7 начина да се справите с карти на Telkomsel, които не могат да се свържат

Pahadal има квота, но не може да използва интернет Telkomsel? По-долу е даден преглед на няколко начина за работа с карти на Telkomsel, които не могат да се свържат, гарантиран успех!

Потребител ли сте на Telkomsel ? Имали ли сте някога проблем, че вашата карта Telkomsel не може да се използва за сърфиране , банда?

Поне ApkVenue е сигурен, че сте го изпитали поне веднъж по време на употреба, де! И със сигурност е гадно, когато срещнете този единствен проблем.

По принцип решаването на проблема с неспособността на Telkomsel да работи с интернет е лесно да се направи.

Следователно в тази статия ApkVenue обобщи няколко начина за справяне с карти на Telkomsel, които не могат да се свържат с интернет , за да могат да бъдат свързани отново.

Колекция от начини за преодоляване на Telkomsel карти, които не могат да се свържат с Интернет

Понякога може да сте имали ситуация, при която квотата все още е налице, но не можете да сърфирате в интернет на Telkomsel.

Това могат да изпитат и онези от вас, които са закупили интернет пакет Telkomsel, където мрежата не е свързана и не успява да осъществи достъп до различни онлайн сайтове или приложения .

Спокойно, банда! Този път ApkVenue обобщи редица начини за активиране на карта за грешка Telkomsel, тъй като тя не е свързана с интернет, подробностите са както следва.

1. Уверете се, че се намира в зона с добро покритие

Снимка източник: powertec.com.au

Първото решение за свързване на карти Telkomsel е, че първо трябва да сте сигурни, че се намирате в място с добро покритие на клетъчния сигнал.

Ако се намирате в район, който е заобиколен от много сгради, разбира се, клетъчният сигнал трудно ще достигне до устройството, което използвате, банда.

Разбира се, в резултат на това картата Telkomsel не може да се свърже и не можете да сърфирате в интернет. Това обикновено се обозначава с „x“ в секцията за сигнали на лентата за уведомяване.

Освен това за тези от вас, които се намират на отдалечени места, със сигурност ще бъде трудно място, до което да стигнете със сигнали. Например в планински райони или на отдалечен остров.

2. Уверете се, че имате кредит или вече сте платили сметки

Източник на снимки: telkomsel.com

Следващият начин е да гарантирате, че вашият кредит или пакет данни все още остава, особено за предплатени клиенти на Telkomsel.

Междувременно, за клиенти с абонаментно плащане Telkomsel, като картата Halo, уверете се, че сте платили и сметката предварително .

За да проверите оставащото салдо и сметка, можете лесно да изтеглите приложението MyTelkomsel на вашия Android телефон и iPhone.

Освен това можете да използвате USSD код * 123 # или * 888 #. Ако имате проблеми, можете също да отидете до най-близкия извод на GraPARI.

3. Проверете Посетените сайтове за проблеми или не

Източник на снимки: eyerys.com

Това се случва рядко, но шансовете са все пак да бъде, банда. Има моменти, когато причината, поради която квотата за интернет на Telkomsel не може да се използва, идва от външни фактори.

Например сайтът, който посещавате, има проблем , така че не може да бъде достъпен и извежда известно предупреждение, когато се опитвате да получите достъп до него чрез Google Chrome.

Защото това може да се случи, може би защото сайтът има проблеми или сайтът, който имате предвид, е блокиран от правителството, така че да не може да бъде достъпен.

Ако изпитате това, опитайте да посетите други сайтове или да направите просто търсене с Google. Ако е добре свързан, тогава има вероятност сайтът, който сте посетили по-рано, наистина да е проблем.

Как да преодолеете картите на Telkomsel, които да не свързват други ...

4. Проверете квотата за интернет на Telkomsel

Източник на снимки: telkomsel.com

Друг проблем, който може да възникне, когато вашата карта Telkomsel не може да се свърже с интернет, е, че сте изчерпали основната квота за интернет или Flash, които могат да се използват във всички мрежи.

Тъй като в допълнение към Flash квотата, пакетите за данни на Telkomsel имат и няколко опции, които са разделени на няколко специални квоти, например квота за чат, квота за стрийминг, квота за игри и други.

Ето защо е силно препоръчително първо да проверите квотата за интернет на Telkomsel, която използвате. Или чрез приложението MyTelkomsel, или чрез * 888 #, банда.

5. Уверете се, че настройките на APK на Telkomsel са правилни

Източник на снимки: androidcentral.com

Ако все още имате квота за Telkomsel, но не можете да сърфирате в интернет, възможно е след като APN на Telkomsel има проблем .

APN означава Име на точка за достъп, което е конфигурация на шлюз , така че дадено устройство може да се свърже с интернет чрез определена клетъчна мрежа.

Това е малко техническо, при което трябва да отворите настройките на APN в менюто Настройки, за да нулирате отново профила на APN, което може да се промени случайно.

Междувременно как да настроите най-новия APK на Telkomsel 3G / 4G APN вече прегледа Jaka чрез следните стъпки.

