колекция от най-лесния начин за проверка на лична карта онлайн през 2021 г.

Как да проверите e-KTP онлайн или чрез интернет е изненадващо лесно да се направи! Ето как не се заблуждавате от фалшиво онлайн приложение за проверка на KTP.

Като гражданин на Индонезия (WNI), който е на най-малко 17 години, Националната лична карта (KTP) е задължителна.

Това се отнася и за чуждестранни граждани (WNA), които имат разрешение за постоянно пребиваване (ITAP) и са на 17 години или са били / са били женени, банди.

В тази статия ApkVenue ще ви каже как да проверите вашия NIK KTP, известен още като KTP номер, онлайн чрез интернет! Любопитен?

Какво е E-KTP / Electronic KTP?

Източник на снимки: пример за KTP, който можете да проверите KTP номера, посочен онлайн.

KTP означава лична карта . От проектирана през 2009 г., индонезийски гражданин (гражданин) и по-специално се насърчават да замени стария лична карта в Е-ID псевдоним електронен -KTP .

В началото на изпълнението си E-KTP стартира от четири големи града в Индонезия, а именно Паданг , Макасар , Джокякарта и Денпасар . Оценен като успешен, E-KTP най-накрая беше въведен на национално ниво, банда.

Има много причини, поради които правителството ни моли да преминем към E-KTP, една от които е броят на констатациите на множество случаи на KTP, циркулиращи и използвани за негативни неща, като например:

 • Избягвайте да плащате данъци;
 • Прикриване на самоличността, например престъпници, включени в списъка с издирвани хора (DPO);
 • Защита на актове на корупция или други форми на престъпност.

Със съществуването на E-KTP се надяваме, че общественото безпокойство може да отшуми, защото сега цялата информация се съхранява цифрово, така че е трудно да се манипулира. Проверката на вашия KTP номер също ще бъде по-лесна.

Всъщност този проблем е регламентиран в Закон № 24 от 2013 г. относно администрацията на населението, който е написан по следния начин:

Penduduk hanya diperbolehkan memiliki 1 (satu) KTP yang tercantum Nomor Induk Kependudukan (NIK). NIK merupakan identitas tunggal setiap penduduk dan berlaku seumur hidup untuk warga negara Indonesia dan untuk warga asing disesuaikan dengan masa berlaku izin tinggal tetap.

Източник на снимки: Пример за електронен KPT. Можете да проверите NIK KTP онлайн.

Идентификационният номер (NIK), съдържащ се в E-KTP, ще бъде използван като основа за изготвяне на други документи.

Някои от тях включват изготвяне или удължаване на паспорти, шофьорски книжки (SIM) и идентификационни номера на данъкоплатците (NPWP).

Не само това, чрез президентския регламент № 26 от 2009 г. правителството иска да регулира няколко неща, свързани с E-KTP, като:

 • Базираната на NIK KTP съдържа код за сигурност и електронен запис като средство за проверка и валидиране на данните за самоличност на населението.
 • (2) Електронният запис, посочен в параграф (1), съдържа биографията, подписа, снимката на паспорта и отпечатъка на ръката на засегнатото население.
 • Записите на всички пръстови отпечатъци на ръцете на жителите се съхраняват в базата данни за населението.
 • (3) Събирането на всички пръстови отпечатъци на ръцете на жителите, както е посочено в параграф (3), се извършва по време на подаване на заявление за базирана на NIK KTP, при условие че: За индонезийски граждани това се прави в подточка -район; и чужденци, които имат разрешение за постоянно пребиваване в изпълнителната агенция.
 • (2) Записът на отпечатъка на ръката на жителя, съдържащ се в базиран на NIK KTP, както е посочен в параграф (2), съдържа показалеца на лявата ръка и показалеца на дясната ръка на засегнатото население.
 • (3) Записите на всички пръстови отпечатъци на ръцете на жителите, както е посочено в параграф (3), могат да бъдат достъпни от заинтересованите страни в съответствие със законовите разпоредби.
 • Допълнителни разпоредби относно процедурата за записване на пръстови отпечатъци са регламентирани в Министерски регламент.

Предимствата на E-KTP

Източник на снимки: Предимствата на e-KTP, картата, която можете да проверите KTP номера онлайн.

E-KTP очевидно не функционира само като лична идентичност. Тъй като се прилага в цяла Индонезия, можете да използвате вашия E-KTP за различни дейности.

Например, като например създаване на банкова сметка, кандидатстване за заеми по различни онлайн приложения за заеми, които в момента са все по-популярни, банди.

E-KTP, който е интегриран директно с базата данни за населението, принадлежаща на Централното министерство на вътрешните работи, със сигурност ще повиши нивото на точност на данните за населението. Приблизително това е системата!

Освен това се твърди, че E-KTP в Индонезия е по-сложен от картите за пребиваване, притежавани от Китай и Индия. Причината е, че нашият E-KTP е оборудван едновременно с биометрични данни и чип .

