3 начина за калибриране на сензорен екран за всички Android

Екранът на телефона ви с Android е по-малко отзивчив? Искате да калибрирате екрана, но не знаете как? Хайде, вижте как да калибрирате следния сензорен екран на Android на HP!

Сензорният екран е един от най-важните компоненти в работата на Android смартфон или не.

Ако екранният компонент има проблем, тогава рискът е, че мобилният ви телефон ще бъде труден за използване, банда. Като се има предвид, че днешните мобилни телефони имат технология със сензорен екран.

За съжаление, въпреки че сте се погрижили добре за него, понякога производителността на сензорния екран ще намалее сама.

Това намаляване на производителността обикновено се случва под формата на сензорен екран, който става по-малко отзивчив.

Всъщност има лесен начин за решаване на този проблем, а именно чрез калибриране на сензорния екран .

Калибрирането позволява на сензорния екран да възвърне по-точното разпознаване на докосване.

Но, очевидно не всеки знае как да направи това калибриране на сензорния екран, банда. Следователно в тази статия ApkVenue ще обсъди как да калибрирате сензорния екран на мобилен телефон с Android .

Как да калибрирам сензорния екран с помощта на приложение

В момента има много приложения за калибриране на сензорен екран, налични в Google Play за устройства с Android.

Но за тези от вас, които все още са неспециалисти, разбира се, ще се почувствате объркани, когато трябва да изберете най-доброто приложение, защото всички те предлагат една и съща функция.

Спокойно, банда! Защото Джейк би се радвал да ви знае как да калибрирате сензорния екран с помощта на някои препоръчани приложения .

1. Използване на приложението за калибриране на сензорния екран

Едно от препоръчителните приложения за извършване на калибриране на сензорен екран е калибрирането на сензорния екран .

Чрез това приложение можете лесно да калибрирате екрана на мобилния телефон на Android, банда. Проблемът е, че това приложение ще ви насочи да извършите калибрирането.

Освен това можете също да изтеглите това приложение безплатно.

Е, за тези от вас, които са любопитни как да калибрирате сензорния екран с помощта на това приложение, ApkVenue ви дава стъпките, банда.

Стъпка 1 - Изтеглете и инсталирайте приложението

 • Първо, първо изтегляте приложението за калибриране на сензорния екран чрез Google Play.

 • Ако изтеглянето приключи, приложението автоматично ще се инсталира на вашия мобилен телефон с Android, банда.

Стъпка 2 - Отворете приложението

 • Ако приложението е инсталирано, отворете приложението за калибриране на сензорния екран на вашия Android телефон. Това приложение има дисплей като следния.

Стъпка 3 - Изберете бутона за калибриране

 • След това можете да започнете да правите калибриране на сензорния екран, като натиснете синия бутон за калибриране , банда. Това приложение ще ви насочи да правите всеки етап.
 • Има няколко процеса на калибриране, които трябва да направите, включително еднократно , двойно докосване , дълго докосване , панорамиране , мащабиране и т.н.

Стъпка 4 - Изберете Ok

 • След приключване на процеса на калибриране ще се появи диалогов прозорец за известие, обясняващ, че калибрирането е било успешно и мобилният телефон трябва да бъде рестартиран. След това изберете добре .

Стъпка 5 - Рестартирайте телефона с Android

 • Когато приключите с калибрирането, рестартирайте мобилния си телефон с Android, банда. Готово, сега сензорният екран на вашия телефон с Android е калибриран успешно.

2. Използване на приложения за поправка на екрана и калибратор

Друго алтернативно приложение за калибриране на сензорния екран на телефон с Android е използването на приложение, наречено ремонт на екрана и калибратор .

Това приложение ви позволява да извършите калибриране на сензорен екран, както и да подобрите ефективността на екрана на вашия мобилен телефон с Android, банда.

Можете да изтеглите този ремонт на екрана и калибратор чрез Google Play безплатно или е безплатен.

За да калибрирате сензорния екран с помощта на това приложение, методът е много лесен, можете да следвате стъпките по-долу.

Стъпка 1 - Изтеглете и инсталирайте приложението

 • Първата стъпка, която трябва да се направи, е да изтеглите и инсталирате приложението за ремонт на екрана и калибратор на вашия мобилен телефон с Android, банда. Можете да изтеглите това приложение чрез Google Play.

 • Ако сте инсталирали името на това приложение ще се промени на TouchScreen Repair .

Стъпка 2 - Отворете приложението

 • Ако приложението вече е инсталирано на вашия мобилен телефон с Android, отворете приложението, банда. Това приложение има първоначален дисплей, както следва.

Стъпка 3 - Изберете бутона за стартиране

 • След това можете да стартирате процеса на калибриране на сензорния екран, като изберете синия бутон за стартиране .

 • След това ще започне процесът на калибриране на сензорния екран. Ще има 3 етапа , през които трябва да преминете, за да извършите този процес на калибриране, трябва само да докоснете всяка налична кутия, банда.

Стъпка 4 - Рестартирайте телефона с Android

 • Когато приключи, ще се появи диалогово известие, обясняващо, че процесът на калибриране е завършен, след което изберете добре . След това рестартирайте мобилния си телефон с Android, за да приложите резултатите, банда.

Бонус: Метод за тест за отзивчивост и точност на сензорния екран

Някои телефони с Android вече са оборудвани с вградени функции за извършване на тестове със сензорен екран на телефони с Android.

Тъй като обаче методът е доста уникален, а именно чрез въвеждане на таен код, не всеки знае този метод.

Можете да използвате горните кодове за извършване на тест за калибриране на екрана, но за съжаление този код може да се използва само от някои телефони с Android, включително телефони Samsung и Xiaomi.

За мобилни телефони Samsung можете да използвате първия или втория код, докато за телефони Xiaomi можете да използвате последния код.

За да направите това, трябва само да въведете един от горните кодове във вашето набиране , след което автоматично ще бъдете пренасочени към приложение, наречено HwModuleTest .

Това приложение има няколко теста, които можете да използвате, за да проверите дали сензорният екран на вашия телефон с Android все още работи нормално.

Тестовете са дадени за RGB цвят , затъмняване , докосване и много други.

Това бяха някои от начините, по които можете да калибрирате сензорния екран на мобилен телефон с Android, банда.

Има и допълнителен бонус относно това как лесно да тествате екрана на мобилния телефон, особено за вашите потребители на мобилни телефони Samsung.

Прочетете и други интересни статии от Tech Hack от Shelda Audita .