25+ най-високо оценени романтични аниме

Вие сте фен на аниме романтика? Така че този път ApkVenue има препоръка за 25-те най-добри и най-новите романтични анимета, които гарантирано ще ви разстроят (актуализация 2020).

Гледането на аниме е дейност, която се харесва на много хора. Различни качествени аниме заглавия са готови да ви забавляват според вашето настроение.

Ако сърцето ви цъфти от любов или търсите съставки за плач, тогава наистина трябва да гледате жанра на аниме романтиката .

Както подсказва името, романтичното аниме ще разкаже любовна история, която може да ви направи максимално по-бедни. Въпреки това, не всички романтични аниме са плачливи, наистина.

Е, след ApkVenue ще прегледате препоръките за висококачествени романтични анимета, които са готови да ви придружат в свободното си време. Нямам търпение, нали?

Препоръки за най-добри романтични аниме от всички времена

В тази статия ApkVenue ще прегледа 25 филма и аниме с романтичен жанр , които наистина трябва да гледате този Свети Валентин .

ApkVenue е готов да заложи, следните препоръки за романтични аниме ще ви накарат да се смеете или дори да плачете на глас, банда. Любопитен? Просто го гледайте, да тръгваме!

1. Каноджо, Окаришимасу

Kanojo, Okarishimasu са аниме, които според Jaka са подценени . Любовната история между Казуя и Чизуру наистина докосва сърцето, банда.

Казуя е студентка, която има приятелка на име Мами . Животът й е много щастлив, но един ден Мами ги разби без причина.

Отчаяна, Казуя използва приложение за наета приятелка. Перфектният Чизуру се превръща в лек за сърцето на Казуя, въпреки че знае, че тази връзка е само временна.

Заглавие Kanojo, Okarishimasu (Наемане на приятелка)
Прожекции 11 юли 2020 г. - 26 септември 2020 г.
Епизод 12
Жанр Комедия, романтика, училище, Шунен
Студио TMS Entertainment
Рейтинг 7,38 (MyAnimeList.net)

2. ReLife

Арата Кайдзаки е 27-годишен безработен младеж, който се затваря поради травма в миналото. Животът му е изпълнен със съжаление само след напускането на компанията, в която работи.

Тогава животът му се промени, когато срещна Ryou Yoake, който работеше във фирма ReLife . Ryou предлага на Kaizaki шанс да преживее гимназиалния живот с помощта на мистериозно хапче.

След това Кайдзаки се събужда, приличащ на дете от гимназията и трябва да изживее живота си отново в продължение на 1 година като гимназист и субект на ReLife.

В своя 1-годишен живот в гимназията Кайдзаки преоткри какво означава приятелство и любов. Това висококачествено романтично аниме е идеално за тези от вас, които обичат романтичните драми в гимназията.

Заглавие ReLife
Прожекции 2 юли 2016 г. - 24 септември 2016 г.
Епизод 13
Жанр Парче живот, романтика, училище
Студио TMS Entertainment
Рейтинг 8.05 (MyAnimeList.net)

3. Месечен момичешки нозаки-кун

Следващото аниме е Nozaki-kun на Monthly Girls, в което има ученичка от гимназията на име Chiyo Sakura . В това аниме ще проследите и романтиката на гимназисти, банди.

Сакура отдавна е влюбена в своя съученик на име Нозаки . Когато обаче изразява любов, Нозаки дори смята, че Сакура е негов фен.

Самият Нозаки е тайно известен писател на манга на Shoujo. Нозаки покани и Сакура за негов асистент. Въпреки че не успя да изрази любов, Сакура прие това предложение, за да може да бъде по-близо до Нозаки.

Заглавие Месечен момичешки нозаки-кун (Gekkan Shoujo Nozaki-kun)
Прожекции 2 юли 2016 г. - 24 септември 2016 г.
Епизод 13
Жанр Парче живот, романтика, училище
Студио TMS Entertainment
Рейтинг 7,99 (MyAnimeList.net)

4. Анохана: Цветето, което видяхме този ден

Anohana е високо оценен романтичен аниме, който успешно накара Jaka да се разплаче. Това аниме има темата за любовта, приятелството и загубата на близките.

Джинта Ядоми е самотен тийнейджър, който напуска училище и работата му е само да играе игри. Едно време дойде неговият приятел от детството Менма и помоли Джинта да изпълни молбата му.

Първоначално Джинта смяташе, че Менма е просто халюцинация, защото Менма е починала, когато са били малки. По-късно обаче той вярва, че призракът е духът на Менма.

