добродетелите на функцията за отстраняване на грешки usb, които трябва да знаете

Предимствата на опциите за програмисти и функциите за отстраняване на грешки в USB, които трябва да знаете

Като операционна система с отворен код , Android със сигурност има огромна подкрепа от общността. С функцията „Опции за разработчици“ на всяко устройство, базирано на Android, вие или разработчиците ще бъдете насърчени да участвате в процеса на разработване на самата операционна система Android.

В известен смисъл тези „Опции за разработчици“ са в основата на разработката на Android. Тази „Опции за разработчици“ съдържа редица мощни функции, една от които ви позволява да получите достъп до системата на Android и да извършвате различни модификации. За тези от вас, които обичат Android cracking, разбира се, вече сте запознати с USB отстраняване на грешки, нали? Какви са функциите, които можете да активирате чрез „Опции за разработчици“? И какви са неговите функции?

  • 4 неща, които ТРЯБВА да знаете, преди да станете разработчик на Android
  • Как да покажа опциите за програмисти на Android
  • Промяна на новия HP? Ето как да възстановите данни и приложения на нов Android

Как да активирам USB отстраняване на грешки

Какво е USB отстраняване на грешки

Както подсказва името, USB отстраняване на грешки е опция за отстраняване на грешки , която може да бъде достъпна с помощта на USB функцията на Android и PC. И така, основната функция на USB отстраняването на грешки е да изгради мост между Android устройство и компютър. По този начин разработчиците на приложения могат да използват този процес за тестване на софтуер и намиране на проблеми с помощта на Android SDK (Software Development Kit).

Освен това USB отстраняване на грешки се използва и от разработчици или потребители на Android, за да помогне при задачи като инсталиране на персонализирани възстановявания , вкореняване, инсталиране на персонализирани ROM и много други. Накратко, за необходимостта от получаване на достъп за супер потребител във всеки процес на вкореняване , USB режимът за отстраняване на грешки трябва да бъде активиран, за да могат файловете, необходими за достъп на потребителя на Super, да бъдат инжектирани в системата.

Функции за опции за програмисти

Обратно към „Опции за разработчици“ , тази функция е много необходима за разработчиците на приложения за Android, хакерите и тези, които обичат да хакват Android, за да имат достъп и да управляват устройството си от компютър. Всъщност за онези от вас, които са просто обикновени потребители и искат да се изкорени , инсталирайте персонализиран ROM или модифицирайте системата Android. Има много инструменти, които можете да използвате в „Опции за разработчици“, като се започне от отстраняване на грешки , създаване на мрежи , въвеждане , рисуване , хардуерно ускорено изобразяване , наблюдение и други разширени настройки на приложението.

Как да активирам USB отстраняване на грешки?

Както споменахме по-горе ApkVenue, за да активирате USB отстраняване на грешки , първо трябва да активирате Опции за разработчици на Android. Тази функция е скрита по подразбиране и трябва да я направите достъпна, като изпълните следните стъпки.

  • Отворете менюто Настройки > Информация на вашия смартфон или таблет с Android.
  • След това превъртете до раздела Build Number и го натиснете до 7 пъти .
  • След като натиснете 7 пъти номера на компилация, ще видите съобщението „Вече сте разработчик“ или „Режимът за програмист е активиран“ .
  • Сега се върнете в главното меню Настройки и ще видите менюто Опции за програмисти или „Опции за програмисти“ на вашия смартфон.
  • След това отворете менюто за опции за програмисти и активирайте USB отстраняване на грешки .

И така, приключи. Сега вашите опции за разработчици и USB отстраняване на грешки са активни. Сега сте готови за действие. Използвайки това, можете дистанционно да управлявате смартфона чрез компютър.

Добре е обаче да активирате USB отстраняване на грешки само когато е необходимо. Ако го оставите в непрекъснато активно състояние, все едно сте оставили вратата на къщата широко отворена. Да, това има потенциал да създаде дупка в сигурността, където трети страни могат да получат допълнителен достъп до вашата система Android. Те могат да инсталират злонамерен софтуер , да прихващат или да крадат важни данни . В този момент има ли нещо, което искате да добавите или попитате? Моля, вградете мнението си в колоната за коментари.