От гледна точка на сигурността, E-KTP също са трудни за подправяне и дублиране. Да, въпреки че в някои случаи все още бяха открити фалшиви или множество E-KTP.

Проверката на личните карти през Интернет е възможна и защото електронната KTP система е интегрирана с държавни електронни бази данни.

Когато се регистрирате, вашите десет отпечатъка на ръцете ще бъдат записани от служителя. В чипа обаче ще бъдат въведени само палецът и показалецът отдясно .

Защо E-KTP използва пръстови отпечатъци? Има поне три причини, както следва, банда.

 • В сравнение с други биометрични данни, използването на пръстови отпечатъци е по-евтино,
 • Формата на пръстовия отпечатък няма да се промени, дори ако лицето има рана на пръста, и
 • Нито един пръстов отпечатък не е еднакъв на този свят.

Разлика между E-KTP и KTP

Всъщност каква е разликата между стария тип KTP и електронния KTP? Има няколко неща, банда. Но изцяло ApkVenue го обобщи в таблицата по-долу, да!

Стара версия на KTP Електронен KTP (E-KTP)
Не може да съхранява данни. Може да съхранява данни.
Няма чипове . Имайте чипове .
Ограничен срок на валидност (обикновено 5 години) Доживотен срок на валидност
Материал от ламинирана пластмаса или хартия Материал от PETG (полиетилен терефталат)

Тази нова система прави по-лесно и по-точно правителството да проверява онлайн карти за Джакарта и други региони в цяла Индонезия, намалявайки възможността за множество лични карти и т.н.

Условия и процедури за създаване на E-KTP

И така, преди да се регистрирате, разбира се, трябва да знаете какви са изискванията и процедурите за създаване на E-KTP? Докладвайки от сайта e-ktp.com , ApkVenue ще ви даде изцяло тук!

Изисквания за регистрация на E-KTP

 1. 17 годишен.
 2. Показва мотивационно писмо от селото / главата на келурахан.
 3. Попълнете формуляр F1.01 (за жители, които никога не са попълвали / няма данни в информационната система за управление на населението), подписан от селото / главата на келурахан.
 4. Фотокопие на семейна карта (KK),

Процедура за създаване на E-KTP

 1. Кандидатът идва на мястото за връчване с призовка.
 2. Кандидатът чака извикването на номера на опашката.
 3. Кандидатът отива до посочения гише.
 4. Служителят проверява данните за населението с база данни.
 5. Служителят прави снимката на кандидата лично.
 6. Кандидатът поставя подписа си върху устройството за запис на подпис.
 7. Освен това се извършват запис на пръстови отпечатъци и сканиране на ретината.
 8. Служителят постави подпис и печат върху призовката, което също служи като доказателство, че жителите са записали снимки, подписи и пръстови отпечатъци.
 9. Кандидатите са добре дошли да се приберат вкъщи, за да изчакат резултатите от процеса на печат 2 седмици след производството.

Какво е NIK и как да чета NIK?

Източник на снимки: Карти, които могат да бъдат приложени чрез проверка на KTP онлайн на официалния уебсайт на правителството.

Когато ще проверявате вашия KTP номер, трябва да въведете своя NIK. Какво е NIK? NIK означава Национален идентификационен номер, където номерът е уникален и единствен.

Това означава, че NIK, който имате, може да не е същият като NIK, притежаван от други хора. NIK се състои от 16 цифрени числа, които са формулирани както в примера по-долу:

 • 13 е Кодексът на провинциите
 • 71 е Кодексът на Регентството или Общината
 • 01 е областният код
 • 69 е датата на раждане (само за жени плюс +40)
 • 02 представлява месеца на раждане
 • 57 представлява годината на раждане
 • 005 е регистрационният номер на населението

Така че може да се заключи, че първите 6 цифри показват къде е направен E-KTP. Следващите 6 цифри са датата на раждане на собственика на E-KTP, а последните 4 цифри са регистрационният номер на населението.

Но има и изключения. За женския пол датата на раждане ще бъде добавена към 40. Например, лицето е родено на 13 април 1997 г., тогава e-KTP ще бъде написано "530497".

Тогава, как да проверите вашия NIK KTP през интернет? Можете да направите това чрез доверен уебсайт на правителството, за да видите дали вашият идентификационен номер е валиден или не.

Ограничения при създаването на E-KTP досега

Източник на снимката: Беритагар

Според генералния директор на Dukcapil, Zudan Arif Fakrulloh, индонезийците е трябвало да използват E-KTP от 1 януари 2015 г.

Срокът за запис на данни обаче е отложен до 30 септември 2016 г. или с други думи, той е изминал от преди четири години.

Отново този процес беше объркан от дело за корупция, в което участваха високопоставени служители или представители на народа.

Само за протокола, от 182,5 милиона индонезийци, от които се изисква да получат E-KTP, има около 22 милиона, които не са записали данни, за да направят E-KTP, знаете ли. Фантастични номера, а?

