10 най-добри безплатни приложения за онлайн обучение (електронно обучение) 2020

Това е най-доброто безплатно онлайн приложение за обучение, което улеснява процеса на преподаване и обучение и абсорбира материал (Актуализация 2020)

Изглежда, че приложенията за онлайн обучение стават прима напоследък, особено сред студентите, банда!

Случаите на предаване на Covid-19 в Индонезия стават все по-големи всеки ден. Всички протоколи започнаха да се прилагат от централните и местните власти, за да спрат разпространението на вируса.

Един от внедрените протоколи е временно спиране на учебните дейности в училищата или кампусите. Учим от вкъщи от месеци без директно ръководство от учител.

Но не е нужно да се притеснявате! Чрез своите Android и iPhone смартфони , сега има много възможности за учене безплатно приложение, което може да се направи справка в интернет, известен още като електронно обучение , например, като например приложения за изучаване на езици .

Любопитни ли сте от приложението? Нека първо разгледаме отзивите на безплатното онлайн приложение за обучение на Android, което ApkVenue е написал изцяло по-долу, банда.

Колекция от най-добри безплатни онлайн обучения за 2020 г., създавайте класове и онлайн лекции !

Бъдете нащрек и не се паникьосвайте! За да се предотврати разпространението на вируса Corona (Covid-19), учебните дейности (KBM) на всички нива на образование се елиминират и прехвърлят у дома.

Това беше предадено от губернатора на DKI Джакарта Аниес Басведан на губернатора на Западна Ява Ридуан Камил, който затвори учебни дейности за неопределено време.

Като алтернатива, студентите се насърчават да продължават да получават учебни материали чрез онлайн приложения за обучение ( електронно обучение ) , като приложението Ruangguru и приложението Rumah Belajar от Министерството на образованието и културата.

Сега двете приложения по-горе вече могат да бъдат достъпни безплатно, без да плащате и стотинка. Тогава какви други безплатни приложения за обучение можете да използвате? Ето прегледа!

1. Ruangguru

Кой не знае това онлайн приложение за обучение? Ruangguru, което е онлайн приложение за обучение, което има безброй функции и ви улеснява в разбирането на учебните материали.

Приложението Ruangguru предоставя различни печати чрез гледане на видеоклипове, които са съобразени с образователното ниво и използваната учебна програма.

В помощ на правителствените програми за предотвратяване на огнището на Covid-19, Ruangguru проведе и онлайн училище под формата на безплатно приложение за обучение.

Всеки ден ще има учебни материали, вариращи от начална, прогимназиална до гимназиална, които могат да се гледат чрез предаване на живо от 08.00-12.00.

За тези от вас, които искат да изтеглят безплатното приложение Ruangguru, нека щракнем върху връзката по-долу, банда!

Подробности Ruangguru - Онлайн уроци
Разработчик ruangguru.com
Минимална ОС Android 4.1 и по-нови версии
Размер Варира според устройството
Изтегли 10 000 000 и повече
Рейтинг 4.7 / 5 ( Google Play )

Изтеглете Ruangguru тук:

Приложения за производителност ruangguru.com ИЗТЕГЛЯНЕ

2. Учебна къща

Министерството на образованието и културата на Република Индонезия или Kemendikbud също имат приложение за онлайн учене безплатно, наречено Home Learning .

Подобно на Ruangguru, приложението Rumah Belajar е приложение за онлайн портал за обучение, което предоставя аудио-визуално съдържание, пълно с различни интерактивни елементи в него.

Има няколко отлични функции, които Учебният дом притежава, като учебни ресурси , виртуална лаборатория , виртуален клас , културни карти и т.н., които могат да бъдат достъпни безплатно.

Освен че използва мобилното приложение , това безплатно приложение за обучение може да бъде достъпно и чрез браузър на компютър или лаптоп чрез страницата learning.kemendikbud.go.id .

Подробности Къща за обучение
Разработчик Учебен център Kemendikbud
Минимална ОС Android 4.1 и по-нови версии
Размер 12MB
Изтегли 500 000 и повече
Рейтинг 4.8 / 5 ( Google Play )

Изтеглете Rumah Belajar тук:

Приложения за производителност Домашно обучение Министерство на образованието и културата ИЗТЕГЛЕТЕ

3. Google Classroom

Като една от най-големите технологични компании в света, Google също участва в успешното обучение, без да е необходимо да ходи на училище чрез приложение, наречено Google Classroom или Google Class .

