не ме разбирайте погрешно! това е разликата между преносими компютри, нетбуци и лаптопи

Често считани за едни и същи, тъй като имат сходна форма и външен вид, се оказва, че нетбуците, преносимите компютри и лаптопите са три различни неща, нали знаете. Ето някои от разликите!

Наред с технологичното развитие, което се случва, понастоящем преносимите компютърни устройства се разделят на няколко типа с различни имена като лаптопи, преносими компютри и нетбуци.

Въпреки че имат абсолютно еднаква форма, трите устройства се оказват различни, знаете ли, банда.

За съжаление днес все още има много хора, които се заблуждават и смятат, че термините тетрадка, нетбук и лаптоп са едно и също нещо.

Така че, за да не го споменавате отново погрешно, в тази статия ApkVenue ще обясни разликите между нетбуците, преносимите компютри и лаптопите .

Разлика между нетбуци, преносими компютри и лаптопи

Ако се проучат по-задълбочено, всъщност има някои основни аспекти, които правят разлика между нетбуци, преносими компютри и лаптопи.

Но обратно, защото тримата имат сходна форма и външен вид, в крайна сметка мнозина бъркат с термина, който наричат.

Вместо да се обърквате, по-добре е просто да прочетете пълната статия на ApkVenue по-долу.

1. Разлика в размера на екрана

Знаете ли, банда, ако се окаже, че най-основното и лесно нещо за различаване на трите устройства е от размера на екрана, знаете ли.

Самият нетбук е преносимо компютърно устройство, което има най-малкия размер на тялото в сравнение с двамата си братя и сестри, бандата.

Устройствата за нетбуци обикновено са оборудвани с минималистичен екран с размери около 6 до 13 инча.

Междувременно самото преносимо устройство има размер на екрана, който е по-голям от нетбука, който варира от 13 до 18 инча .

Освен това има лаптопи, които, разбира се, имат по-голям размер на екрана, който е повече от 17 инча и обикновено също е по-дебел, банда.

Големият размер на екрана кара много хора да предпочитат лаптопи, за да подкрепят работата си.

Понастоящем лаптопите също се предлагат в различни типове, съобразени с нуждите на потребителите, като например лаптопи за игри или лаптопи с графичен дизайн.

2. Различия в спецификациите

Следващият аспект, който може да прави разлика между нетбуци, преносими компютри и лаптопи, е по отношение на спецификациите, бандите.

Сред тези три преносими компютърни устройства нетбуците са устройствата, които имат най-ниските спецификации, банди.

В допълнение, нетбучните устройства също обикновено използват процесори от среден до по-нисък клас, които имат ниска производителност.

В RAM сектора нетбучните устройства обикновено са оборудвани с капацитет не повече от 2 GB и графична карта, която не е достатъчно добра.

Друга разлика е липсата на вътрешен DVD-ROM в нетбук, така че не можете да вмъкнете CD / DVD в нетбук, банда.

Междувременно самите преносими устройства обикновено имат спецификации от средния клас, които със сигурност са по-високи от нетбуците.

В повечето преносими устройства те обикновено носят процесори Dual Core to Core i7, които, разбира се, правят производителността на преносимите компютри много по-бърза от нетбуците.

В допълнение, преносимите компютри също приемат графични карти от среден клас като Intel HD, AMD Radeon или NVidia GT 830.

Докато лаптопите обикновено приемат спецификации, които са почти същите като преносимите компютри или дори по-високи, банди.

3. Разлика в теглото

Следващото нещо, което прави разлика между нетбуци, преносими компютри и лаптопи, е теглото на устройството, бандата.

Ако по отношение на размера на екрана, тримата имат свои собствени разлики, това ще се отрази и на теглото им.

Освен че имат най-малкия размер на тялото, нетбучните устройства обикновено имат и най-малкото тегло между двамата братя и сестри, бандата.

Междувременно самият лаптоп има тегло, което е малко по-тежко от нетбука. Тетрадките обикновено тежат около 1,5 Kg до 2 Kg.

За разлика от двете предишни преносими компютърни устройства, лаптопите със сигурност имат по-голямо тегло, което е около 2 кг, банда.

В тази сложна ера обаче ще бъде трудно, ако теглото се използва като ориентир, за да се прави разлика между нетбуци, преносими компютри и лаптопи.

Това е така, защото в момента много технологични компании се надпреварват да произвеждат преносими компютри с най-леките и тънки тегла.

БОНУС: Таблица на разликите при нетбуци, преносими компютри и лаптопи

Тип Подробности
Нетбук - 6-13 инчов размер на екрана


Пример: HP Pavilion 10 f-001au, Acer Aspire One 725 C6C, Asus EePC 1015PW

Тетрадка - Размер на екрана от 13 до 18 инча


Примери: Axioo MyBook 14, Lenovo Ideapad 100 14, Zyrex Sky 232

Лаптоп - Размер на екрана над 17 инча


Примери: Alienware Area 51 м, Dell Precision 7730i, Lenovo ThinkPad P72

Е, това беше разликата между нетбуци, преносими компютри и лаптопи, когато се гледа от размера на екрана, спецификациите и теглото на устройството, банда.

Но, както ApkVenue спомена по-рано, тези три неща наистина не могат да се използват като референция за разграничаване на трите устройства , банди.

Тъй като както знаем, днес много преносими компютърни устройства имат сложни спецификации въпреки малките си размери на екрана и малкото тегло.

Прочетете също статии за други интересни джаджи от Shelda Audita .