За да изпълни искането на Менма, Джинта събра обратно приятелите си от бандата, за да й помогнат. Това начинание е особено трудно, като се има предвид, че всички негови приятели от детството са останали далеч след трагедията на смъртта на Менма.

Заглавие Ano Hi Mita Hana no Namae wo Bokutachi wa Mada Shiranai (Anohana)
Прожекции 15 април 2011 - 24 юни 2011
Епизод 11.
Жанр Парче живот, свръхестествено, драма, романтика
Студио A-1 Снимки
Рейтинг 8.45 (MyAnimeList.net)

5. Раскалът не мечтае за момиче зайче Сенпай

Rascal не мечтае за Bunny Girl Senpai е аниме романс, който разказва историята на тийнейджър от гимназията на име Sakuta Azusagawa .

Сакута има хармонични отношения с приятелката си на име Май . Животът им обаче се променя, когато Сакута среща първата си любов Шоко , училищен приятел и известна актриса.

Изненадващо, но само Сакута можеше да види Шоко, който беше облечен като момиче зайче. Шоко също изглежда възрастен, различен от Шоко, когото е срещнал в училище.

Заглавие Rascal не мечтае за Bunny Girl Senpai (Seishun Buta Yarou wa Bunny Girl Senpai no Yume wo Minai)
Прожекции 4 октомври 2018 г. 27 декември 2018 г.
Епизод 11.
Жанр Комедия, романтика, училище, свръхестествено
Студио CloverWorks
Рейтинг 8.40 (MyAnimeList.net)

Други препоръки за най-добри романтични аниме. . .

6. Chuunibyou Demo Koi ga Shitai!

Chuunibyou Demo Koi ga Shitai! разказва историята на героите, които имат и изпитват chuunibyou, известен още като синдром на втория клас на прогимназията.

Юта Тогаши, която също е имала този опит, се е срещнала с Рика Таканаши, който се оказа със същите черти.

Виждайки това сходство, двамата дори са привлечени един от друг. Сред тези мании Юта също се опита да убеди Рика да сложи край на синдрома, който изпитваше, момчета .

Тази най-добра препоръка за аниме романтична комедия гарантирано ще изтръгне стомаха ви, благодарение на наистина вълнуващата си сюжетна линия!

Заглавие Chuunibyou демонстрация Koi ga Shitai!
Прожекции 4 октомври 2012 г. - 20 декември 2012 г. (есен 2012 г.)
Епизод 12
Жанр Парче живот, комедия, драма, романтика, училище
Студио Анимация от Киото
Рейтинг 7,88 (MyAnimeList.net)

7. Рудни моногатари !!

В това романтично комедийно аниме няма да намерите страхотен главен герой или красиво лице, както в други най-добри романтични аниме.

Руден моногатари !! вместо това изобразява фигурата на Такео Гауда , мъж с мускулесто тяло, страшно и страшно лице, но с нежно сърце.

Любовната история на Такео започва, когато той спасява Ринко Ямато , който за съжаление може дори да бъде привлечен от най-добрия си приятел Макото Сунакава, който е по-красив. Дух, тъжно, а!

Заглавие Руден моногатари
Прожекции 9 април 2015 - 24 септември 2015 (пролет 2015)
Епизод 24
Жанр Комедия, романтика, шуджо
Студио Лудница
Рейтинг 8.06 (MyAnimeList.net)

8. Нисекой

Ако търсите сложен романтичен аниме, Nisekoi е отговорът! Виждате ли, в това аниме Раку Ичиджо трябва да избира между четири жени, които са тясно свързани с него.

Това аниме разказва за Раку, сина на боса на Якудза, който трябва да се преструва, че е с Читоге Кирисаки за взаимна безопасност.

За съжаление, Раку предпочита Косаки Онодера и също се появява Марика Тачибана и Сейширу Цугуми, които също харесват Раку.

Заглавие Нисекой
Прожекции 11 януари 2014 г. - 24 май 2014 г. (зима 2014 г.)
Епизод 20.
Жанр Харем, комедия, романтика, училище, Шунен
Студио Вал
Рейтинг 7,79 (MyAnimeList.net)

9. Clannad: After Story

Clannad: After Story е продължение на аниме поредицата Clannad. Това тъжно романтично аниме, което е залито със сълзи, дори се смята за едно от най-тъжните аниме за всички времена.

Разказва историята на Томоя Оказаки, своенравен човек и Нагиса Фурукава, когото среща. В това продължение те започват да изпитват сътресенията на живота на възрастните.

Пътуването за промяна на характера на Томоя към по-добро, разбира се, е изпълнено с драма във всеки епизод. Така че, не забравяйте да се приготвите за тъкан, банда!