Приложението Google Classroom е свързано с акаунт в Gmail, което ви улеснява, особено за потребителите на смартфони, базирани на операционната система Android.

Google Classroom, който ApkVenue е изпробвал, има дисплей като форум, където учители и ученици могат да взаимодействат в него. Например изпълнение на задания, оценяване и консултиране.

Според самия Яка Google Classroom е по-подходящ като онлайн приложение за лекции . Поради липсата на интерактивно съдържание, което привлича интересите за учене на деца и юноши, банди.

Подробности Google Classroom / Google Class
Разработчик Google LLC
Минимална ОС Варира според устройството
Размер Варира според устройството
Изтегли 10 000 000 и повече
Рейтинг 3.0 / 5 ( Google Play )

Изтеглете Google Classroom от тук:

Производителност на приложенията Google LLC ИЗТЕГЛЯНЕ

Други приложения за онлайн обучение ...

4. Edmodo

Понастоящем приложението Edmodo има нови възгледи и функции, които свързват учители, ученици и родители, за да разберат за преподаването и учебните дейности.

В допълнение към предоставянето на материали и задачи, учителите могат да получат и проучвания за методите на обучение, които правят в това едно онлайн приложение за обучение.

Edmodo предоставя и функция за директно съобщение, която лично свързва ученици и учители. За тези от вас, които са любопитни, можете да изпробвате това онлайн приложение за клас веднага !

Подробности Едмодо
Разработчик Edmodo, Inc
Минимална ОС Android 4.4 и по-нови версии
Размер 22MB
Изтегли 10 000 000 и повече
Рейтинг 4.2 / 5 ( Google Play )

Изтеглете Edmodo тук:

Производителност Edmodo, Inc Apps ИЗТЕГЛЯНЕ

5. Quipper

След това има Quipper, който освен че предоставя възможности за онлайн обучение , можете да го изтеглите и да научите офлайн чрез това приложение.

Quipper също е класифициран като притежаващ доста пълен учебен материал, който е адаптиран към учебната програма, определена от правителството.

За тези от вас, които често забравят да учат, това приложение за обучение може да прави и седмични графици, така че учебният ви процес да е по-организиран.

За да се насладите на ексклузивно съдържание в Quipper, поне можете да платите абонаментна такса, започваща от 90 000 IDR на месец, банда.

Подробности Quipper
Разработчик Quipper Ltd.
Минимална ОС Android 5.0 и по-нови версии
Размер 11MB
Изтегли 1 000 000 и повече
Рейтинг 4.1 / 5 ( Google Play )

Изтеглете Quipper тук:

Apps Education Quipper Ltd. ИЗТЕГЛИ

6. Зений

Опитен от 2004 г., Zenius представя различни функции в подкрепа на учебния процес, от начални, прогимназиални, гимназиални, професионални училищни нива до лекции чрез различни съдържания в него.

Основната характеристика на това приложение за електронно обучение е симулацията UTBK (Computer-Based Writing Examination), която сега е основното изискване за прием в повечето университети в Индонезия.

Zenius също така предоставя пробни материали, които можете да направите и да видите резултатите и обсъждането на проблема сами, банда. Нищо чудно, че това приложение е обявено за най-доброто приложение от 2019 г. на версията на Google Play Store .

За други материали можете да видите и менюто Insight, което съдържа учебни печати от известни преподаватели от университетски специалисти от и извън страната.

Подробности Zenius - онлайн обучение
Разработчик Образователна зона PT Nusantara
Минимална ОС Android 5.0 и по-нови версии
Размер 30MB
Изтегли 1 000 000 и повече
Рейтинг 4.7 / 5 ( Google Play )

Изтеглете Zenius тук:

Apps Productivity PT Nusantara Education Zone ИЗТЕГЛЕТЕ

7. Нашият клас

Освен това има приложение за онлайн обучение ClassKita, което предлага избор на обучение навсякъде и по всяко време.

Една от уникалните характеристики на нашата Classroom е социална функция, която ви позволява да взаимодействате с други потребители, така че вашият учебен процес да бъде още по-приятен.

В допълнение към официалните учебни печати, това приложение за електронно обучение може също така да подобри уменията и експертизата чрез различни материали като основно програмиране за Android, как да създавате уебсайтове , графичен дизайн и други.