Междувременно (най-новите данни) E-KTP, отпечатани до юли 2016 г., са 156,1 милиона копия. Жителите, които нямат онлайн KTP, разбира се, няма да могат да проверят своите ID и NIK онлайн чрез който и да е сайт.

Ако нямате E-KTP, какви са санкциите?

Източник на снимки: Санкции, дадени, когато нямате KTP, за да можете да проверите вашия NIK онлайн.

Тогава, какви са последиците, ако нямате електронен KTP? Ако до тази дата не сте записали, вашите данни ще бъдат блокирани.

В резултат на блокирането на данни ще срещнете различни трудности при достъпа до обществени услуги въз основа на национален идентификационен номер (NIK).

Трудно ще се погрижите за важни документи като свидетелства за брак, шофьорски книжки (SIM), BPJS, бизнес разрешителни, образование, разрешителни за строеж, банкиране и други.

Жалко, да, ако не можете да се ожените. Не искате това да се случи, нали?

Това също означава, че не можете да приложите как да намерите ID NIK въз основа на името онлайн, което ApkVenue споделя по-долу, банда.

Колекция от Как да проверявате KTP онлайн през Интернет

Е, за тези от вас, които искат да потвърдят истината и да следят, в случай че има някаква дезинформация във вашите данни, които се съхраняват онлайн , можете наистина да проверите собствения си e-KTP.

Тук ApkVenue ви казва стъпка по стъпка да проверите своя KTP през интернет, което можете да направите чрез официалния уебсайт, дори чрез смартфон, за да го направите по-практичен.

1. Как да проверите KTP чрез мобилното приложение

Източник на снимки: Правителствен уебсайт, който бихте могли да използвате за проверка на лични карти през интернет.

Лесно е да правите различни неща на дланта на ръката си, включително да проверявате личната си карта с помощта на мобилно приложение , както на Android, така и на iOS, нали?

Но за съжаление този метод не е официален, известен още като риск от кражба на данни. Знаете ли, това напомня и Министерството на вътрешните работи от 2016 г.

Докладвайки от официалния уебсайт, Министерството на вътрешните работи подчерта, че никога не е подавало заявление за проверка на KTP или други подобни, което е вероятно да бъде злоупотребявано от безотговорни страни.

Поради тази причина хората се насърчават да отидат директно до най-близкия офис на Dukcapil, ако искат да проверят по-безопасно своя e-KTP.

Как да проверите KTP чрез официалния уебсайт на Министерството на вътрешните работи

Източник на снимки: уебсайт на правителството на Южен Тангеранг, който може да се използва за проверка на NIK KTP онлайн.

Ако методът, използващ мобилното приложение, не може да бъде направен, има други начини да проверите NIK KTP онлайн, наистина!

Един от тях е чрез официалния уебсайт, предоставен от правителството, особено Министерството на вътрешните работи и неговите служители, банди.

За съжаление, ако в миналото сте могли да проверите своя KTP през интернет чрез страницата //dukcapil.kemendagri.go.id/ , този метод вече не работи и изглежда официално е затворен.

Но успокойте се, можете да използвате и уебсайта на Регионалния регион за населението и гражданския регистър (Disdukcapil), за да проверите онлайн личните карти за Бандунг и други области. Ясно е обаче, че не всички региони го предоставят.

Например за тези от вас, които имат KTP и живеят в град Южен Тангеранг, можете да посетите //disdukcapil.tangerangselatankota.go.id/web/cek_nik статус, за да проверите състоянието на вашия NIK онлайн .

За да го намерите, трябва само да въведете ключовата дума за търсене в браузъра , „проверете nik ktp (вашето местно име)“ и се уверете, че сте отворили официалния правителствен уебсайт с домейна .go.id , да!

Чрез уебсайта на Dukcapil на Министерството на вътрешните работи проверката на личните карти е по-лесна и практична. Можете също да го направите, без да посещавате директно офиса.

Как да проверите офлайн електронен KTP (алтернативен)

Източник на снимки: Алтернативен инструмент, ако не можете да използвате проверката на личната карта през интернет.

В допълнение към проверката на KTP онлайн за Западна Ява и други региони в цялата страна, можете да проверите и електронния си KTP офлайн.

Както е препоръчано от Министерството на вътрешните работи по-горе, се препоръчва да отидете директно до най-близкия офис на Dukcapil, за да проверите електронния KTP.

Тук можете да проверите вашата лична карта НИК използване на специален E-КТП четец на карти , които ще прочетат чипа на картата, банда.

Е, това е преглед на това как да проверите вашия KTP онлайн, който можете да направите безопасно, предимствата и недостатъците на това, банда.

О, да, ApkVenue ви напомня още веднъж, че данните на NIK са много важни и трябва да бъдат поверителни. Не се злоупотребявайте от други страни, добре.

Успех и продължавайте да бъдете внимателни, не въвеждайте данните си небрежно на определени сайтове или приложения.

Прочетете също статии за онлайн KTP Check или други интересни статии от Fanandi Prima Ratriansyah