как да направите лесно бележки под линия в word

Не разбирате как да направите бележка под линия или бележка под линия за хартия или дипломна работа? Вижте следната статия за това как да направите бележка под линия в Word, банда!

Когато пишете задачи, доклади или тези, бележките под линия често се разглеждат като жизненоважен компонент.

Бележка под линия или бележка под линия е списък с бележки или допълнителна информация, която е включена в долната част на страницата. По принцип бележките под линия предоставят описание, което обяснява източника на цитата.

И така, знаете ли вече как лесно да създавате бележки под линия в Microsoft Word? Ако все още сте объркани как да го направите, тук ще споделим стъпките, за да направите бележка под линия или бележка под линия.

Лесни начини за създаване на бележки под линия

Създаването на бележки под линия в Microsoft Word е наистина лесно, нали знаете, банда. Засега има 3 начина за създаване на бележки под линия или бележки под линия в Microsoft Word.

Следват начини, по които можете да се упражнявате у дома:

1. Как да направите бележки под линия директно на страниците на Microsoft Word

За това как да създадете тази първа бележка под линия, всичко, което трябва да направите, е да щракнете двукратно в долната част на страницата на Microsoft Word . След това страницата ви автоматично ще премине в режим на бележка под линия.

2. Как да създадете директни бележки под линия, използвайки Alt + Ctrl + F

Вторият начин да направите бележка под линия в Word е чрез натискане на клавишната комбинация (Alt + Ctrl + F) на клавиатурата на вашия компютър или лаптоп. Тогава ще можете веднага да създадете бележка под линия.

3. Как да създадете бележка под линия чрез лентата с менюта

Последният начин можете да създадете бележка под линия чрез менюто Референции . Всъщност това не е толкова трудно, просто е малко сложно, защото менюто е малко скрито. Ето стъпките:

  • Отворете документа или файла на Microsoft Word, към който искате да добавите бележка под линия. Изберете и маркирайте цитата, която искате да направите в бележка под линия.
  • Щракнете върху референтната лента, след което Вмъкнете бележка под линия .
  • След това попълнете необходимата информация или референции.
  • За да създадете разширена бележка под линия, повторете стъпките по-горе. След това попълнете информацията в току-що създадената бележка под линия.

Пример за писане на формат и бележка под линия

Ако по-горе, ApkVenue е обяснил няколко начина за създаване на бележки под линия в Word, сега искам да ви кажа някои от форматите за писане на бележки под линия, които често се използват в документите.

Трябва да включите бележки под линия или бележки под линия от цитати, получени от интернет, книги, статии, дисертации и други източници. Защото, ако не е включен, можете да бъдете обвинен в плагиатство.

1. Как да създадете бележка под линия от Интернет.

Формат за писане:

Име на автора, заглавие на публикацията от интернет, уеб URL, (дата и час на достъп).

Пример:

Andini Anissa, 3 лесни начина за създаване на бележки под линия в Microsoft Word, //jalantikus.com/tips/cara-membuat-footnote, (достъп до 21 февруари 2019 г., 08.00).

2. Как да си направим бележки под линия от книги.

Формат за писане:

Име, заглавие / източник на книгата, (Град на издание: Издател, издадена година), номер на страница.

Пример:

Алисяхбана, Сутан Такдир. 1957. История на борбата и растежа на индонезийския език. Джакарта: Пустака Ракят.

Ако книгата е написана от двама души, всички имена трябва да бъдат написани, но не е нужно да обръщате реда на втория автор.

Джоко, Амрил и Три Ардиан. 1998. Насоки за създаване на уебсайт. Джакарта: Издатели Tanto.

3. Как да направите бележка под линия от дневник или хартия

Формат за писане:

Цитиращ номер Име на автора, заглавие на статията (курсив), име на списание или списание заедно с неговия том и номер, година на издаване, номер на страница.

Пример:

Yahya Saputra, Насилие над жени в ислямското право, Asy-Sharia, 6-то издание, април 2016 г., стр. 15.

4. Как да направя бележка под линия от дисертация / теза / дисертация

Формат за писане:

Номер на цитиране Име на автора, вид хартия: заглавие на курсив (Град на издание: Издател, Година на издаване), Източник на цитиране.

Пример:

Майкъл Насутион, Теза: Пропаганда на медиите при общи избори в щата Дудудуу (Джакарта: ABCD University, 2019), стр. 8.

Някои важни неща при създаването на бележки под линия

  • Бележките под линия могат да се редактират при необходимост . Например размер на шрифта, получер , курсив и подчертаване.

  • Можете също така да промените цвета на бележката под линия, както е необходимо, или да промените позицията на бележката под линия, например отляво надясно или в центъра.

  • Стандартите за писане на бележки под линия варират . Препоръчваме ви да го приспособите към изискваните условия.

Това е цялата дискусия за това как лесно да създавате бележки под линия в Microsoft Word. В някои колежи бележките под линия почти не се използват. Освен всичко това, надяваме се, че тази статия може да бъде полезна и да добави прозрение!

Прочетете също статии за Microsoft Word или други интересни статии от Andini Anissa .