как да попълните pln токени за електричество, лесно и практично!

Ето как да попълните токени за електричество, които се изчерпват лесно и бързо. Хайде, вижте как да запълните електрически импулс, който изтича на глюкомера, както и как да го напълните отново.

Не знаете как да заредите токена за електричество? Наистина е правилно, тук ApkVenue ще обсъди обстойно как да попълните токена за електроенергия на електромера, както и как да го напълните отново.

Не може да се отрече, че електричеството се е превърнало в една от основните човешки потребности. Тъй като без електричество, различни дейности също биха били възпрепятствани.

Особено ако сте потребител на предплатена електрическа услуга, дейността по попълване на токена за електроенергия PLN също е нещо, което не можете да пропуснете, ако искате захранването с електричество в дома ви да бъде безопасно, банда.

Както при зареждането на импулси на картата на доставчика, така и при зареждането на импулсите на електрически токен може да се извършва по различни начини, които със сигурност улесняват потребителите.

Най-лесният и бърз начин за попълване на кредит за електроенергия 2020

Подобно на импулсите за мобилни телефони, електрическите импулси също могат да се допълват чрез много официални посредници. Не е нужно да отивате директно в офиса на PLN, за да попълните електрически токен.

Начинът за допълване на електрическите импулси вече може да бъде направен чрез мобилни телефони, така че не е нужно да ходите навсякъде, където електрическите импулси могат да бъдат запълнени незабавно.

Има няколко начина, по които можете да използвате токени за електричество и този път ApkVenue ще обсъди един по един как са. Гарантирано бързо и кредитът ви за електроенергия може да бъде допълнен незабавно, без да отнема много време.

Ръководство за това как да попълните изтощен токен за електричество

Източник на снимки: Bos Pulsa Online (Ето как да попълните електрически токен, който е свършил).

Токът в къщата е мъртъв, но не знаете как да попълните токена, който е свършил? Наистина е лесно, банда!

За тези, които за първи път добавят електрически импулс към глюкомера, броят на бутоните на измервателния уред може да бъде объркваща гледка.

Всъщност как да попълните токена на електромера на измервателния уред е наистина лесно за вас. Можете да следвате стъпките от ApkVenue по-долу:

Стъпка 1: - Въведете 20-цифрения номер на електрически токен, който имате.

Стъпка 2: - Натиснете бутона „Backspace“, ако има грешка при въвеждане на числа.

** Стъпка 3: ** - Ако е правилно, натиснете бутона „Enter“ .

Стъпка 4: - Ако успеете, балансът на кредита ви за електрически токен ще се увеличи и на екрана ще се появи състоянието „Приемам“ .

Ако обаче сте въвели грешен 20-цифрен код, трябва да повторите стъпките отново от самото начало.

Тогава, как да получите 20-цифрения код за електрически токен? Можете да видите дискусията по-долу.

Как да зареждате токени за електричество чрез HP

Наред с бързото развитие на цифровите технологии днес, вие също сте разглезени за удобство, включително когато искате да си купите токени за електричество.

Всъщност, без да е необходимо да излизате от къщата, сега можете лесно да попълвате токени за електричество само въоръжени със смартфон с Android или iOS, знаете ли, банда.

Има няколко портала за покупка и продажба, които можете да използвате, за да презаредите електрическите импулси. Искате ли да знаете как да попълните електрически токен на мобилен телефон? Ето няколко начина, по които можете да го използвате.

1. Как да попълните токени за електричество чрез Tokopedia

Първо, това, което ApkVenue ще обсъди, е как да зареждате електричество чрез Tokopedia, което със сигурност е много лесно за вас да следвате.

В допълнение, закупуването на токени за електроенергия чрез този пазар също има предимство, при което можете да получите редица отстъпки, като използвате промо кодове, банда.

Е, ето няколко стъпки, които можете да следвате, за да започнете да добавяте кредита си за електричество чрез Tokopedia.

Стъпка 1 - Отворете Tokopedia, за да започнете с начина за допълване на електрически кредит

Първата стъпка е да отворите приложението Tokopedia на мобилния си телефон. Ако нямате приложението, можете да го изтеглите чрез връзката по-долу:

Apps Utilities Inti Dunia Sukses, PT ИЗТЕГЛЯНЕ
Стъпка 2 - Изберете категорията „Topup & Bill“

Веднъж на началната страница на приложението Tokopedia, вие избирате категорията „Topup & Bill“ . След това изберете менюто „PLN Електричество“ .

Източник на снимки: JalanTikus (Изберете менюто PLN Electricity за това как да попълните токен за електричество чрез мобилен телефон в приложението Tokopedia).

Стъпка 2 - Въведете необходимата информация за попълване на токена за електричество

На този етап от типа електрически продукт избирате „Electric Token“ . След това не забравяйте да въведете цялата необходима информация, като номер на измервателния уред / идентификационен номер на клиента, както и номиналния кредитен маркер .

Ако е така, натиснете бутона „Напред“ .

Не знаете своя идентификационен номер на клиента? Прочетете статията на ApkVenue за това как да проверите предплатени PLN идентификатори на клиенти тук.

Стъпка 3 - Плащане

След това всичко, което трябва да направите, е да извършите плащане, като натиснете бутона „Плащане“ . Ако имате код на ваучер, можете да използвате и промоционалния код, който имате.

Накрая избирате желания от вас начин на плащане. Ако успеете, ще получите SMS, съдържащ номера на PLN електрически токен, който трябва да бъде въведен в електромера.

2. Как да зареждаме токени за електричество чрез BukaLapak

Освен Tokpedia, друг пазар, който също предоставя услуги за зареждане на електрически токени, е BukaLapak, банда.

