как да събера евтин компютър за игри за начинаещи актуализация 2021

Искате ли да знаете как да създадете евтин компютър за игри? Следват указания, важни съвети и препоръки за икономични компютърни игри, които могат да играят тежки игри през 2021 г.

Създаването на компютър за игри може да бъде решение за тези от вас, които искат да изпробват игри от следващо поколение, но нямат бюджета да си купят PS5, който е непосилен.

Както знаем, игрите от 2020 г. и по-нови имат графика с наистина изключително качество. PS4 Pro не е достатъчно силен, за да играе Cyberpunk 2077, който има ултрареалистична графика.

Най-новите игри също трябва да бъдат балансирани със същото хардуерно качество. Следователно сглобяването на компютър за игри е важно изискване за днешните геймъри.

За съжаление, мнозина не са твърде запознати с това как да се изгради компютър . Въпреки че евтините компютърни игри все още могат да поддържат игрови нужди през следващите няколко години.

За тези от вас, които искат да създадат евтин компютър, този път ApkVenue ще сподели съвети, на които трябва да обърнете внимание, за да започнете да го правите.

1. Изчислете прогнозния бюджет за PC игралния сал, който ще бъде направен

Източник на снимки: Бюджет в процеса на сглобяване на компютър за игри.

Как да сглобите компютър за игри всъщност е доста сложно, защото не само трябва да можете да инсталирате правилно всеки компонент, но и да имате много изчисления.

Първото нещо, на което трябва да обърнете внимание в процеса на сглобяване на игрален компютър, е бюджетът, който имате. Това е първото нещо, което наистина трябва да вземете под внимание.

Ограничението на бюджета е много важно, защото ако не е ограничено, дори 100 милиона рупии могат да бъдат използвани за сглобяване на компютър за игри.

Това бюджетно ограничение ще се отнася и до това какви типове компоненти можете да инсталирате и какви по-евтини алтернативи.

Определете максималния бюджет, който ще похарчите за процеса на сглобяване на игралния компютър, който ще бъде направен, и след това коригирайте компонентите според разпределения бюджет.

2. Определете целта за сглобяване на компютърни игри

Източник на снимки: Определяне на целта в процеса на сглобяване на игрален компютър.

Друго нещо, което трябва да определите, когато започнете да сглобявате компютър за игри, е целевият компютър, който ще бъде направен .

Смисълът на целта е каква игра искате да играете с компютъра, който правите, стабилна при някои FPS и няма да се надгражда отново за колко години.

Отговаряйки на горните въпроси, ще намерите по-ясна картина на това какъв ще бъде вашият компютър за игри.

Можете да копирате тази цел от системните изисквания на най-новата тройна игра A, където обикновено играта на тази игра в препоръчаните настройки изисква квалифицирани спецификации.

През следващите 3 до 5 години ще можете да разчитате на спецификации като тази . За да сглобите бюджетен компютър за игри, можете да копирате системните изисквания на играта, която искате да играете.

Този въпрос всъщност все още е свързан с точките относно бюджета по-горе. Ако искате да играете само игра Triple A с ниски средни графични настройки при <60 FPS, наистина, евтина компютърна игра до 7 милиона IDR е достатъчна, банда.

3. Изберете най-евтините и най-добрите компютърни компоненти за игрални салове

След определяне на бюджета и целите, следващата стъпка в това как да сглобите компютър за игри е да изберете най-подходящите компоненти .

Изчисляването на годността на този компонент всъщност е малко сложно, защото не само търсите спецификации на компонентите, но и сравнявате цената на марка А с други марки.

Цената на подобни компоненти с различни марки също ще има различни цени. Разликата може да бъде дори до 2 пъти.

Тук трябва да сте внимателни, когато виждате предимствата и недостатъците на компонентите с определени марки . Ето някои важни компоненти, които трябва да бъдат взети под внимание за вас.

1. Процесор

Източник на снимки: Най-добрият процесор за сглобяване на евтин компютър за игри.

Този един компонент е може би най-важният компонент в компютъра. За щастие единствените 2 варианта на процесора, които трябва да се разгледат, са Intel и AMD.

Въпреки това трябва да разгледате този вариант на това поколение компютърни процесори. Ако изберете кое ядро ​​на Intel и какво поколение е също, ако изберете AMD.

Трябва да можете внимателно да изчислите въз основа на вашата цел и бюджет, кой тип процесор е най-подходящ . Можете да разгледате специфичните изисквания към играта за сравнение.

Не забравяйте да разгледате и еталонната оценка на избрания от вас процесор и да прецените колко дълго ще можете да разчитате на този процесор.

Е, за тези от вас, които са объркани да решат да използват процесор от AMD срещу Intel , може би статията на ApkVenue по-долу може да ви помогне, банда. Вижте го !

ВИЖТЕ СТАТИИ

2. VGA карта

Източник на снимки: Избор на VGA карти в процеса на сглобяване на компютър за игри.

Ако процесорът е избран, следващият компонент, който трябва да се вземе предвид сериозно при сглобяването на компютър за игри, е VGA карта.

На пазара се предлагат много варианти на VGA карта , както в модели, така и в марки. Ето защо ApkVenue препоръчва да бъдете усърдни при сравняването на VGA критериите , които търсите.