Заглавие Clannad: After Story
Прожекции 3 октомври 2008 г. - 27 март 2009 г. (есен 2008 г.)
Епизод 24
Жанр Парче живот, комедия, свръхестествено, драма, романтика
Студио Анимация от Киото
Рейтинг 9.00 (MyAnimeList.net)

10. 5 сантиметра в секунда

Преди популярността на Kimi no Na wa, имаше още едно най-добро романтично аниме, направено от студиото CoMix Wave Films, а именно 5 сантиметра в секунда, което гарантирано може да предизвика чувства.

Препоръката за аниме романтичния филм, който се излъчва на големия екран, разказва за Такаки Тооно и Акари Шинохара, които са били много близки и са се обичали от детството.

Семейство Акари обаче се мести заради работа. Двамата могат да комуникират помежду си само чрез съобщения, докато се срещнат отново.

Заглавие 5 сантиметра в секунда
Прожекции 3 март 2007 г.
Епизод 1
Жанр Драма, романтика, парче живот
Студио CoMix Wave Films
Рейтинг 7,93 (MyAnimeList.net)

11. Sukitte Ii na yo

Sukitte Ii na yo или на английски, Say "I Love You" е романтично училищно аниме, което разказва историята на момиче, което не иска да излиза.

Мей Тачибана е потайно момиче, което дори няма приятел и приятели от 16 години. Колко интровертно !

Веднъж Мей рани Ямато Куросава , най-популярното момче в нейното училище. Тази случайна първа среща ги кара да се обичат, дори Ямато се опитва да защити Мей.

Заглавие Sukitte Ii na yo
Прожекции 7 октомври 2012 г. - 30 декември 2012 г. (есен 2012 г.)
Епизод 13
Жанр Драма, романтика, училище, Shoujo
Студио Zexcs
Рейтинг 7,66 (MyAnimeList.net)

12. Шигацу уа Кими но Усо

Шигацу уа Кими но Усо разказва живота на талантлив млад пианист на име Коусей Арима, който внезапно се променя, когато майка му умира.

Косей беше толкова депресиран, че вече не чуваше музика. Освен това избягваше всичко, свързано с музиката, дори да свири на собствено пиано.

Всичко обаче се промени, след като Каори Миязоно , красива цигуларка, която промени живота си, за да свири музика, отново беше подкрепена от приятелите си, а именно Цубаки Савабе и Рюта Ватари .

Освен тъжен аниме романтичен филм, защото разказва тъжна история, Shigatsu wa Kimi no Uso е и аниме, което разказва за едностранчива любов. Болен!

Заглавие Шигацу уа Кими но Усо
Прожекции 10 октомври 2014 - 20 март 2015 (есен 2014)
Епизод 22.
Жанр Драма, музика, романтика, училище, Шунен
Студио A-1 Снимки
Рейтинг 8,87 (MyAnimeList.net)

13. Торадора!

Кой би си помислил, че двама души с твърди нагласи могат да се обичат?

Торадора! разказва историята на Такасу Рюджи, който има страховито и странно лице, който се среща с Айсака Тайга, малка жена, но с мрънкащ характер.

Първоначално те често се биеха. С течение на времето обаче те си помагаха взаимно, за да спечелят сърцето на приятеля на своя враг.

Не знам, и двамата станаха привлечени един от друг. Уау, каква е следващата история от това най-добро романтично аниме заглавие? По-добре просто го гледайте, банда!

Заглавие Торадора!
Прожекции 2 октомври 2008 - 26 март 2009 (есен 2008)
Епизод 25
Жанр Парче живот, комедия, романтика, училище
Студио JCStaff
Рейтинг 8.39 (MyAnimeList.net)

14. Цуки га Кирей

Накратко, Цуки га Кирей разказва историята на двама ученици от средното училище, които се обичат и мечтаят да се оженят заедно.

Това аниме в романтично училище разказва историята на Мизуно и Азуми, които са в един клас и се познават.

Започвайки връзка от просто приятели до харесване, отношенията между двамата не винаги протичат гладко. Има много препятствия, с които трябва да се сблъскат в средата на връзката си.

Заглавие Цуки га Кирей
Прожекции 7 април 2017 - 30 юни 2017 (пролет 2017)
Епизод 12
Жанр Романтика, училище
Студио Усещам.
Рейтинг 8.31 (MyAnimeList.net)

15. Kimi no Na wa (Вашето име)

Това не е аниме сериал, който се излъчва по телевизионните екрани. Kimi no Na wa е романтичен аниме филм, който досега е оглавявал редиците на най -добрите романтични фентъзи аниме на всички времена.