Подобно на своите конкуренти, Bukalapak също често предлага атрактивни промоции за своите потребители при зареждане на токени за електричество.

Как да зареждате електричество чрез самия BukaLapak е не по-малко лесно и практично, можете да следвате стъпките по-долу.

Стъпка 1 - Отворете приложението BukaLapak, за да започнете как да попълвате кредитни токени за електричество

Отворете приложението BukaLapak от вашето смартфон устройство. Ако нямате приложението, можете да го изтеглите чрез връзката по-долу:

Производителност на приложенията OpenLapak ИЗТЕГЛЯНЕ
Стъпка 2 - Изберете менюто „TopUp & Top Up Credit“

На началната страница избирате категорията „TopUp & Top Up Credit“ и следващата стъпка избирате менюто „Предплатена електроенергия“ .

Стъпка 3 - Въведете номер на брояча / идентификатор на клиента

След това въвеждате номера на измервателния уред / идентификатора на клиента и не забравяйте да изберете и номиналния кредитен маркер .

Ако е така, в долната част ще се появи подробна информация. Ако е правилно, натиснете бутона „Плащане“ .

Стъпка 4 - Извършете плащане

Следващата стъпка е да изберете метода на плащане, след което да завършите транзакцията, като натиснете бутона „Плати сега“ .

Ако процесът на транзакция е успешен, BukaLapak ще изпрати символен номер, който трябва да въведете на електромера, банда.

Как да зареждаме токени за електричество на минимаркетите

Нямате квота за интернет, за да купувате токени за електричество чрез мобилен телефон? Или предпочитате да купувате токени за електричество в магазини като Indomaret или Alfamart?

Ако случаят е такъв и не знаете как да допълвате импулсите на електричество в Indomaret или Alfamart, този път ApkVenue също ще сподели как да го направите, банда.

Хайде, чуйте пълната дискусия за това как да попълните следните импулсни токени за електричество!

1. Как да зареждаме токена за електричество в Indomaret

Източник на снимки: Serangkab (Как да попълните токена за електричество в Indomaret е много лесно, трябва само да споменете номера на брояча на касата)

Как да попълните електрически токен в самия Indomaret всъщност е много лесно, банда.

Трябва само да подготвите номера на електромера , след това да дойдете до най-близкия Indomaret и да изпълните следните стъпки.

  • Стъпка 1 - Посочете номера на брояча / идентификатора на клиента на касата на Indomaret.

  • Стъпка 2 - Посочете номиналния размер на кредита за електрически токен, който искате да попълните.

  • Стъпка 3 - Извършете плащания според посочената номинална сметка. Обикновено ще бъдете таксувани с административна такса от 2000 IDR.

  • Стъпка 4 - След приключване на процеса на транзакция, можете да намерите номера на електрическия токен в разписката за плащане. След това всичко, което трябва да направите, е да го въведете на електромера у дома.

2. Как да зареждаме токени за електричество в Alfamart

Механизмът за попълване на токени за електроенергия в самия Alfamart всъщност е много подобен на този, когато го купувате в Indomaret, банда.

Трябва само да споменете номера на брояча / идентификатора на клиента заедно с номиналния кредит, който трябва да бъде закупен на касата, да извършите плащане.

Когато плащането приключи, ще получите и 20-цифрен кодов номер за въвеждане на електромера. Също така ще ви таксуват административна такса със същата номинална стойност от IDR 2000.

Как да зареждаме токени за електричество на i.saku

Все още ли търсите алтернативни начини за попълване на токени за електричество във вашата къща или пансион? Е, за тези от вас, които може да искат да изпробват други начини, можете да използвате приложението i.saku , банда.

За вас, които не знаете, самото приложение i.saku е електронни пари ( електронни пари ), което ви дава лекота при извършване на финансови транзакции чрез смартфони.

И така, за стъпките за това как да попълните електрическия импулсен маркер на i.saku, можете да видите следното обяснение.

Стъпка 1 - Отворете приложението i.saku

Първо отваряте приложението i.saku на вашия смартфон. Ако го нямате, можете да изтеглите приложението чрез връзката по-долу:

>> i.saku <<

Стъпка 2 - Изберете менюто PLN

След това в раздела Допълване и плащане изберете менюто „PLN“ .

Стъпка 3 - Изберете вида на плащане

След това изберете вида на плащането. Тук, защото искате да попълните кредита си за електроенергия, след това изберете „Предплатено“ .

Стъпка 4 - Въведете номера на измервателния уред

След това въвеждате номера на измервателния уред или идентификатора на клиента в предоставената колона. След това натиснете бутона „Напред“ .

Стъпка 5 - Изберете кредитното салдо

Следващата стъпка е да изберете номиналния кредит, който искате да купите. Ако е така, натиснете бутона „Плащане“ .

Източник на снимки: JalanTikus (Уверете се, че балансът на i.saku е достатъчен, за да продължите как да зареждате електричество в i.saku).

За да закупите токени за електричество чрез i.saku, уверете се, че имате достатъчно баланси в i.saku , банда!

Е, това бяха някои от начините за допълване на електрически импулси, които бяха изтекли през мобилни телефони или минимаркети.

За разлика от начина за попълване на безплатен електрически токен от правителството, който е малко по-сложен, начинът за попълване на предплатените символи по-горе е много по-лесен и практичен.

Надяваме се информацията, която ApkVenue споделя този път, да е полезна за всички вас и ще се видим в следващите статии.

Прочетете също статии за Out Of Tech или други интересни статии от Shelda Audita