3 начина за намаляване на размера на PDF файла, онлайн и офлайн

Размерът на вашия PDF файл е твърде голям? Компресирайте го първо, като използвате метода за намаляване на размера на PDF на мобилни телефони и лаптопи, което може да се направи онлайн или офлайн, проверете тук!

PDF ( Portable Document File ) е файлов формат, който обикновено получавате и обикновено са важни по своята същност, например курсова работа, автобиография (CV) или други важни файлове.

За съжаление, размерът на PDF файл, който е твърде голям, понякога ви затруднява да качвате ( качвате ), защото има максимално допустимо ограничение, например 200kb PDF файл , банда.

За да разреши този проблем, този път ApkVenue ще сподели съвети за това как да намалите размера на PDF на мобилни телефони и лаптопи, които можете да практикувате лесно.

Колекция от начини за намаляване на размера на PDF на мобилни телефони и лаптопи, практически гарантирани!

Този път има три метода за компресиране на PDF файлове на мобилни телефони и лаптопи, които можете да приложите, за да промените размера на PDF файл от голям на по-малък.

Източник на снимки: techplus.me (Има много начини за преоразмеряване на PDF файлове на мобилни телефони и лаптопи със съответните им предимства.)

Тук можете да разчитате на приложения, както онлайн , така и офлайн според вашите нужди, банда.

О, да, не е нужно да се страхувате, че вашият PDF файл ще бъде повреден или повреден , защото методът, който ApkVenue препоръчва по-долу, е много безопасен.

Като предпазна мярка обаче ви препоръчваме да архивирате и копирате PDF файлове, като използвате приложение за четене на PDF като Adobe Reader по-долу!

Офис приложения и бизнес инструменти Adobe Systems Inc ИЗТЕГЛЕТЕ

1. Как да намалим размера на PDF на телефони с Android

Сега можете практически да компресирате PDF размери на файлове директно на вашия Android телефон, въоръжени с приложения като iLovePDF , банда.

Но не забравяйте, когато използвате приложението iLovePDF, уверете се, че сте свързани към интернет мрежата. Ето стъпките.

Стъпка 1 - Изтеглете приложението iLovePDF

 • Първо, можете да изтеглите приложението iLovePDF за Android, което можете да получите на връзката по-долу.
ИЗТЕГЛЕТЕ приложения

Стъпка 2 - Стартирайте компресиране на PDF на Android

 • Отворете вече инсталираното приложение iLovePDF, след което изберете менюто Compress PDF на главната страница на приложението.
 • Изберете PDF файла, който искате да компресирате, във вътрешната памет на вашия HP , Google Drive или Dropbox . Тук ApkVenue ще избере PDF файл във вътрешната памет, банда.

Стъпка 3 - Изберете PDF файл

 • За да добавите PDF файлове към приложението iLovePDF, трябва само да докоснете иконата + . След това изберете PDF файла във вътрешната памет на вашия телефон с Android.

Стъпка 4 - Изберете опция за компресиране на PDF

 • Можете да добавите повече от един PDF файл за компресиране. Изберете PDF файла, който искате да компресирате, след което докоснете бутона Напред .
 • След това изберете опции за компресия, където има компресия Extreme , Compression Препоръчителна и Low Compression с предимствата и недостатъците на всеки. Ако вече докоснете Компресиране .

Стъпка 5 - Изчакайте процеса на компресия

 • Както ApkVenue спомена по-рано, iLovePDF изисква интернет мрежа, тъй като ще качи и изтегли отново компресирания PDF файл на техния сървър.
 • Изчакайте всички процеси да приключат. Ако PDF файлът е компресиран, готово! както следва. За да видите PDF, трябва само да докоснете Преглед на файл .

2. Как да намалим размера на PDF онлайн на HP / лаптоп

След това можете също да намалите размера на PDF файлове онлайн с помощта на сайт, който съдържа различни инструменти за PDF файлове, включително за компресиране на PDF файлове.

Чрез сайт, наречен Smallpdf, до който имате достъп на мобилния си телефон или лаптоп, всичко, което трябва да направите, е да следвате стъпките по-долу:

Стъпка 1 - Отворете инструмента за компресиране на PDF на сайта Smallpdf

 • За първи път можете да отворите инструмента за компресиране на PDF на сайта Smallpdf чрез следната връзка (//smallpdf.com/id/mengompres-pdf/) на вашия мобилен телефон или браузър за лаптоп, банда.
 • След като дисплеят се появи, както е показано по-долу, можете да извлечете PDF файла, който искате да намалите, като щракнете върху Избор на файл в червеното поле.

Стъпка 2 - Изчакайте процеса на онлайн компресиране на PDF да приключи

 • След като изберете, вашият PDF файл автоматично ще бъде качен и незабавно компресиран или намален по размер. Например вашият PDF файл, който първоначално беше с размер 7.25MB, сега е с размер само 5.31MB.
 • Ако не сте доволни, можете да щракнете върху Рестартиране, за да компресирате отново PDF файла. Ако сте сигурни, можете веднага да изтеглите компресирания PDF файл, като щракнете върху Изтегляне на файл сега .

3. Как да намалим размера на PDF офлайн

Ако нямате връзка с интернет, можете също да намалите размера на PDF на лаптоп, като използвате софтуера Microsoft Word , банда.

Можете да приложите този метод, например, за компресиране на 200kb PDF. Ето стъпките, които трябва да следвате.

Стъпка 1 - Отворете PDF в Microsoft Word

 • Първо отваряте Microsoft Word на вашия компютър или лаптоп. За как да намалите размера на PDF, имате нужда от Microsoft Word 2013 и по-нови версии.
 • След това отворете PDF файла, който искате да намалите, като изберете менюто File> Open . Тогава PDF файлът автоматично ще бъде преобразуван в Word.

Стъпка 2 - Запазване и намаляване на размера на PDF файла

 • След като завършите процеса, просто трябва да го запазите отново, като изберете менюто File> Save As . Ще се появи прозорец Save As, където първо променяте формата на PDF .
 • След това в долната част изберете опцията Минимален размер (онлайн публикуване), за да намалите размера на PDF файла в Word. Накрая щракнете върху Запазване, за да запазите документа.

Е, това е колекция от начини за намаляване на размера на PDF на телефони с Android и компютри и лаптопи, които можете да правите както онлайн, така и офлайн . Лесно и практично, нали?

Правейки метода по-горе, вече няма да имате проблеми със компресирането на големи PDF файлове. Успех и късмет!

Прочетете също статии за PDF файлове или други интересни статии от Рейналди Манасе .