Kimi no Na wa разказва историята на Mitsuha Miyamizu , момиче, което ходи на училище в селото и внезапно сменя тялото и съдбата си с Taki Tachibana .

Самият Таки е момче, което живее в Токио. Двамата осъзнаха тази странна случка и започнаха да се търсят.

Заглавие Кими но На ва
Прожекции 26 август 2016 г.
Епизод 1
Жанр Романтика, свръхестествено, училище, драма
Студио CoMix Wave Films
Рейтинг 9,16 (MyAnimeList.net)

16. Tenki no Ko (Времето с теб)

Все още обсъждайки шедьовъра на Макото Шинкай, препоръката за романтичното аниме за 2019 г., озаглавена Weathering with You, е задължителна

Разказва историята на момче, което бяга в Токио и среща момиче. Очевидно това момиче не беше обикновено момиче.

Той е в състояние да манипулира времето според своите желания. Големите му способности обаче имаха последствия, които той трябваше да изтърпи. Ще се съберат ли?

Заглавие Изветряне с вас
Прожекции 21 август 2019 г.
Епизод 1
Жанр Драма, фентъзи, романтика, парче живот
Студио CoMix Wave Films
Рейтинг 8,62 (MyAnimeList.net)

17. Kaichou wa Meido-sama!

Kaichou wa Meido-sama! е комедиен романтичен аниме, който ще ви накара да се смеете на глас. Разказва историята на Мисаки Аюдзава , председател на ученическия съвет на училище.

Училището на име Сейка първоначално е било училище за момичета, но сега момчетата могат да ходят на училище там. Нищо чудно, че Мисаки е свиреп с учениците от мъжки пол, за да не се забъркват.

Въпреки че е популярна и умна, Мисаки работи тайно като сервитьорка в кафене за камериерка . Популярно момче на име Такуми Усуи знае тайната.

Заглавие Kaichou wa Meido-sama!
Прожекции 2 април 2010 г. - 24 септември 2010 г.
Епизод 26
Жанр Комедия, романтика, училище, Shoujo
Студио JCStaff
Рейтинг 8.15 (MyAnimeList.net)

18. Кими ни Тодоке

Kimi ni Todoke е романтично аниме, което разказва историята на странно интровертно момиче на име Kuronuma Sawako . Освен това той получи прякора Садако заради името и външния си вид.

Всичко се променя, когато красив и популярен студент на име Kazehaya Shouta се опитва да бъде приятелски настроен към него.

Тяхното приятелство бавно променя Савако, за да се промени към по-добро. Поради популярността си, това аниме е направило версия за екшън на живо, знаете ли!

Заглавие Кими ни Тодоке
Прожекции 7 октомври 2009 г. - 31 март 2010 г.
Епизод 25
Жанр Парче живот, драма, романтика, училище, Shoujo
Студио Производство IG
Рейтинг 8.08 (MyAnimeList.net)

19. Кагуя-сама: Любовта е война

Случвало ли ви се е да се влюбите в някой, който ви харесва, но и двамата сте горди да изразите любов, банда?

Горе-долу това е основният сюжет на най-добрата анимация за романтична комедия, озаглавена Kaguya-sama: Love is War . Миюки Широгане и Кагуя Шиномия са съперници, които се влюбват един в друг.

За съжаление те смятат, че признаването на любов е нещо, което ги кара да изглеждат слаби. Затова двамата се опитват да принудят опонента си първо да признае любовта си.

Заглавие Кагуя-сама: Любовта е война
Прожекции 12 януари 2019 - 30 март 2019
Епизод 12
Жанр Комедия, психологическа, романтика, училище, Сейнен
Студио A-1 Снимки
Рейтинг 8.41 (MyAnimeList.net)

20. Прекрасен комплекс

Прекрасен комплекс разказва историята на необичайна любов между високо момиче на име Коидзуми Риса и ниско момче на име Оотани Ацуши .

Когато двамата от влюбените се срещаха, Риза и Ацуши се сближиха, защото и двамата бяха с разбито сърце.

Не само разказвайки любовни истории, това романтично аниме изследва и тъга, радост, гняв и много други.

Заглавие Красив комплекс
Прожекции 7 януари 2007 г. - 29 септември 2019 г.
Епизод 24
Жанр Комедия, романтика, шуджо
Студио Анимация на Toei
Рейтинг 8.13 (MyAnimeList.net)

21. Nakitai Watashi wa Neko o Kaburu (A Whisker Away)

Най-новото романтично аниме през 2020 г. се развива в град Токонаме в префектура Айчи с главния герой Мийо Сасаки , студентка от втора година в средното училище, която харесва своя съученик на име Кенто Хиноде .