Разгледайте Youtube канали и доверени уебсайтове в интернет, за да разберете по-ясно VGA еталоните на различни налични марки.

Не забравяйте да се приведете в съответствие с предварително определения бюджет , не ви позволявайте да се признаете за този един компонент.

За тези от вас, които имат посредствен бюджет, ApkVenue има някои от най-добрите препоръки за евтини VGA карти + ценови диапазон, на който все още можете да разчитате, за да играете днешните игри.

ВИЖТЕ СТАТИИ

3. Дънна платка

Източник на снимки: Избор на най-добрата дънна платка за процеса на сглобяване на евтин компютър за игри.

Следващият важен компонент, който трябва да вземете сериозно в серията начини за сглобяване на компютър за игри, е дънната платка .

Дънна платка или това, което често се съкращава като MoBo, също е доста трудно да се избере . След като определите подходящия процесор, изберете MoBo, който е в унисон с процесора.

Например дънните платки с цокъл LGA 1151 са съвместими само с процесори Intel 6-то и 7-мо поколение (Kaby Lake & Skylake). Не купувай грешното нещо, банда.

В допълнение, някои от променливите, на които можете да обърнете внимание, са дали е налична функцията за овърклок , колко RAM и VGA слотове са налични, дали е наличен вентилатор за компютър и т.н.

Не забравяйте да не се изкушавате от разширени функции, ако няма да ги използвате. Не купувайте MoBo, който може да овърклоква , в противен случай не можете да овърклоквате процесора, който сте купили.

За препоръки и ценови диапазони за евтини дънни платки за компютърни игри, ApkVenue ги обсъди в следната статия:

ВИЖТЕ СТАТИИ

4. RAM

Източник на снимки: Избор на RAM в процеса на сглобяване на евтин компютър за игри.

Следващият важен компонент, който трябва да се има предвид в процеса на сглобяване на евтин компютър за игри, е RAM.

Колко RAM ви трябва, скоростта на часовника, която съответства на дънната платка, както и коя марка е най-добрата . Трябва да отговорите внимателно на тази поредица от въпроси.

О, да, уверете се, че сте избрали и RAM с подходяща скорост на часовника и гнездо на дънната платка. Не ви позволявайте да купувате DDR4 RAM, но дънната ви платка използва DDR3 RAM гнездо.

RAM се надгражда лесно , но ако вземете предвид внимателно закупената RAM, може да се поддържа с години .

На пазара има много от най-добрите марки RAM. Започвайки от евтино - скъпо или от обикновено до използване на RGB светлини . За препоръки можете да проверите следната статия на ApkVenue:

ВИЖТЕ СТАТИИ

5. HDD и SSD

Източник на снимки: Комбинация от HDD и SSD на евтин компютър за игрални салове.

Започнете да избирате най-добрата система за съхранение, когато сглобявате игрален компютър. В днешно време с популярността на SSD дисковете променливите, които трябва да вземете предвид, са още повече.

Ако наистина искате да изградите евтин компютър за игри, тогава е достатъчен само HDD, защото той ще потисне доста необходимия бюджет .

От друга страна, можете да използвате комбинация от HDD + SSD, за да получите максимална производителност. Например 120GB SSD + 1TB HDD е много добър за сега, ако имате по-голямо разпределение на бюджета.

Само за да знаете, 1TB HDD има ценови диапазон, започващ от 400 хиляди IDR . Междувременно 120GB SSD има ценови диапазон от 250 хиляди IDR . Сравнението на цените е доста далеч, банда.

Въпреки това, цената на SSD, който е много по-скъп от HDD, разбира се е неделима от неговите предимства. За тези от вас, които са любопитни за сравнението, вижте следната статия на ApkVenue:

ВИЖТЕ СТАТИИ

4. Изчислете мощността, преди да започнете да сглобявате компютър за игри

Източник на снимки: Изчисляване на мощността на процеса на сглобяване на евтин компютър за игри.

След като изберете всички важни компоненти във вашата версия на най-добрия компютър за евтини игри, следващата стъпка е да изчислите необходимата мощност и най-подходящото захранване .

За това можете да използвате приложението Raft PC в Play Store . Това приложение автоматично ще изчисли количеството мощност, необходимо за всеки от избраните от вас компоненти.

След като познаете мощността, изберете най-подходящото захранване, което можете да закупите, като вземете предвид качеството и разбира се първоначалния си бюджет .

Да предположим, че вашият компютър и всички негови компоненти изискват 350 вата мощност . Тоест, трябва да си купите захранване с мощност 450 - 500 вата, за да го направите по-безопасно, банда.

Ще бъде още по-добре, ако избраното от вас захранване има ефективност 80+ и има минимална бронзова сертификация . Можете да проверите препоръките на ApkVenue тук:

ВИЖТЕ СТАТИИ

Това са някои съвети за това как да изградите компютър за игри, който можете да използвате, когато започнете да изграждате вашия мечтан компютър.

Не забравяйте, че бандата винаги обвързва бюджета, който имате, защото може да заспите и дори да счупите джобовете.

Не забравяйте да сравните цената на всеки компонент, избран в наличните онлайн магазини, преди да решите да купите.

Прочетете също статии за джаджи или други интересни статии от Restu Wibowo .