как да надстроите Windows 7 до Windows 10 е лесно! (официален)

Не е нужно да се притеснявате, че прозорците ви са остарели, защото сега знаете как лесно да надстроите Windows 7 до Windows 10. (100% официално)

Отегчен ли сте от Windows 7 и искате да надстроите?

Windows 7 наистина е операционната система, най-предпочитана от потребителите на компютър. Известно е, че Windows е лек и има приятен интерфейс.

Да имаш стара операционна система обаче би било досадно. Освен това Windows има по-нова версия.

Е, преминаването към Windows 10 е правилният избор в момента. Как да надстроите Windows 7 до Windows 10 също е лесно.

Хайде, вижте пълния метод по-долу!

Как да надстроите Windows 7 до Windows 10

Windows е операционна система, разработена от Microsoft от 1985 г. Тази операционна система продължава да се развива и е любима на потребителите на компютри днес.

Една от предпочитаните от потребителите версии на операционната система е Windows 7 . Пуснат за първи път през 2009 г. и е в състояние да поправи недостатъците на Windows Vista.

Windows 7 има различни издания, включително Home Premium, Professional и Ultimate. Тази операционна система продължава да бъде примата на потребителите на компютър.

Докато накрая се появи последната версия на Windows, а именно Windows 10 . Тази операционна система е в състояние да донесе положителните страни на Windows 7 с други модерни функции.

От издаването му през 2015 г. всеки потребител на Windows 7 и 8 може да надстрои до Windows 10 безплатно. Тази възможност обаче може да бъде направена само в рамките на определеното време.

За съжаление понастоящем вече не можете да надстройвате безплатно, въпреки че имате оригиналната операционна система Windows 7 и 8.

Но не се притеснявайте, защото начинът за надграждане на Windows 7 до Windows 10 офлайн може да бъде и чрез CD за активиране на Windows 10 и можете да закупите лиценз онлайн.

Ако имате оригиналния лиценз за Windows 10, можете да надстроите по следните начини.

1. Надстройте Windows до същия компютър

Прилагате този първи метод, ако искате да надстроите Windows на същия компютър. Методът за надграждане е относително лесен и може да бъде направен от начинаещи.

Ако през 2015 г. опцията за надстройка до Windows 10 се появи в колоната на лентата на задачите , този път трябва да я изтеглите ръчно.

Да, възможността за надстройка до Windows 10 приключи. Така че можете да надстроите само чрез закупуване на нов лиценз.

Въпреки че използвате пиратски Windows, пак можете да надстроите до Windows 10. Но получавате само ограничени функции и водни знаци, които винаги се появяват в долния десен ъгъл на екрана.

Не можете да използвате кода за активиране на Windows 7, въпреки че има оригиналната версия, защото ще изисква нов код за активиране за Windows 10.

Преди да влезете в метода за надстройка, уверете се, че сте изтеглили Media Creation Tool от оригиналния Windows на www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10 .

Можете да използвате инструмента за създаване на медия и за двата начина за надграждане на Windows. Ето как да надстроите Windows 7 до Windows 10:

Стъпка 1 - Отворете инструмента за създаване на мултимедия, след което изберете Upgrade this PC now.

Стъпка 2 - Въведете оригинален продуктов ключ на Windows 10

  • Трябва да имате оригиналния продуктов ключ за Windows 10, който сте закупили.

Стъпка 3 - Прочетете и щракнете върху Приемам под лицензионното споразумение, след което Инсталирайте.

  • Можете да запазите лични файлове и приложения или да изтриете някоя от спестяванията, които имате. Щракнете върху Инсталиране, за да надстроите Windows.

Изчакайте Windows 10 да завърши изтеглянето и процесът на надстройка ще се извърши автоматично. Не изключвайте компютъра си по време на надстройка.

Уверете се също, че не се намесвате в процеса, като правите многозадачност . Ако искате да надстроите Windows на друг компютър, можете да следвате следващите стъпки!

2. Надстройте Windows до друг компютър

Следва как да надстроите Windows 7 до Windows 10 на друг компютър с помощта на USB или CD. Не само това, този метод може да се приложи и към „празни“ компютри.

Новосглобеният компютър няма операционна система, така че се нуждаете от помощта на USB или CD, за да инсталирате Windows 10.

Този метод е доста технически, така че трябва да обърнете внимание на всяка стъпка, която ApkVenue дава. Ако не сте сигурни, ApkVenue препоръчва да поискате помощ от някой, който разбира.

Все още използвате инструмента за създаване на медия за този метод, но изберете различни опции.

Хайде, вижте пълния метод по-долу:

Стъпка 1 - Отворете инструмента за създаване на носител, след което изберете Създаване на инсталационен носител за друг компютър.

Стъпка 2 - Изберете типа Windows 10.

  • На тази страница изберете езика, архитектурата (32-битова или 64-битова) и изданието на Windows, което искате.

Стъпка 3 - Изберете формата на инсталационния носител на Windows.

  • Изберете кой метод искате да използвате за инсталиране на Windows 10, чрез USB или ISO файл. След това щракнете върху Напред.

Стъпка 4 - Преместете инсталационния файл на Windows 10 на USB или CD.

  • Изчакайте инсталационният файл да завърши изтеглянето. Ако изберете USB, ще ви бъде дадена команда за преместване на инсталационния файл на USB.
  • Ако изберете ISO, можете да го запишете на USB или CD.

Стъпка 5 - Поставете USB или CD в компютър, след което стартирайте Windows.

  • За да влезете в процеса на зареждане, рестартирайте компютъра, след което щракнете върху „F2“ . Изберете USB CD , след което ще стартира процесът на зареждане.

Стъпка 6 - Рестартирайте компютъра си, след което въведете продуктовия ключ за активиране на Windows.

Можете също така да използвате Media Creation Tool, който се съхранява в стартиращ USB или CD в компютър, който все още е „празен“.

За тези от вас, които никога не са инсталирали Windows, ApkVenue препоръчва да помолите някой опитен за помощ.

Ето как да надстроите Windows 7 до Windows 10 безплатно. Можете да приложите този метод за Windows 7 или 8.

Имате ли проблеми с надстройката на Windows? Напишете вашето мнение в колоната за коментари, да. Ще се видим в следващата статия!

Прочетете също статии за Windows или други интересни статии от Даниел Кахяди .