Накратко, Мийо намери вълшебна маска, която може да я превърне в котка. Използвайки тази сила, Мийо също се опита да се доближи до Хинод.

Проблемът обаче идва, когато Мийо вече не може да се превърне в човек. Тогава, той завинаги ли ще бъде котка, която придружава Hinode, бандата?

Заглавие Nakitai Watashi wa Neko o Kaburu
Прожекции 18 юни 2020 г.
Епизод 1
Жанр Драма, магия, романтика
Студио Студио Colorido
Рейтинг 7.49 (MyAnimeList.net)

22. Wotakoi: Любовта е трудна за Otaku

Повечето влюбени хора изглеждат нелепо и нелепо. Това се случи с Наруми Момосе , момиче от отаку, което току-що беше прието в нов офис.

Той се надява, че никой от приятелите му в работата не познава неговата страна на отаку. Нещата обаче се разпадат, когато той среща Хиротака Нифуджи , негов приятел от детството и колега отаку, който се оказва в един офис с него.

Нифуджи не знае, че Наруми се опитва да прикрие хобито си и го излага на други колеги от офиса. В резултат на това те се сближиха и често играеха игри заедно по цял ден.

Заглавие Wotakoi: Любовта е трудна за Otaku
Прожекции 13 април 2018 - 22 юни 2018
Епизод 11.
Жанр Комедия, романтика, парче живот
Студио A-1 Снимки
Рейтинг 7,99 (MyAnimeList.net)

23. Oregairu сезон 3

За Хикигая Хачиман училището е втори дом и място за отдих в юношеството. Но изведнъж учител му каза да се присъедини към клуба.

Това досадно нещо, което се случи с Хачиман, го принуди да влезе в доброволческия клуб и да срещне момиче на име Юкино Юкиношита .

Въпреки че използваше времето си в клуба, за да се отпусне, Юкино винаги го канеше да си взаимодейства. Това аниме с романтична комедия е готово да ви забавлява с всеки епизод, който представя нова история.

Заглавие Oregairu Season 3
Прожекции 10 юли 2020 г. - TBA
Епизод 12
Жанр Парче живот, комедия, драма, романтика, училище
Студио Усещам.
Рейтинг 8.55 (MyAnimeList.net)

24. Вчера wo Utatte

Тази анимационна поредица за 2020 г. се фокусира върху романтична история, която се появява отново между протагонист, който случайно среща своя съученик.

Вчера wo Utatte разказва живота на висшист на име Хаякава Рикуо, който не е намерил постоянна работа. Веднъж случайно срещнал мистериозно момиче Нонака Хару .

Хару, който се оказва бивш съученик на Рикуо, се грижи за врана. Каква ще бъде тяхната история в това аниме за романтични училища?

Заглавие Вчера wo Utatte
Прожекции 5 април 2020 г. - 21 юни 2020 г.
Епизод 12
Жанр Парче живот, драма, романтика, Сейнен
Студио Дога Кобо
Рейтинг 7.19 (MyAnimeList.net)

25. Кошница с плодове 2 сезон

Любителите на аниме ще знаят това най-добро романтично фентъзи аниме. Да, Fruit Basket се завръща във сезон 2, който е готов да ви забавлява, банда!

Аниме Fruits Basket разказва историята на момиче на име Тоору Хонда, което живее с три красиви момчета. Направи го трудно, тук!

Но трите момчета имат тайна, която никой друг не бива да вижда. Интересното е, че Тоору бавно разбира каква е тайната на трите момчета.

Заглавие Кошница с плодове 2 сезон
Прожекции 7 април 2020 г. - 22 септември 2020 г.
Епизод TBA
Жанр Комедия, драма, романтика, шуджо, парче живот, свръхестествено
Студио TMS Entertainment
Рейтинг 8.28 (MyAnimeList.net)

Така че това е препоръката за най-добрия аниме романс за всички времена, който трябва да бъде включен в списъка за събиране и да го гледате в свободното си време.

Внимавайте, не се измъчвайте, докато го гледате! Сега, за да изтеглите и гледате безплатно, можете да го получите на следните препоръки на сайта за изтегляне на аниме: 20 безплатни сайта за изтегляне на аниме и качество на HD .

Приятно изтегляне и щастливо гледане на момчета !

Прочетете също статии за аниме или други интересни статии от Satria Aji Purwoko .