мощен начин за облекчаване на локалния диск c на лаптоп с Windows

Наистина е досадно, че локалният диск C на вашия лаптоп е почти пълен? За да няма проблем лаптопът, ето мощен начин за облекчаване на локалния диск C на лаптоп с Windows.

Локалният диск C на компютър или лаптоп е пълен, това е голям проблем. За да сте сигурни, че Windows може да работи правилно, трябва да имате свободно място на твърдия диск, особено на локалния диск C.

Причината е, че операционната система изисква много място за изпълнение на различни задачи. Ако вашият локален диск C е почти пълен и има червен предупредителен знак, това означава, че трябва да го премахнете незабавно .

  • Как да поставите парола на дял на твърдия диск в Windows
  • 10 съвета за избор на външен твърд диск, който не се повреди лесно
  • 6 начина за предотвратяване на повреден или лош сектор на твърд диск на лаптоп

Как да разширим локалния диск на компютъра C

Спокойно, ето как да разширите локалния си диск C, без да се притеснявате от преинсталирането. Така че компютърът или лаптопът на вашия компютър да не работят бавно .

1. Идентифицирайте локален диск C

Първо разберете защо вашият локален диск c може да бъде пълен, кои файлове са най-жадни за съхранение. Номерът е да отворите " Приложение за настройки " от менюто "Старт", след това щракнете върху " Система "> " Съхранение " и изберете локален диск C.

Оттам можете да видите ясно, какво е вашето хранилище на изчерпване? Има много раздели, като Система и запазени , Приложения и игри , Документи , Картини , Музика , Видео или Поща.

Обикновено най-големите, които заемат място за съхранение, са Система и запазени и Приложения и игри . Ако трябва да разгледате отблизо, просто кликнете върху него. Например кликнете върху Приложения и игри и след това сортирайте по размер, за да видите дали има големи програми , които не използвате .

2. Изтрийте неизползваните приложения или игри

Продължавайки горните стъпки, ще видите списък с приложения и игри въз основа на най-големия размер. Сега решението зависи изцяло от вас, кой искате да изтриете.

Спокойно, приложенията или игрите, които изтривате, могат да бъдат инсталирани отново по-късно, ако имате нужда от тях. Така че, бъдете разумни да изберете кой е необходим или не.

3. Ръчно изтриване на файлове

Колкото по-дълго използвате компютъра, разбира се, много файлове се съхраняват на вашия локален диск C. Колко са важни, но много са просто „боклуци“ файлове .

И така, следващата стъпка за освобождаване на съхранение е ръчното изтриване на файлове във File Explorer . Този метод може да отнеме известно време за вас, но не забравяйте да изтриете файлове, които не са важни.

4. Автоматично изтриване на файлове

В ОС Windows има помощна функция, наречена Почистване на диска , която е функция, която можете да използвате за почистване на боклуци / временни или файлове, които не са необходими на системата, за да спестите място на дяла на твърдия диск.

Как да изберете дяла, който искате, а именно локален диск C. След това щракнете надясно и щракнете върху Properties . Когато се отвори прозорецът Свойства, щракнете върху Почистване на диска.

5. Преместете файловете в Cloud Storage

Ако имате много важни файлове с данни на локален диск C, трябва да ги преместите в друг дял или да ги преместите в облачно хранилище като OneDrive или Google Drive .

Инсталирайте приложението за съхранение в облак , след което го настройте автоматично да качва файлове в папката, която сте посочили.

6. Създайте по-голям дял

Горният метод трябва да е достатъчен, за да освободи мястото ви за съхранение на локалния диск C. Ако обаче се окаже, че локалният дял C на диска е твърде малък. Всичко е наред, трябва да направите по-голям дял .

Този метод е доста технически, но може да се научи. Освен това можете да прочетете следните статии; Как да разделяте твърд диск без форматиране в Windows 10 и как да разделяте твърд диск на Windows.

Това са 6 начина за разширяване на пространството за съхранение на локален диск C, така че компютърът или лаптопът на вашия компютър да работи безпроблемно без проблеми Как, имате ли по-мощен начин?

Прочетете също статии за компютри или статии на Лукман Азис .

Банер: Bookworks.com.