как да направя поддръжка на android otg

Лесен начин да накарате Android да поддържа OTG или друг език. Вашият Android може да поддържа USB OTG, за да улесни бързото прехвърляне на файлове.

Често ли правите снимки с телефона си с Android и искате бързо да ги преместите на флашка ? Е, някои телефони с Android, които вече поддържат OTG, могат директно да прехвърлят файлове с изображения, видеоклипове, данни от телефони с Android на флаш устройство .

Можете да проверите дали вашият Android поддържа USB OTG или не. Въпреки това, за тези от вас, които имат телефон с Android, но не поддържат OTG, имаме решение да направим Andoid да поддържа OTG. Лесно е как да го направя. Хайде, вижте стъпките!

  • 14 уникални USB OTG функции, които вероятно не сте знаели, а не просто четете Flashdisk!
  • Как да проверите дали вашият Android поддържа USB OTG или не
  • СПЕШНО! Това е разликата между USB OTG и USB Host

Как да направим Android поддръжка OTG

OTG е съкращение от „ В движение“ . Значението на самото движение е спецификация, която позволява на USB устройство като цифров аудио плейър или мобилен телефон да действа като хост и позволява други USB устройства като USB флаш устройство , цифрова камера, мишка или клавиатура да бъдат прикрепен към Android смартфона.

И така, какви са предимствата на тази OTG? За повече подробности можете да проверите тази статия: 10 уникални функции на USB OTG кабели, освен четене на Flashdisks. Най-важната OTG функция е, че можете бързо да прехвърляте данни от телефон с Android на флаш директно. Ето стъпките за това как да направите Android да поддържа OTG.

1. Уверете се, че телефонът ви с Android е вкоренен

Първото нещо, което трябва да направите, е да се уверите, че телефонът ви е вкоренен . Можете да проверите как да изкорените телефон с Android. Тази коренна функция на Android е, че можете да добавяте, изваждате или модифицирате файлове на вашия Android смартфон. Освен това можете да правите персонализации, като например да увеличите максимално работата на вашия Android смартфон, да овърклоквате вашия Android процесор или дори да изтривате ненужни приложения по подразбиране.

2. Инсталирайте приложението USB Host Check

Следващата стъпка е да инсталирате приложението USB Host Check . USB Host Проверете Приложението е полезно за проверка дали вашият Android смартфон е Android OTG подкрепа или не. Тъй като има няколко марки мобилни телефони, които не поддържат OTG в хардуера .

3. Проверете наличността на файл с име "android.hardware.usb.host.xml"

След успешна инсталация на приложението USB Host Check, ако се появи съобщението, че "Изглежда, че USB Host поддържа не е активирано на това устройство. Може да се извърши опит за коригиране" , това означава, че файловете, необходими на Android, за да поддържа OTG не съществува. Въпросният файл се казва android.hardware.usb.host.xml . Ако го нямате, трябва да създадете файла с помощта на приложението за бележник или можете също да използвате notepad ++ .

4. Първо създайте файла android.hardware.usb.host.xml

Можете да създадете този файл, като използвате приложението за бележник на вашия компютър, след което изберете Запазване като android.hardware.usb.host.xml . Трябва да се отбележи, че разширението на името на файла трябва да бъде .xml , а типът на файла трябва да бъде Всички файлове , защото трябва да обърнем внимание на това как да направите вашия Android да поддържа usb otg правилно и правилно.

5. Въведете този код в създадения файл

Включете следния код във файла, който сте създали по-рано:

6. Преместете файла на вашия смартфон

Преместете файла android.hardware.usb.host.xml на вашия Android смартфон в папката etc / permissions . Разрешението за тази папка е важно, за да получите достъп, за да направите Android поддръжка OTG. Можете да използвате приложението Root Explorer, за да преместите файла android.hardware.usb.host.xml.

7. Отворете отново приложението за проверка на USB хоста

След преместване на файла, отворете отново приложението USB Host Check и изберете „повторна проверка“. Ако няма проблеми, тогава всичко ще бъде проверено в зелено, което означава, че телефонът с Android, който използвате, вече поддържа OTG.

Честито! Сега вашият смартфон поддържа OTG без root и тези съвети за Android са успешни, използвам го на смартфон на ASUS. Сега, ако сте направили Android да поддържа OTG, можете по-лесно и бързо да прехвърляте данни, файлове, изображения и видеоклипове на други носители за съхранение.

Това беше начинът да накара Android да поддържа OTG. Този метод изисква първо да изкорениш смартфона си с Android. Ако сте объркани относно вкореняването , можете да видите урок за това как да изкорени Android смартфон. Е, как успяхте? Споделете своя опит в графата за коментари!