, по който работи, е да изтрие файла " batterystats.bin ", съдържащ се в системата.

Можете да видите повече подробности за това как да калибрирате батерията на Android в следната статия: Как да направим отново батерията на Android като нова .

3. По-лек и превишен скорост на Android

Ефективността на вашия мобилен телефон с Android може да бъде по-лека и по-бърза по различни начини. Един от най-лесните начини е да използвате приложението Greenify, което може да направи RAM по-просторна и производителността й по-лека.

Jaka е обсъждал използването на приложението Greenify в следната статия: Как да добавя Android RAM (ROOT / Без ROOT) Използване на Greenify .

4. Вътрешна памет, толкова облекчена

В момента най-новите телефони с Android обикновено са оборудвани с голяма вградена памет. Целта е да можете да съхранявате много системни данни, приложения и лични данни. Но какво, ако телефонът ви с Android е стар или евтин? С root достъп можете да се отървете от различни приложения по подразбиране, които правят вашата вътрешна памет претъпкана, и можете да преместите данните на приложението на картата с памет с приложението Link2SD . Така че вашата вътрешна памет ще бъде много по-просторна, а производителността на Android ще бъде по-лека и по-бърза.

За да използвате приложението Link2SD , моля, прочетете следната статия: Как да преместите приложенията за Android във външна памет с Link2SD .

5. Персонализиран ROM Направете Android по-хладен и уникален

Ако сте отегчени от външния вид на вашия мобилен телефон с Android, който е точно такъв, или искате да се различавате от персонализиран ROM, тогава трябва да изкорените вашия Android. Чрез използване на персонализиран ROM външният вид на вашия Android ще бъде по-хладен, както и много уникални функции, които не са налични на обикновения Android.

Ако искате да опитате да инсталирате персонализиран ROM на вашия телефон с Android, моля, вижте следните статии:

 • Колекция от потребителски ROM на Asus Zenfone 5
 • 4 най-добри персонализирани ROM за Asus Zenfone 2
 • 5 най-добри персонализирани ROM за Samsung Galaxy Grand Duos i9082
 • 10 най-добри персонализирани ROM за Xiaomi Redmi 2
 • 3 най-добри потребителски ROM-та на Samsung Galaxy S6
 • 5 най-добри персонализирани ROM за Alcatel OneTouch Flash Plus

Въпреки това, зад всички предимства на вкореняването на Android по-горе, има някои недостатъци, на които също трябва да обърнете внимание. Така че, трябва да помислите внимателно преди nge- root HP Android, да! Ето някои недостатъци, които root Android може да причини

Недостатъци на Root Android

1. Изгубена гаранция

Повечето производители на Android не позволяват на потребителите си да пуснат Android. Една от последиците от вкореняването на Android е загубата на официалната гаранция, въпреки че гаранционният срок не е изтекъл. Така че, ако има системна грешка или дори повреда на компонентите, производителят не носи отговорност.

Но можете да надхитрите това, като изкорените телефона си с Android, преди да бъде отнесен в сервизен център за ремонт. Как да премахнете напълно телефоните с Android , ApkVenue обясни в следната статия: Лесни начини за премахване на Android с едно щракване .

2. Системни повреди, грешки, Bootloop, Softbrick и HardBrick

За тези от вас, които често работят на телефони с Android, трябва да сте запознати с горните условия, нали? Въпросът е, че ако има грешки или неуспехи, когато корен Android, HP Android може да изпитате bootloop , да не можете да влезете в системата или дори смърт общо. Root недостатъчност също носи риск от увреждане на хардуерни компоненти на вашия телефон с Android, нали знаеш! Да, това е един от най-големите рискове, които заплашват вкоренен телефон с Android .

За да предотвратите появата на риск от неуспех, трябва да обърнете внимание на няколко неща. Например да се уверите, че батерията на мобилния ви телефон с Android е напълно заредена, да изтеглите коренови материали от надежден източник, да се уверите, че тези материали съответстват на типа на вашия телефон с Android и да извършите всяка стъпка от процеса правилно. Например, както е описано в следните статии:

 • Лесни начини за изкореняване на всички видове Android без компютър
 • Как да изкорени всички видове Android с Towelroot
 • Лесни начини за изкореняване на всички видове Android с KingoApp
 • Лесни начини за изкореняване на Android Lollipop 5.1 без компютър

3. Защитата на HP Android намалява и застрашава от зловреден софтуер

Чрез вкореняване на Android достъпът до системните файлове става по-отворен. Така че вкорененият Android ще бъде по-уязвим към злонамерени атаки . Това обаче може да бъде предотвратено с правилна употреба и без небрежно изтегляне на приложения за Android. Ако имате нужда от страхотно и полезно приложение за Android, просто го изтеглете на страницата JalanTikus Apps and Games. Всичко е гарантирано законно, безплатно и защитено от злонамерен софтуер .

Това са предимствата и недостатъците на вкореняването на Android , които трябва да знаете. Въпросът е, че трябва да разберете как да корен правилно. Ако все още се съмнявате, просто помолете вашия опитен приятел за помощ. Ако има някаква друга информация за корен на Android, която знаете, моля, напишете мнението си в колоната за коментари по-долу.