Подробности ClassKita - Онлайн курс за обучение
Разработчик Нашият клас
Минимална ОС Android 5.0 и по-нови версии
Размер 6.9MB
Изтегли 50 000 и повече
Рейтинг 3.9 / 5 ( Google Play )

Изтеглете нашия клас тук:

Нашите приложения за обучение в клас ИЗТЕГЛЯНЕ

8. Мозъчно

Кой от вас не е запознат с този учебен форум? Brainly е един от най-големите форуми на студентски общности в света, където участват над 100 милиона души.

Начинът, по който работи, е, че можете да задавате въпроси, които не разбирате. По-късно потребителите на Brainly ще отговорят на вашите въпроси с лесни за разбиране обяснения.

Тогава какво, ако има въпроси и отговори, които не съвпадат? Спокойно, Brainly предлага и функция за проверка, извършена от експерти, банди.

По този начин вече не трябва да изпадате в паника, докато си правите домашното, но не знаете отговора. Просто попитайте Brainly, добре!

Подробности Мозъчно - образователно приложение
Разработчик Brainly, Inc.
Минимална ОС Android 5.0 и по-нови версии
Размер 6.7 MB
Изтегли 10 000 000 и повече
Рейтинг 4.6 / 5 ( Google Play )

Изтеглете Brainly от тук:

Apps Education Brainly, Inc ИЗТЕГЛЯНЕ

9. Pahamify

Междувременно за вас, дванадесетокласниците от гимназията и еквивалентите, трябва да изпадате в паника при избора на мечтания колеж и колеж, нали?

За тези от вас, които искат да преминат UTBK Science and Technology, SBMPTN, независим изпит, Simak UI, STAN Entrance Examination и други, можете да изпробвате приложение, наречено Pahamify .

Тук ще научите изпитни материали чрез [видео съдържание като гледане на YouTube, придружено от ментори, известни като Rockstar Teacher Pahamify .

За тези от вас, които все още са объркани при избора на специалност, Pahamify предоставя и функция за консултация с психолози, която също можете да опитате.

Подробности Pahamify - спътник на проучването UTBK
Разработчик Pahamify
Минимална ОС Android 5.0 и по-нови версии
Размер Варира според устройството
Изтегли 100 000 и повече
Рейтинг 4.6 / 5 ( Google Play )

Изтеглете Pahamify тук:

Производителност на приложения Pahamify ИЗТЕГЛЯНЕ

10. Учителство по SMARRT

И накрая, има приложението SMARRT Bimbel, което е онлайн приложение за обучение, което предоставя различни учебни материали, които са бич за учениците.

SMARRT Bimbel предлага три основни предмета, а именно математика , физика и химия , повечето от които са трудности за учениците.

Това приложение ще осигури интерактивно видео под формата на прост и постепенен начин за решаване на проблема. SMARRT Bimbel предлага и тестове, за да упражните разбирането си в него.

Подробности Bimbel SMARRT - интелигентно и безплатно решение за обучение
Разработчик Бедигитална азиатска свързаност
Минимална ОС Android 4.1 и по-нови версии
Размер 14MB
Изтегли 100 000 и повече
Рейтинг 4.3 / 5 ( Google Play )

Изтеглете SMARRT Bimbel тук:

Приложения за производителност Цифрова свързаност Азия ИЗТЕГЛЕТЕ

БОНУС: Как да използвам Telkomsel, Indosat и Tri Learning Quota | Цената е евтина!

Искате ли да искате да учите онлайн, но квотата ви е едва достатъчна? Не се притеснявайте, знаете, че различни оператори в Индонезия предоставиха специална квота за онлайн обучение.

Ако искате да знаете как да използвате квотите за обучение в Telkomsel, Indosat и Tri, прочетете цялата статия в следващата статия, банда:

ВИЖТЕ СТАТИИ

Е, това е препоръката на най -доброто безплатно онлайн приложение за обучение на смартфони с Android и iPhone, което можете да опитате.

Докато сте усърдни и активни в изучаването му, ApkVenue гарантира, че оценките ви ще се увеличат, банда. Кой си използвал сам? Нека споделим вашия опит в колоната за коментари по-долу!

Прочетете също статии за учене или други интересни статии от Fanandi Prima Ratriansyah .