Стъпка 1 - Настройка на APN Telkomsel 4G

  • Отворете менюто Настройки> Мрежа и интернет> Мобилна мрежа> Имена на точки за достъп на телефон с Android. Докато сте на вашия iPhone, отидете в Settings> Cellular> Cellular Data Network .
  • За потребителите на мобилни телефони с 4G Android и iPhone можете да следвате настройките на APK на Telkomsel 4G като тази.
Формат Настройки за APN на Telkomsel 4G
Име Telkomsel 4G
APN интернет
Прокси Не е зададено
Порт Не е зададено
Потребителско име Не е зададено
Парола Не е зададено
Сървър Не е зададено
MMSC Не е зададено
MMS прокси Не е зададено
MMS порт Не е зададено
MCC 510
MNC 10
Тип удостоверяване Не е зададено
APN тип по подразбиране
APN протокол IPv4
APN роуминг протокол IPv4
Активиране / деактивиране на APN APN активиран
Носител Неопределено
MVNO тип Нито един
MVNO стойност Не е зададено

Стъпка 2 - Настройка на APN Telkomsel 3G

  • Междувременно, ако вашето устройство поддържа само 3G свързаност, можете също да изпробвате настройките на Telkomsel 3G APN по-долу.
Формат Настройки за APN на Telkomsel 3G
Име Телкомсел
APN Телкомсел
Прокси Не е зададено
Порт Не е зададено
Потребителско име wap
Парола wap123
Сървър Не е зададено
MMSC Не е зададено
MMS прокси Не е зададено
MMS порт Не е зададено
MCC 510
MNC 10
Тип удостоверяване PAP
APN тип по подразбиране, supl
APN протокол IPv4
APN роуминг протокол IPv4
Активиране / деактивиране на APN APN активиран
Носител Неопределено
MVNO тип Нито един
MVNO стойност Не е зададено

NOTE:


Setelah melakukan setting APN Telkomsel dan memilih profil yang sudah kamu atur tadi, sebaiknya me-restart smartphone untuk dapat mengaktifkannya.

6. Извършете обновяване на мрежата от менюто с настройки

Ако след като смените APK на Telkomsel и картата ви Telkomsel все още не може да се свърже с интернет, тогава можете да опитате метода за опресняване на мрежата .

Опресняването на мрежата тук е предназначено за почистване на настройки във фонов режим, които може да не са правилно конфигурирани, банда.

За да извършите опресняване на мрежата на телефон с Android, можете да следвате стъпките по-долу.

Стъпка 1 - Отворете мрежовите настройки на Android

  • За първи път трябва да отидете в менюто Настройки, след което да изберете опцията Мрежа и интернет> Мобилна мрежа .

Стъпка 2 - Променете мрежовите настройки

  • След това избирате опцията Предпочитан тип мрежа . Тук можете да направите опресняване на мрежата, като промените LTE мрежата на 3G и обратно на LTE.
  • За мобилни потребители на 3G Android можете да превключите от 3G на 2G и обратно и също така да го деактивирате след автоматично избиране на мрежа и да я активирате отново.

Междувременно, за да извършите метода за опресняване на мрежата на iPhone, можете да следвате стъпките по-долу.

Стъпка 1 - Нулирайте мрежовите настройки

  • Отворете менюто Настройки на iPhone, след това отидете на Общи> Нулиране> Нулиране на мрежовите настройки .

7. Рестартирайте интернет връзката

Освен Настройки, можете също да възстановите връзката си с карта на Telkomsel чрез USSD кода в приложението за набиране или Телефон.

Що се отнася до това как да рестартирате интернет връзката на картата Telkomsel чрез USSD кода, както в следващата стъпка.

Стъпка 1 - Деактивирайте Telkomsel Интернет връзка

  • Отворете приложението за набиране или Телефон , след това въведете кода 363 212 # и натиснете Call . Изберете опция 1. Да, ако сте сигурни, че сте деактивирали Telkomsel интернет.

Стъпка 2 - Активирайте Telkomsel Интернет връзка

  • За да го активирате отново, трябва само да въведете кода 363 213 # и да натиснете Call . Изберете опция 1. Да, за да активирате Telkomsel интернет.

Допълнение: Какво ще стане, ако Telkomsel не успее да получи интернет, все пак се случва?

Ако сте изпълнили горните методи и картата Telkomsel не е свързана с интернет, тогава ApkVenue препоръчва да се свържете с Telkomsel или да посетите най-близкия GraPARI .

Това може да е причинено и защото картата Telkomsel вече е в гратисния период или е неактивна, защото рядко я използвате, банда.

Можете също така да се свържете с Telkomsel чрез телефон, имейл и услуги за социални медии, както следва.

Подробности Услуги на Telkomsel
Телефон 188
Електронна поща [email protected]
Twitter @telkomsel
Facebook Телкомсел

Е, това е колекция от начини за справяне с карти на Telkomsel, които не могат да се свържат с интернет, които можете лесно да направите, за да се върнете в контакт.

Ако наистина това се дължи на лош сигнал, можете също да опитате как да засилите сигнала на мобилен телефон с Android, който ApkVenue е прегледал преди.

Надяваме се, че прегледът по-горе ще отговори на проблема с вашата карта Telkomsel, да! Успех и късмет.

Прочетете също статии за Telkomsel или други интересни статии от JalanTikus .