най-лесният начин да видите парола за wifi на Windows 10

Искате ли да видите WiFi пароли в Windows 10? Можете да използвате няколко начина за лесно преглеждане на пароли за WiFi в Windows 10 по-долу.

Объркани ли сте как да видите паролите за WiFi в Windows 10?

Въпреки че лаптопът, който използваме, е свързан с WiFi, понякога самите ние не обичаме да си спомняме въведената парола.

В резултат на това, когато искате да свържете друго устройство към същия WiFi, ще имате затруднения, защото не знаете паролата. Нали?

Но спокойно! Работата е там, как да видите WiFi парола на Windows 10, която вече е свързана, не е трудно, банда. Любопитно ли е да знаете как?

Хайде, просто разгледайте обяснението на ApkVen за колекция за това как да видите WiFi паролите в Windows 10 със следната пълна лекота!

Как да видите WiFi парола в Windows 10

Как да видите парола за WiFi на лаптопа с Windows 10 всъщност е същото като това как да видите парола в Windows 8 или 7, банда.

Просто, тъй като потребителският интерфейс на Windows 10 (UI) е малко по-различен от другите две версии, някои от вас може да се почувстват объркани да го направят.

Е, за повече подробности можете да видите стъпките за това как да видите WiFi пароли в Windows 10 за следните лаптопи / компютри.

Как да видите WiFi парола на Windows 10 чрез контролния панел

Първият начин да видите паролата за Windows 10 WiFi е, че можете да го направите чрез програмата на контролния панел .

Да! В допълнение към изтриването на приложения или преглеждането на друга информация за лаптоп / компютър, Контролният панел също ви позволява да откриете WiFi паролата, която е свързана в момента.

За да направите това, ето стъпките:

Стъпка 1 - Отворете контролния панел

 • Първата стъпка е да отворите програмата на контролния панел на вашия лаптоп / компютър с Windows 10.

 • В прозореца на контролния панел избирате менюто „Мрежа и интернет“ .

Източник на снимки: JalanTikus (По-горе е една от стъпките, за да видите паролата за WiFi на лаптоп с Windows 10).

Стъпка 2 - Изберете „Център за мрежи и споделяне“

 • След това изберете менюто „Център за мрежи и споделяне“ .

Стъпка 3 - Изберете WiFi, който е свързан в момента

 • Следващата стъпка е да изберете WiFi мрежата, която в момента е свързана и искате да видите паролата.

Стъпка 4 - Отворете менюто "Wireless Properties"

 • Когато се появи нов прозорец, избирате менюто Wireless Properties .

Стъпка 5 - Отидете в раздела „Сигурност“

 • Когато свойствата на безжичната мрежа са отворени, изберете раздела Защита .

Стъпка 6 - Преглед на WiFi пароли

 • За да видите паролата за WiFi, поставете отметка в квадратчето Показване на символи . Паролата за WiFi ще се появи автоматично.

2. Прегледайте Windows 10 WiFi парола с CMD

Друга алтернатива за това как да видите WiFi пароли в Windows 10 е да използвате CMD, известен още като Command Prompt .

Този метод може да се направи, за да се открият WiFi пароли, които вече не са свързани с вашия лаптоп или компютър с Windows 10, но SSID все още се съхранява.

За повече подробности можете да видите стъпките за преглед на Windows 10 WiFi пароли със следния CMD:

Стъпка 1 - Отворете програмата за команден ред

 • Първо, търсите програмата Command Prompt , след това щракнете с десния бутон и изберете Run as administrator .

 • Или можете да използвате клавишната комбинация Win + R, след което въведете "CMD" (без кавичките).

Източник на снимки: JalanTikus (Как да преглеждате WiFi пароли в Windows с CMD може да се направи и от тези от вас, които търсят начини за преглед на WiFi пароли в Windows 7 и 8).

Стъпка 2 - Покажете WiFi мрежи, които са били свързани

 • След отваряне на CMD въвеждате командата "netsh wlan show profile" (без кавичките). Това служи за показване на всички WiFi мрежи, които са били свързани към вашия лаптоп / компютър.

 • След това натиснете клавиша „Enter“ на клавиатурата. Тогава ще се появят няколко WiFi SSID, свързани към лаптопа, както следва.

Стъпка 3 - Показване на парола за WiFi

 • След това, за да намерите желаната WiFi парола, можете да въведете командата: "netsh wlan show profile name =" WiFi SSID name "key = clear" (без кавичките). След това натиснете „Enter“ на клавиатурата.

 • Ако успее, на SSID, който сте избрали, ще се появи много информация, включително паролата за WiFi.

Източник на снимки: JalanTikus (напишете командата CMD, която ApkVenue е дал по-горе за това как да видите WiFi пароли в Windows с CMD).

Колко лесно е да видите WiFi пароли в Windows 10 с CMD, банда?

За съжаление, за тези от вас, които търсят начин да открият паролата за WiFi на лаптоп с Windows 10, който никога не е бил свързан, все още няма начин да го направя.

Тъй като основно е включен в категорията начини за разбиване на WiFi с Windows 10, което определено е забранено, а!

3. Как да видите Ethernet парола в Windows 10

Източник на снимки: If-Koubou (До момента не сме намерили начин да видим Ethernet парола в Windows 10, който можете да направите).

Вашият лаптоп или компютър е свързан с интернет чрез Ethernet мрежа? Искате ли да знаете как да видите Ethernet парола в Windows 10, но не знаете как?

Освен чрез безжична връзка (WiFi), лаптоп / PC устройства могат да бъдат свързани и към интернет чрез Ethernet мрежа, използвайки LAN (Local Area Network) кабел .

Просто казано, този Ethernet ви позволява да се свързвате с интернет както обикновено, но с помощта на кабел, който е свързан към устройството, което ще се използва.

Трябва само да включите LAN кабела към вашия лаптоп, така че интернет е във вашите ръце, до който можете да получите достъп по всяко време.

Следователно, тъй като не е необходимо да въвеждате никаква парола, за да можете да се свържете чрез Ethernet, тогава дори не можете да видите паролата , банда.

Това са някои от начините лесно да видите паролите за WiFi в Windows 10 както за лаптоп, така и за компютърни устройства.

Освен това горните стъпки могат да бъдат практикувани и от тези от вас, които искат да знаят как да виждат пароли в Windows 7 или 8! Така че не е само Windows 10.

Ако имате проблеми, не забравяйте да попитате в колоната за коментари. Късмет!